XS
SM
MD
LG

Esports turnir na Urban sport festu – takmičite se i osvojite zvanični dres srpske košarkaške reprezentacije!

Foto: 2K Games

Kao deo 9. Evropske nedelje sporta, Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) u saradnji sa Olimpijskim Komitetom Srbije organizuje specijalni NBA2K24 turnir na beogradskom Urban sport festu! Vidimo se u nedelju, 24.09. na Silosima!

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Ovaj događaj se ove godine po 9. put realizuje u mnogim evropskim zemljama, uključujući Srbiju, a njegov plemeniti cilj je razvoj i promocija sporta i fizičke aktivnosti, posebno kod mladih.

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta biće obeležen u Valensiji 23. septembra 2023. godine. Tokom nedelje, mnogobrojni sportski i edukativni događaji biće organizovani širom Evrope sve do 30. septembra.

U okviru Evropske nedelje sporta, i u Srbiji će biti organizovani mnogi događaji, aktivnosti i radionice u čak 19 gradova i mesta, uključujući Niš, Suboticu, Novi Sad, Zaječar, Beograd i mnoge druge.

Jedan od ovih događaja biće Urban sport fest, koji će se održati u nedelju, 24. septembra na beogradskim Silosima sa početkom u 16:00 časova. Festival urbanih sportova namenjen je pre svega mladima, sa ciljem da promoviše urbanu sportsku kulturu.

urban-sport-fest-beograd-silosi-esport-1

Foto: OKS

Festival je muzičkog, plesnog, umetničkog i pre svega sportskog karaktera, te podrazumeva: muzičke nastupe domaćih urbanih izvođača, afirmisane di-džejeve, izložbe grafita, skejtbord takmičenje, plesnu radionicu, fristajl basket, klajmbing, crtačku, parkur radionicu, kao i radionicu virtuelne realnosti i esports turnire.

Na Urban sport festu ćete imati priliku da posetite štand Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova, koji će u saradnji sa Olimpijskim Komitetom Srbije organizovati esports turnir u simulaciji košarke NBA2K24. Od 17:00 do 21:00 časova, svi ljubitelji košarke i video igara će moći da se oprobaju u takmičenju gađanju trojki za šansu da osvoje mnoge vredne nagrade, uključujući zvanični dres naše košarkaške reprezentacije sa Evropskog prvenstva 2023 i košarkaške lopte, kao i majice i BeActive paket iznenađenja koje je obezbedio Olimpijski Komitet Srbije.

Učešće na turniru je potpuno besplatno i dostupno za sve. Prijave se vrše na licu mesta, a možete se prijaviti i ranije putem ovog linka. Za dodatne informacije o turniru posetite ovaj link.

Vidimo se na turniru u nedelju, 24. septembra od 17:00 časova na Silosima!

Izvor: RUR