XS
SM
MD
LG

Vodeće "kamiondžije" na Krušikovom stadionu, Lozničani ponovo domaćini i ciljaju nova tri boda, Požarevljani uozbiljite se, vreme je za pobedu!

Od srpskoligaša prvi će prekovremeno da rade fudbaleri sa Zapada. Na programu su utakmice 8. vanrednog kola koje nude zanimljive i neizvesne mečeve. Pre toga da se podsetimo ukratko utakmica od pre 3-4 dana. Pribojčani su na mišiće dobili Real, sa velikim primedbama gostiju, i vezali petu pobedu, dovoljno za veliku razliku ispred prvog pratioca, Lozničani su nanizali tri pobede, poslednji su pali Milanovčani, Markovčani su evro golom Tomića iz slobodnjaka savladali Polet, Lipolist je iznenadio Požežane, Takovo pobedilo Zlatibor nakon tri poraza, Kraljevčani su nakon tri pobede zatajili i izgubili od Omladinca, Putari su nadigrali Valjevce... Domaćini su bili dominantni i slavili na sedam mečeva, čast gostila odbranila je ekipa iz Zablaće, postignuto je 17 golova.

Omladinac igra u poslednje vreme sve bolje i sa sedam bodova iz prethodne tri utakmice pretekli su na začelju Real. Slavili su neočekivano u Kraljevu, bolje ušli u meč, postigli golove na vreme i prvi put su u plusu tri boda. Sutra će od 13 časova na Borčevom veštaku odigrati meč sa novajlijom iz Lipolista. Gosti su servirali neprijatno iznenađenje Požežanima i upisali drugu pobedu u prvenstvu. Dva gola u prvom proluvremenu bili su dovoljna da utakmicu u miru privedu kraju. Znaju da rival iz Zablaće svaki meč igra pod pritiskom, sa obavezom da pobedi i tu vide šansu da rasterećeni iznenade.

Poletu nikako da krenne i nesrećno su izgubili u pored auto-puta. Poveli su, imali kontrolu utakmice i prekidi su bili kobni po gosta iz Ljubića. Imaju kvalitetan sastav i nikako da se rezultatski ostvare po ugledu na prethodnu sezonu. U seriji su poraza i komšije iz Kraljeva su za vađenje. Sloga je poražena kad su se tome najmanje nadali, nakon serije od tri pobede. Dolaskom Kovačevića za trenera konstatovali smo da Sloga podseća na nekadašnja izdanja, mlad i agresivan sastav bez respekta može sa svakim da igra.

Zlatibor igra promenljivo i posle očekivanog neuspeha u duelu sa liderom, izgubili su u Milanovcu od Takova. Uspeli su preko Ivanovića da poravnaju rezultat da bi dva minuta kasnije ponovo bili u minusu od koga se nisu oporaviti. Na Švajcariju dolazi novajlija iz Markovca, osokoljen pobedom u meču sa Poletom. Veteran Tomić je evro golom iz slobodnog udarca doneo trijumf u izjednačenom meču.

U Realu su ogorčeni na delenje (ne)pravde u meču sa FAP-om. U 37. minutu smatraju da im je poništen regularan gol, a šta tek reći za prekršaj nad Milanovićem u zaustavnom vremenu, na koji je sudijska pištaljka ostala nema. Svaki bod im je preko potreban i smeta im što ih unapred otpisuju. Oni se ne predaju i dočekuju Takovo naoštreni da pokažu koliko vrede. Takovo je prekinulo seriju od tri poraza, energetskim pristupom i velikim zalaganjem savladali su Zlatibor.

Valjevci su u Užicu posle prvog poluvremena bili u zaostatku od dva gola i do kraja nisu uspeli da ugroze Putare. Pokušao je trener Marković izmenama da trgne ekipu, ali se rezultat nije promenio i u obavezi su da prekinu seriju remija i stignu do druge pobede. Biće izuzetno teško u odmeravanju snaga sa moćnim liderom mada su međusobni dueli do sada bili neizvesni, sa puno naboja. “Kamiondžije” su savladali Real minimalcem i gosti su osuli drvlje i kamenje prema sudijskoj trojci. Bilo kako bilo, vezali su peti trijumf i već na polovini jeseni odmakli drugoplasiranoj Loznici sedam bodova. Zbog manjeg pritiska lakše igraju na gostovanjima i na Krušikovom stadionu se nadaju novoj pobedi.

Požarevljani se nalaze u seriji od tri poraza. Ostali su praznih šaka u Novom Pazaru uprkos pristojnom izdanju. Direktor Zoran Ranđelović je bio samokritičan i izjavio da su prvi period odigrali smušeno, kampanjski, po onoj “lakoćemo”. U nastavku su se osvestili, vršili pritisak, imali nekoliko izglednih prilika i pogodili prečku. Problem realizacije je hroničan i uvek su kretali iz rezultatskog minusa. U tim se za duel sa Jedinstvom Putevima vraća iz suspenzije Stanisavljević, dok će Radojković pauzirati. Na drugoj strani, Užičani su u konto dodali dve pobede i na Vašarištu će probati da sa pojačanom odbranom iznenade kontrama poljuljanog domaćina.

Najzad smo dočekali da Loznica zaigra prepoznatljivo i opravda visoke ambicije. Vezali su tri pobede, posebno na značaju dobija trijumf nad dojučerašnjim prvoligašem iz Milanovca, kojim su izbili na drugo mesto. Susret je obeležio mladi bonus Jelenić asistencijom i golom. Dolazi konstantna Jošanica, koja je posle tri remija savladala Mladi radnik 1926. Loznica je favorit, ali defanzivnom taktikom i kontrama mogu domaćinu zadavati velike probleme.

Metalac i Sloga iz Požege su poraženi u prethodnom kolu. Milanovčani su nakon dve pobede poraženi na Lagatoru, dobro su se držali prvo poluvreme i primljen gol u 47. minutu bio je preloman za konačan ishod. Lipolist je iznenadio Požežane i velikim angažovanjem I agresivnošću došli do tri boda. Gosti nisu imali recept za silno motivsanog i ornog domaćina, u nastavku su jalovo napadali, bez rezultata. Pitanje je koliko će se ekipe odmoriti od napornog puta, nedeljnih okršaja, teških terena i regenerisati kako bi spremni dočekali sutrašnje mečeve.


Jošanica : Metalac
Jedinstvo Putevi : Loznica
FAP : Mladi radnik 1926
Takovo : Budućnost Krušik 2014
OFK Napredak : Real
Sloga (K) : Zlatibor
Lipolist : Polet (Lj)
Sloga (P) : Omladinac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 8 7 1 0 22
2 Loznica 8 4 3 1 15
3 Jedinstvo Putevi 8 4 1 3 13
4 OFK Napredak 8 3 3 2 12
5 Sloga (K) 8 4 0 4 12
6 Sloga (P) 8 4 0 4 12
7 Metalac 8 3 2 3 11
8 Jošanica 8 2 4 2 10
9 Takovo 8 3 1 4 10
10 Lipolist 8 2 2 4 8
11 Zlatibor 8 2 2 4 8
12 Budućnost Krušik 2014 8 1 4 3 7
13 Real (-9) 8 4 2 2 5
14 Polet (Lj) 8 1 2 5 5
15 Omladinac (-9) 8 3 4 1 4
16 Mladi radnik 1926 8 1 1 6 4