XS
SM
MD
LG

OFK Vrbas favorit u meču sa Vojvodinom 1928, "kanarinci" u Elemiru, Divošani u Inđiji, Borac bez pobede, Kikinđani bez poraza

U Srpskoj ligi, Vojvodina, u subotu i nedelju igraju se utakmice 8. kola. Nekoliko susreta privlači pažnju i mogu nositi epitet derbija.

Aktuelni šampion Železničar dočekuje Hajduk, jednog od uspešnih novajlija. Želja se dobro držao na Detelinari do prvog gola domaćina, imao neke prilike, nikako da se iskažu u svom elementu i opravdaju visoke ambicije. Odlaskom Đokića i Olarevića mnogo su izgubili, došao je i ubrzo otišao Dobrijević i teška povreda Kovačevića je poremetila ekipu. Hajduk osokoljen pobedom nad Omladincem, golom džokera Živkovića u 85. minutu, dolazi da se nadigrava, Sudar dva kvalitetna sastava, dva mlada i nadarena trenera obećava lep fudbal i u kombinaciji su sva tri znaka.

Vodeći OFK Vrbas ponovo igra sa ekipom sa začelja. Bili su favoriti u Šajkašu i nisu bili na razini prethodnih igara. Donekle su imali pretenzije u prvih 45 minuta, i nije jasno zašto je presedeo na klupi najbolji pojedinac Abramušić. Kako prvenstvo odmiče polako će kartoni, povrede i mali roster uzimati danak u rezultatima, tako da od toga neće biti imun ni lider. Favoriti su u meču sa mladim sastavom Vojvodine 1928, koji nema osvojen bod na strani.

Pored Skrobare očekuje se zanimljiv i neizvestan meč. Dolaze Pnčevci, orni da sa Ožegovićem, Stanimirovićem i ostalima iznenade naoštrenog domaćina. Osvojili su planirane bodove u meču sa novajlijom iz Perleza i ovog puta će imati neuporedivo težeg protivnika. Radnički je pored Tise dva puta vodio golovima Đurića, ali je domaćin izjednačio u 90. minutu. Stabilni su kao tim, nalaze se u sredini tabele i bliži su pobedi nad promenljivim gostima.

Sloga je vezala dve pobede i pokazala da zna uzimati bodove izvan Čonoplje. Dobili su mlad sastav Podunavca golom Vemića u 54. minutu. Nalaze se u boljem ritmu, vezali su dve pobede, i brzonogi Vemić obećava golove. Bečej 1918 je srećno došao do boda golom Tomčića u samoj završnici, nastavljaju sa slabim igrama i dosta primaju golova. Još se traže, polako se kompletiraju i sa njima nikad niste načisto, mogu da razočaraju i pozitivno iznenade.

Duel između Naftagasa i Novog Sada 1921 obećava dobru i sadržajnu predstavu dva tima koji gledaju visoko. Domaćin je u banatskom derbiju poražen u Kikindi ranim golom i promenljive igre ne garantuju da mogu savladati mlade i ambiciozne “kanarince”. Gosti su najzad zaigrali u svom elementu i savladali pred malim brojem gledalaca moćne i neubedljive Inđijce. Daleko su od željenog cilja, ali na Detelinari nema panike i u gostima mogu svakog da pobede a, isto tako, da izgube. Respektuju Savanovića i drugove, odlaze da se nadigravaju i veruju da kompletni mogu do povoljnog rezultata.

U nedelju se igra u Novom Sadu, Novim Banovcima i Šajkašu.

Kabel je favorit u odmeravanju snaga sa mladošću Podunavca. Odigrali su u Donjem Tovarniku bez golova i spojili dva remija. Potrebna im je pobeda da se približe vodećima i priliku neće propustiti. Teško daju golove i kao kuriozitet vredi istaći da im se mreža samo jednom zatresla. Tek treba da uđu u pobednički ritam i ako poprave realizaciju mogu se nadati uspehu. Ekipa iz Belegiša je neočekivano prepustila bodove pored Dunava novajliji iz Čonoplje i dodatno otežao položaj na tabeli.

Omladinac će ugostiti iskusnog i uspešnog novajliju iz Donjeg Tovarnika. Hrabro su se nosili sa Hajdukom u Divošu, naročito u prvom poluvremenu i oružje su položili u samom finišu utakmice. Igraju otvoreno, vole da se dokazuju i na malom terenu u blagoj su prednosti. Gosti su primer dobro organizovanog i taktički potkovanog tima, znaju šta hoće, malo primaju golova, mada nisu ni efikasni.

Borac je ponovo domaćin ekipi iz vrha i posle zasluženog boda u duelu sa liderom, dočekuju čvrst i pouzdan sastav OFK Kikinde. Domaćinu je ovo jedna od poslednjih prilika da se trgnu i prevaziđu sopstvene mogućnosti (i dalje su bez pobede). Kikinđani su ranim golom Crnojevića savladali u banatskom derbiju Naftagas i jedini su bez poraza. Biće oslabljeni bez požutelog Kovačevića, Beljića i povređenog Lukića.


OFK Vrbas : Vojvodina 1928
Radnički Zrenjanin : Dinamo 1945
Sloga (Č) : Bečej 1918
Kabel : Podunavac
Omladinac (NB) : Sloboda (DT)
Železničar : Hajduk (D)
Naftagas : RFK Novi Sad 1921
Borac (Š) : OFK Kikinda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 7 5 1 1 16
2 OFK Kikinda 7 3 4 0 13
3 Sloboda (DT) 7 4 1 2 13
4 Hajduk (D) 7 3 3 1 12
5 Kabel 7 3 3 1 12
6 Naftagas 7 3 2 2 11
7 Radnički Zrenjanin 7 3 2 2 11
8 Sloga (Č) 7 3 2 2 11
9 Dinamo 1945 7 3 1 3 10
10 Omladinac (NB) 7 2 3 2 9
11 Železničar 7 2 2 3 8
12 RFK Novi Sad 1921 7 2 1 4 7
13 Bečej 1918 7 1 4 2 7
14 Vojvodina 1928 7 2 0 5 6
15 Podunavac 7 1 1 5 4
16 Borac (Š) 7 0 2 5 2