XS
SM
MD
LG
17.04.2024 Stevan Davidović

Visok let košarkašica Jedinstva

Uspešna sezona košarkašica Jedinstva – stoje: Ivica Blažin (trener), Vijatov, Šućurović, Ćeran, M. Kiš, Dragić, Bugarski, dole: Blažin (kapiten), N. Kiš,  A. Glavaški, Milićević, Stojanović, B. Glavaški (foto: Stevan Davidović)

Minula sezona (2023/2024) u Ženskoj regionalnoj ligi Srbije sever, protekla je u znaku košarkašica Korać akademije 011 iz Beograda, koje su osvajanjem prvog mesta, bez izgubljene utakmice (18 pobeda), izborila plasman u Drugu ligu Srbije.

 Na drugom mestu je Mondo basket iz Batajnice sa 33 boda (15 pobeda, 3 poraza), treći Titel sa 32 (14 pobeda, 4 poraza), a najprijatnije iznenađenje priredile su košarkašice Jedinstva iz Novog Bečeja, koje su prvenstvo okončale na visokom četvrtom mestu, sa 29 bodova (11 pobeda, 7 poraza).

Kada su na startu prvenstva doživele dva uzastopna poraza, od Sivca pred svojim navijačima (55:76), a potom i na gostovanju u Zemunu od Giri Borac basketa (99:65) izgledalo je da će izabranice trenera Ivice Blažina imati neuspešnu sezonu. Međutim kako je prvenstvo odmicalo, predvođene svojom najboljom košarkašicom Milicom Ćeran, kojoj su uspešno asistirale kapitenka Ivona Blažin, Tisa Šućurović i Larisa Vijatov,  Novobečejke su igrale sve bolje. Na kraju su sa 11 pobede, takmičenje okončale na četvrtom mestu, što se može smatrati za veliki uspeh. Za ekipu Jedinstva nastupale su Ivona Blažin (kapiten), Milica Ćeran, Tisa Šućurović, Larisa Vijatov, Monika Kiš, Milica Bugarski, Ivana Dragić, Nataša Kiš, Aleksandra Glavaški, Branislava Glavaški, Anja Maličević i Anja Stojanović, a šanse su dobile i najmlađe Lena Radišić, Sara Miokov, Anastazia Maksimović i Ana Đelošević.

Zadovoljan osvajanjem četvrtog mesta je i trener Ivica Blažin: „Posle ovakve sezone sigurno da sam veoma zadovoljan učinkom, jer osvojiti četvrto mesto u ovakvoj konkurenciji je pravi podvig. Želim da pohvalim sve košarkašice, ne bih nikog posebno isticao, jer košarka je ipak kolektivni sport. Veoma sam zadovoljan i učinkom mlađih pionirki, kao i radom Školice košarke, koju vodi Ivona Blažin. Za sve nas od velikog značaja je da se ženska košarka igra u našem gradu, gde ima bogatu tradiciju, a ovaj uspeh je veliki podstrek da nastavimo sa daljim radom”.

Piše: Stevan Davidović