XS
SM
MD
LG

Partenon "ugasio" Zvezdu u Rakovici

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Futsaleri Crvene zvezde i Partenona ovosezonsku kampanju u Drugoj ligi otvorili su porazima, pa je njihov duel u SC Rakovica bio prilika za popravljanje utiska. Ravnopravno se igra na startu, napadi se smenjuju na obe strane, a najbliži golu bili su domaći u 7. minutu kada je Inajetović uzdrmao stativu.
Gosti su pak minut kasnije poveli, lep pas Simića golom je začinio Darko Ristić. Na isti način pao je i drugi gol za Partenon u 9. minutu, samo su bili drugi akteri, asistent je bio Arsić, a strelac Radić. Pokušavali su crveno-beli da izmene rezultat, ali su se više oslanjali na individualne umesto kolektivne akcije. Gosti su se vešto branili, a iz situacije dva na dva u poslednjem minutu postigli i treći pogodak, ovaj put Darko Ristić je sjajno proigrao Ilića kome nije bilo teško da sa dva metra zatrese mrežu nemoćnog Josimovića. Očajno prvo poluvreme Crvene zvezde doprinelo je da gosti iz Smederevske Palanke na odmor odu sa pozamašnim suficitom.

Posle samo minut igre u nastavku Milovanović je golom ˝zapečatio˝ sudbinu domaćem timu, gosti su otišli na nedostižnih četiri gola razlike. Da je Arsić u 24. minutu posle solo prodora pogodio mrežu umesto stative, moglo bi se pričati o pravom potonuću crveno-belog broda. Međutim, u sledećoj akciji domaći su preko Goranovića uspeli da ublaže zaostatak. Potom su Beograđani sve karte bacili na napad što je dalo rezultata u 27. minutu, pravovremeno poslužen od Goranovića loptu je sa metra u gol sproveo Brkić za 2:4. 
Vier, Rus u redovima Zvezde, pogotkom u 34. minutu daje nadu, smanjivši zaostatak domaćih na samo gol razlike, da bi već u sledećem napadu na semaforu bio rezultat 3:5. Ilić je svojim drugim pogotkom prekinuo Zvezdinu seriju i to je ujedno bila poslednja rezultatska promena na utakmici. 
Bodovi su zasluženo otišli u Smederevsku Palanku, a u narednom 3. kolu Crvena zvezda gostuje u Lučanima gde će im domaćin biti MB Namenska, dok će Partenon nakon dva gostovanja najzad igrati u Smederevskoj Palanci i ugostiti ekipu Leskovca.

CRVENA ZVEZDA - PARTENON 3:5 (0:3)

HALA: SC Rakovica. GLEDALACA: 100. SUDIJE: Graovac Bojan i Papišta Bane. STRELCI: Goranović 24, Brkić 27. i Vier 34.min (C.zvezda), D.Ristić 8, Radić 9, Ilić 20. i 35. i Milovanović 21.min (Partenon).
CRVENA ZVEZDA: Josimović, Vasiljević, Goranović, Lazić, Brkić - rezerve: Jevtić, Vasić, Konestabo, Vier, Inajetović.
PARTENON: Sokić, Kokotović, Radić, Arsić, Milovanović - rezerve: Nađ, Tacković, Marinković, Spasojević, Ilić, P.Ristić, Simić, D.Ristić.


Crvena zvezda 3 : 5 Partenon
Leskovac 4 : 7 Hram
Ekonomist 6 : 4 Kalča
Forum 3 : 5 Jagodina
Požarevac 4 : 2 Leteći Holandjanin
Bele crkve 1 : 1 MB Namenska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hram 2 2 0 0 6
2 Jagodina 2 2 0 0 6
3 Bele crkve 2 1 1 0 4
4 MB Namenska 2 1 1 0 4
5 Leskovac 2 1 0 1 3
6 Leteći Holandjanin 2 1 0 1 3
7 Požarevac 2 1 0 1 3
8 Ekonomist 2 1 0 1 3
9 Partenon 2 1 0 1 3
10 Forum 2 0 0 2 0
11 Kalča 2 0 0 2 0
12 Crvena zvezda 2 0 0 2 0