XS
SM
MD
LG

Derbi u Krčagovu, dolaze preporođeni Lozničani, Polet sa novim trenerom Rosićem u Lipolistu, Sloga u Požegi prekida negativnu seriju

Na Zapadu su srpskoligaši radili prekovremeno i 8. kolo obeleženo je neočekivanim rezultatima i smenama trenera. Lider je u samom finišu preokrenuo na Krušikovom stadionu, Loznica je u dobrom ritmu, nova žrtva je Jošanica, Real je isprašio Milanovčane, Metalac je uzeo meru Požežanima, iskusan sastav Markovčana se lepo proveo na Zlatiboru, krizi Požarvljana nema kraja i četvrti poraz upisali su od Putara, Kraljevčani su ponovo u pobedničkom ritmu, bez golova je bilo u Čačku.

Sve utakmice 9. kola igraju se u nedelju.

Jedinstvo Putevi i Loznica nalaze se u seriji pobeda i u derbiju kola odlučiće ko će zauzeti bolju poziciju na tabeli. Putari su slavili u Požarevcu golom Pavlovića i domaćinu “uručili” fenjer. Sve što su propustili na startu prvenstva obilato su nadoknadili u poslednje vreme. Lozničani su meč sa Jošanicom ozbiljno shvatili i sa velikim motivom ušli u susret, napali iz svih oružja i mreža Kahrimanovića se zatresla u 37. minutu. U nastavku za dva minuta dali su dva gola, zahvaljujući raspoloženom dvostrukom strelcu Jambuliću, a kao šlag na tortu pao je gol Zajića u 90. minutu. U finišu vedete su izašle da se sačuvaju za predstojeći derbi. Ako GFK Slobodi ne ide, treba da se ugledaju na komšije iz Krčagova.

Lipolist je na vrućem gostovanju u Čačku uspeo da sačuva mrežu i osvoji prvi bod na strani protiv ugroženog Omladinca. Igraju promenljivo što je za novajliju razumljivo i period adaptacije još traje. Ugostiće Polet, koji je nakon novog, petog poraza, ostao bez trenera Dragiše Žunića. Kraljevčani su bili bolji za gol na pomoćnom terenu Borca 1926, koji je mali, nepodesan što odgovara gostujućim ekipama. Žunić je na odlasku zahvalio upravi kluba i napomenuo da igre nisu bile tako loše kako to govore rezultati. Veruje da šok terapija može da trgne ekipu I zaigra u skladu sa postojećim kvalitetom. U međuvremenu promovisan je novi šef stručnog štaba u liku Vladislava Rosića.

Jošanica nije uspela da se odbrani od nasrtljivih Lozničana, odolevali su do 37. minuta i gola dvostrukog strelca Jambrušića. Imaju polovičan učinak i mesto u sredini tabele odgovara trenutnim mogućnostima ekipe. Ugostiće mlad sastav Metalca, koji se konsolidovao, drugi trijumf upisao je protiv neprepoznatljivih Požežana. Golovima Riznića i Veselinovićaveć su u 20. minutu postavili konačan rezultat. Jošanica igra na atletskom stadionu u Novom Pazaru i kod kuće uglavnom osvajaju bodove.

U Priboju sledi okršaj prvog i poslednjeg i pobednik se unapred da naslutiti. Sudeći po kvalitetu i trenutnoj formi, domaćin merka osmu prvenstvenu pobedu. U Valjevu su bili na najvećim iskušenjima u dosadašnjem toku sezone i do 85. minuta bili u rezultatskom minusu (primili tek drugi pogodak). Problematični jedanaesterac izazvao je dosta bure, iskusni Bojović je bio precizan, a tri minuta kasnije Marković je postigao još jedan gol. Crnoj seriji Požarevlajna nema kraja (četvrti poraz u nizu) i bodove sa Vašarišta odneli su Užičani. U klubu nisu zadovoljni odnosom naročito mlađih igrača prema obavezama, počev od nezainteresovanosti, raznoraznih izgovora i nedostatka radnih navika. Za mladog trenera Markovića vođenje jednog srpskoligaša ipak je preveliki zalogaj. Ako se nešto drastično ne promeni, da li trener ili igrači, loše im se piše, očekuje ih teška i neizvesna borba za opstanak.

Takovo i Budućnost Krušik 2014 su poraženi u prethodnim utakmicama. Milanovčani su neuspešni i iz pet kola doneli su skromna tri boda. Problemi sa bonusima i povredama su aktuelna i nije lako u takvim okolnostima sastaviti tim. Prvo poluvreme u Podunacima su odigrali slabo i bili u debelom minusu, kada je susret praktično bio odlučen. Valjevci su bili na pragu da iznenade lidera i smatraju da je gostima poklonjen jedanaesterac, navodno je lopta pogodila domaćeg igrača u telo a ne u ruku kakav je stekao dojam glavni sudija. Biće oslabljeni u Milanovcu, bez suspendovanog kapitena Petrovića i strelca gola Panića.

Pored auto puta sastaju se OFK Napredak i Real. Oba takmaca su uspešni u zadnjim kolima i da Realu nusu oduzeti bodovi bili bi zajedno u vrhu tabele. Zahvaljujućim iskusnim strelcima Tomiću, Tasiću, Đurđeviću i trostrukom asistentu Đorđeviću slavili su na Zlatiboru. Real je uveliko anulirao kaznu od devet bodova i sa pet se nalaze na 13 mestu. Pogađali su protiv Takova Vukašinović, Radonjić(dva gola), rezervista Tešić (najbolji strelac ekipe) postigao je prelep gol. Odlaze u Markovac da se nadigravaju i u otvorenoj igri pokažu da dosadašnji rezultati nisu slučajnost. Domaćin želi da iskoristi dobar momentum i savalada jednu od tri najpotentnije ekipe u ligi.

Kraljevčani igraju kao preporđeni i posle poraza od Omladinca nastavili su sa pobedama i uzeli meru Poletu u Čačku. Uvek igraju napadački, otvoreno (bez remija) i na putu su da anuliraju propuste sa starta prvenstva. Zlatibor je nakon trećeg neuspeha ostao bez trenera Slaviše Božičića. Iskusni stručnjak je smatrao da je odgovoran prema igračima koji se zalažu, mada nisu na željenom nivou, prema upravi koja je stvorila optimalne uslove za rad. Smatra da ekipi treba šok terapija, da se trgnu i zaigraju kao na starta.

Sloga iz Požege se ne može prepoznati i od uspešnog srpskoligaša postali su tim za potkusur, naročito su očajni na gostovanjima (tri poraza). U Milanovcu su nokautirani već posle 20 minuta igre. Dolazi ugroženi Omladinac, koji marljivo skuplja bodove i “otplatili” su minus od devet bodova. Ne ide im u prilog nerešeni rezultati na domaćem terenu kao poslednji sa Lipolistom.


Jošanica : Metalac
Jedinstvo Putevi : Loznica
FAP : Mladi radnik 1926
Takovo : Budućnost Krušik 2014
OFK Napredak : Real
Sloga (K) : Zlatibor
Lipolist : Polet (Lj)
Sloga (P) : Omladinac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 8 7 1 0 22
2 Loznica 8 4 3 1 15
3 Jedinstvo Putevi 8 4 1 3 13
4 OFK Napredak 8 3 3 2 12
5 Sloga (K) 8 4 0 4 12
6 Sloga (P) 8 4 0 4 12
7 Metalac 8 3 2 3 11
8 Jošanica 8 2 4 2 10
9 Takovo 8 3 1 4 10
10 Lipolist 8 2 2 4 8
11 Zlatibor 8 2 2 4 8
12 Budućnost Krušik 2014 8 1 4 3 7
13 Real (-9) 8 4 2 2 5
14 Polet (Lj) 8 1 2 5 5
15 Omladinac (-9) 8 3 4 1 4
16 Mladi radnik 1926 8 1 1 6 4