XS
SM
MD
LG

"Malene" vodi Vladimir Bošnjak

Novi trener ŽKK Kraljevo predstavljen na pres konferenciji u prostorijama Sportskog saveza Kraljeva

Neposredno pred finalni tunrir Kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević" u ŽKK Kraljevo su promenili trenera. Posle dve sezone su se zahvalili Nikoli Jovanoviću i na njegovo mesto je stigao Marko Dimitrijević. Dojučerašnji trener Sloge, prvi put u karijeri radeći sa košarkašicama, vodio je ŽKK Kraljevo na dve utakmice sa polovičnim učinkom. Usledila je ponuda KLS ligaša Mladosti iz Zemuna i Marko Dimitrijević se vratio u mušku košarku. "Malene" su ostale bez trenera,a klupsko rukovodstvo je bilo na teškim mukama, jer svi pokušaji da se pronađe rešenje su bili neuspešni. Svetlo na kraju tunela se ukazalo angažovanjem Vladimira Bošnjaka, iskusnog stratega iz Beograda koji dolaskom u grad na Ibru se vraća u srpsku košarku posle mnogo godina.

Velika zahvalnost prvo Nikoli Jovanoviću jer je u nekoliko navrata radio sjajan posao u klubu i ostaje zauvek deo naše porodice. Marko Dimitriejvić je bio naša davnašnja želja, uspeli smo da ga privolimo da dođe, da pomogne, ali dobio je ponudu koja se ne odbija, muška košarka je njegov fah i naravno da smo sve shvatili i prihvatili. Bio je kratko kod nas, ali je ostavio fantastičan utisak i njemu velika zahvlanost. Nismo imali rešenje, odbili su nas mnogi treneri sa kojima smo razgovorali i onda, zahvaljujući bivšem košarkašu Sloge i jedno vreme članu našeg stručnog štaba Nikoli Otoviću, došli smo do Vladimira Bošnjaka. Iskusan, proveren stručnjak koji je karijeru počeo u ženskoj košarci i sada joj se vraća. Preko ŽKK Kraljevo on se vraća kući, odnosno u srpsku košarku – kaže Dragan Bajić, predsednik ŽKK Kraljevo.

Vlada Bošnjak je trenersku karijeru započeo sa 19 godina, na klupi juniorki Crvene zvezde, pa njihovih vršnjaka u crno-belom. Bio je i trener mladog tima OKK Beograda, ali i asistent u seniorskom sastavu. Početkom devedesetih prošlog veka odlazi u SAD, gde tokom petogodišnjeg boravka, peče zanat u nekoliko NCAA ekipa, ali i u NBA (Milvoki). Po povratku u Beograd, našao se na klupi crveno-belih, pa odlazi u atinski Esperos. Na prelazu dva veka, odradio je i dvogodišnji mandat sekeratara Udruženja trenera SRJ, pa još jednom sa košarkašicama Zvezde.

Predstavljanje Vladimira Bošnjaka (prvi s leva) u društvu Dragana Bajića predsednika ŽKK Kraljevo i Aleksandra Daiševića predsednika SSK

Onda odlazi u Libiju na rad sa reprezentativnim selekcijama, pa Iran. Bio je i savetnik u kineskom Šandongu, pa u Kataru iz Dohe. Posle će do jordanskog ASU, pa u Siriju, ACB iz Obale Slonovače, marokanski AS, irački Duhok, bahreinsku Manamu, Itihad iz Saudijske Arabije, gabonski Ižob, gruzijski Batumi i Ruandu.

Kada tako nabrojite, sam postavljam pitanje kada sam i da li sam uopšte bio kod kuće. Retko! Eto, vratio sam se u Srbiju posle godiana i godina rada u afričkim i azijskim zemljama i slučajan susret na parkingu u Beogradu sa Nikolom Otovićem doneo mi je angažman u gradu na Ibru. Mnogo je stvari koje me vezuju za Kraljevo, u lađevcima sam služio vojni rok, kao selektor Irana sam se pripremao ovde za Azijske igre koje smo potom osvojili,a baš sa Slogom smo igrali jednu kontrolnu utakmicu. Imamo sam sjajnu saradnju sa Milošem Babićem, prvim NBA igračem iz Kraljeva... Drugim rečima, nisam na nepoznatom terenu. Prihvatio sam se posla koji neće biti lak, ambicije su velike, a opet trenerske promene se uvek odraze. Nadam se u našem slučaju da će biti sve dobro. Nemam vremena ni prostora da nešto menjam. To bi bilo pogubno. Idemo polako, korak po korak, utakmicu po utakmicu i videćemo. Upoznao sam igrački kadar, raduje me da su sve u timu već duže vreme, samo se strankinje menjaju. Radile su sa odličnim trenerima i moje da nastvim gde su oni stali – naglasio je na predstavljanju u prostorijama Sportskog saveza Kraljeva, Vladimir Bošnjak novi trener ŽKK Kraljevo.

Novi strateg "malenih" imao je dva treninga pred svoj debi na klupi na gostovanju u Šapcu gde su „malene“ slavile posle produžetka. Na ovoj utakmici se kao navijač pojavio i Marko Dimitrijević, dojučerašnji trener Kraljeva čiji dolazak je u poluvrmene u podigao ceo tim,a on je pokazao kakav je profesionalac i kako je za kratko vreme zavoleo klub i igračice. Vladimir Bošnjak je dobio dobru, proverenu, utreniranu ekipu, koja kada se kompletira (povreda Brajković) će biti kadra da se bori za titulu. Upravo bi iskustvo priznatog trenera trebalo da bude presudno.

 


Duga 38 : 91 Crvena zvezda mts
Partizan 1953 100 : 80 Novosadska ŽKA
Kraljevo 64 : 58 Vrbas
Student 76 : 88 Vojvodina 021
Spartak 66 : 118 Mega MIS
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mega MIS 20 19 1 39
2 Crvena zvezda mts 20 17 3 37
3 Partizan 1953 20 15 5 35
4 Kraljevo 20 14 6 34
5 Vojvodina 021 20 11 9 31
6 Sloga Maya Consulting 20 9 11 29
7 Novosadska ŽKA 20 8 12 28
8 Duga 20 7 13 27
9 Spartak 20 5 15 25
10 Student 20 3 17 23
11 Vrbas 20 2 18 22