XS
SM
MD
LG

U petak ispod brega dolaze "gumari", vodeća Mačva u derbiju dočekuje sve bolje Ivanjčane, mogu li Leskovčani da zaustave zahuktale Gatovce?

Prvoligaši kreću od petka utakmicom između OFK Vršca i Trayala. Vrščani su srećno stigli do boda pored našeg najvećeg stadiona u zaustavnom vremenu golom Souse Silve. Polako se konsoliduju i četiri boda iz dva kola pokazuju tendenciju ka daljem napretku. Trayal je mogao u prvom delu meča u Užicu da reši sve dileme oko ishoda utakmice. Rano su poveli preko Čumića, ali je Đurović promašio jedanaesterac u 23. minutu. Ako ništa drugo, upisali su prvi nerešeni rezultat i pretekli na tabeli Zemun i Sloven.

Sloven i GFK Sloboda odmeriće snage u Mačvanskoj Mitrovici. Rumljani su dosta uložili u igrački kadar, sa trenerom Žižićem se stabilizovao i do poraza od Gatovaca nanizali su tri remija. Ukoliko prevaziđu problem sa realizacijom mogu se nadati povoljnom ishodu. Užičani su najviše razočarali i u šest kola uzeli samo bod (četiri poraza za redom). Računali su na bodove sa Kruševljanima, ali na kraju moraju biti srećni i zadovoljni sa jednim.

GFK Dubočica ugostiće u Surdulici Mladost GAT, biće to prilika da na delu vidimo dve ekipe koje se nalaze u usponu forme. Leskovčani su iz tri kola uzeli sedam bodova i već su u sredini tabele. Veliki broj pridošlica trebalo je uklopiti i trener Šašić je najboljem putu da zacrtan cilj ispuni. Gatovci ne posustaju i jedini su neporaženi prvoligaš. Serijom odličnih rezultata (šest kola-16 bodova) na tabeli su pretekli mlade “grafose”. Na utakmicama domaćina pada dosta golova, na drugoj strani Novosađani igraju tvrdo, čvrsto, na rezultat, sa malo golova.

Jedan od derbija igra se u Užicu između Borca 1926 i Voždovca. Čačanima nije smetalo što su domaćini u Užicu I sve utakmice su pored Đetinje rešili u svoju korist. Remizirali su pored Save bez većih pretenzija da jure novu pobedu. “Zmajevi” su vezali tri poraza, od toga dva na “krovu”. Projektovani za najviše domete uveliko su podbacili i izuzev bljeska sa Slovenom i još dva-tri meča, ostale su odigrali ispod nivoa. Imaju problem sa povredom prvog golmana Kneževića i njegova alternativa nije se proslavila u porazu od Radnika (primio gol sa 30 metara). U startu su bili u minusu od dva gola i Vuković je postigao samo počasni gol.

U nedelju se igra derbi u Šapcu i pored “Rajka Mitića”.

Zahuktali “crveno-crni” dočekuju sve bolji Javor Matis, koji i dalje traže željenu formu i kontinuitet u igri. Mačva ima svih šest pobeda na svom stadionu i Ivanjčani će biti svojevsni test i potvrda dosadašnjih rezultata. Rutinski su dobili Zemun i vezali četvrtu pobedu, znaju da odigraju na rezultat, bez mnogo rizika sa ekipama koje su ispod njihovog nivoa. Ivanjičani imaju kvalitetan roster i večeras su odigrali na obnovljenom stadionu kako se od njih očekuje i rešili meč sa Smederevom 1924 golovima u ranoj fazi utakmice. Nakon dva remija I pobede stigli su na tabeli RFK Grafičar i dele treće i četvrto mesto.

RFK Grafičar je favorit u meču sa Radničkim 1922, ukoliko ne dozvoli iznenađenje kao u susretu sa OFK Vršcem. Pored gola Čarlsa mogli su postići još neki pogodak od brojnih šansi i ne bi morali strepeti za konačan ishod. Imaće za rivala defanzivne Mitrovčane i neće biti lako probiti niski blok gostiju, koji će više misliti o svom nego protivničkom golu. Šest kola su bez pobede i uspeli su da visoko pozicioniranim Surduličanima i Čačanima otkinu po bod. Zašto se sličan scenario ne bi dogodio pored našeg najvećeg stadiona?

Radnik se sa novim trenerom Zoranom Vasiljevićem igrački i rezultatski uzdigao. Neplanirani remi sa Mitrovčanima su obilato nadoknadili blistavom partijom na krovu i trećom pobedom došli su do šeste pozicije. Naročito je bio raspoložen dvostruki strelac Milić i već su posle pola sata igre imali tri gola viška. Dolazi uzdrmani Zemun, bez trenera Dejana Nikolića, koji je napustio Gornju varoš. Serija poraza kumovala je rastanku i sa postojećim timom, bez trenera, loše im se piše. Surduličani ne shvataju olako “zeleno.plave” i još im je u svežem sećanju remi sa Mitrovčanima. Biće oslabljeni bez Tomića, Dolmagića I Stevanovića.

Utakmicom u ponedeljak između Smedereva 1924 i Inđije zaključuje se 10 kolo. Smederevci su danas odigrali u Ivanjici i nisu pronašli recept za ambicioznog domaćina koji je krenuo odlučno i u prvoj fazi utakmice sa dva gola naneo im peti poraz. Uzalud je trener Radojičić u poluvremenu obavio četri izmene na terenu se situacija nije bitnije promenila. Protiv neprepoznatljive Inđije apsolutni su favoriti. “Zeleni” su upisali peti poraz od GFK Dubočice pored pruge i u klubu doslovce vlada pravo rasulo. Nemaju trenera, igrači ove nedelje ne treniraju i tek će se okupiti u petak pred put u Smederevo, a neki su međuvremenu napustili klub. Igračima se duguju višemesečne prenadležnosti i nevoljama nema kraja.


OFK Vršac 2 : 0 Trayal
GFK Sloven : GFK Sloboda
GFK Dubočica : Mladost GAT
Smederevo 1924 : Inđija Toyo Tires
Mačva : Javor Matis
Radnik : Zemun
Borac 1926 : Voždovac
RFK Grafičar : Radnički (SM)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 9 8 0 1 24
2 Mladost GAT 9 6 3 0 21
3 RFK Grafičar 9 6 1 2 19
4 Javor Matis 9 4 4 1 16
5 Borac 1926 9 4 3 2 15
6 Voždovac 9 4 1 4 13
7 Radnik 9 3 4 2 13
8 OFK Vršac 10 3 4 3 13
9 Smederevo 1924 9 3 2 4 11
10 GFK Dubočica 9 2 4 3 10
11 Radnički (SM) 9 1 5 3 8
12 Inđija Toyo Tires 9 2 2 5 8
13 GFK Sloven 9 1 4 4 7
14 Zemun 9 1 4 4 7
15 Trayal 10 2 1 7 7
16 GFK Sloboda 9 1 2 6 5