XS
SM
MD
LG

Vodeći Obrenovčani nastavljaju seriju protiv novajlije, "studenti" na kolokvijumu kod Hale sportova, dva derbija u nedelju u Surčinu i na Bulbudercu

Srpska liga, Beograd, zbog prebukiranih terena i fudbalskih “beskućnika” kreću od petka. Prvi na teren izlaze igrači Brodarca i BASK-a. Za obe ekipe kao da se ponavlja sumorna jesen od pre godinu dana, kada su prezimeli na začelju. Obe ekipe su u seriji poraza i u međuvremenu “sokolovi” su se rastali od trenera Nebojše Radišića. Tim će do kraja jeseni voditi sportski direktor Aleksandar Simić, koji poseduje odgovarajuću licencu.Tri poraza su upalila alarm, naročito im je teško pao poslednji neuspeh u duelu sa rivalom iz Barajeva. Imali su ranije primedbi na neke sudijske odluke koje su uticale da rezultatski slabije prođu. Na Adi domaćin će biti Brodarac koji se nalazi u sličnoj situaciji. Poslednjih pet utakmica okončali su sa jednom i za sada jedinom pobedom. Očekuje se tvrda i neizvesna utakmica koja može dati odgovor na dalje težnje aktera…

U subotu se igra u Obrenovcu, Bežaniji i dva meča na Novom Beogradu.

Vodeći Obrenovčani će ugostiti probuđenog novajliju iz Dudovice u nezahvalnoj ulozi favorita. Lakše se ostvaruju na gostovanjima nego na Vašarištu, gde su pod pritiskom, sa obavezom da osvoje tri boda. OFK Budućnost je pobedila posle pet sušnih kola Zvezdaru, uz obilje golova, šansi i rezultatskih obrta. Sve što je važno dogodilo se do 42. minuta kada je postavljen konačan rezultat. Zahvaljujući raspoloženom Todoroviću uspeli su da matiraju “bulke” i poprave položaj na tabeli. Očekuje ih najzahtevnije gostovanje i šansu mogu tražiti u defanzivnom opredeljenju i brzoj tranziciji.

Poslednji Radnički ugostiće pored “studenjaka” KFK Ravnu Goru Barajevo, najprijatnije iznenađenje prvenstva. Šest utakmica su bez poraza i više od 400 minuta bez primljenog gola. Iznenadili su “hemičare” u Koloniji i gol na početku drugog poluvremena usmerio je vodu na vodenicu gostiju. U daljem toku meča kontrolisali su situaciju na terenu i došli do prve pobede na strani. Mladi “majstori” bolje partije pružaju kod kuće i uglavnom su gubili utakmice minimalnim rezultatom u završnici mečeva. Sa iskusnim gostima teško će izaći na kraj i ukoliko ostanu neporaženi biće to ravno pobedi.

Ušće je favorit protiv Studentskog grada, uz ogradu da pobedu treba da zarade na terenu protiv sve boljih “studenata”. Ušćani su lako dobili novobeogradski okršaj golovima dvostrukog strelca Milosavljeva u samoj završnici prvog poluvremena. Drugu uzastopnu pobedu “studenti” su ostvarili u Bežaniji nad Brodarcem, direktnim konkurentom u borbi za opstanak. Moraju naći način da porozna odbrana zaustavi Milosavljeva i drugove.

GSP Polet Dorćol ugostiće uzdrmane Baričane. Domaćina je iskusni stručnjak Dostanić preporodio, igrali su lep i dopadljiv fudbal, međutim kako je poznati trener otišao kola su krenula nizbrdo (četiri kola tri boda). Izgubili su prema očekivanju u Lazarevcu pod svetlošću reflektora, bez mogućnosti da ugroze domaćina. Iskra je dobro krenula i objašnjenje za poslednje neuspehe trener Miloš Aleksovski vidi, pored nekolicine iskusnih igrača, u mladosti ekipe (počeli sa šest i završili sa devet bonusa) i povredama ključnih igrača. Računajući prošlu sezonu i do utakmice sa Kolubarom nanizali su 12 mečeva bez poraza i postojao je opravdana bojazan kako će ekipa reagovati na prvi neuspeh. Iz stanja šoka idu na Dorćol iskusnoj ekipi koja hoće da se nadigrava i slično igra kao Iskra.

U nedelju se igra na Bulbudercu i u Surčinu.

Zvezdara je vezala dva poraza i zaostala u trci za naslov. Uspeli su u Dudovici preko dvostrukog strelca Đorđevića da preokrenu rezulta, ali je domaćin do 42, minuta ponovo poveo i uspeo da sačuva prednost. U derbiju su domaćini ambicioznim i kvalitetnim Lazarevčanima, koji igraju sve bolje i u stopu sa Ušćem prate vodeće Obrenovčane. Golovima Lazarevića i Simića sigurno su dobili “saobraćajce” i na poslednjih pet utakmica doneli 11 bodova.

Drugi derbi igraju Jedinstvo i Teleoptik. Surčinci su imali dobru reakciju pored hipodroma nakon dva poraza i odneli tri boda. Odigrali su najboljih 70 minuta u prvenstvu, vodili sa 3:0 i uprkos dva gola domaćina uspeli da sačuvaju prednost. “Optičari” su lakše nego što se očekivalo izgubili u Zemunelu od vodećeg Radničkog. Prvi poraz u Zemunu ne znači da su se odrekli visokih ambicija i u Surčin putuju da se u otvorenoj igri nadigravaju i iznenade Jedinstvom sa kojim se nalaze na deobi od petog do sedmog mesta.


Radnički (NB) : KFK Ravna gora Barajevo
GSP Polet Dorćol : Prva iskra
Zvezdara : Kolubara
Radnički (O) : OFK Budućnost
Jedinstvo : Teleoptik
Brodarac 3 : 1 BASK TEK
Ušće Novi Beograd : Studentski grad
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (O) 7 5 2 0 17
2 Ušće Novi Beograd 7 4 3 0 15
3 Kolubara 7 4 3 0 15
4 KFK Ravna gora Barajevo 7 3 3 1 12
5 Zvezdara 7 3 2 2 11
6 Jedinstvo 7 3 2 2 11
7 Teleoptik 7 3 2 2 11
8 GSP Polet Dorćol 7 2 2 3 8
9 Prva iskra 7 2 2 3 8
10 OFK Budućnost 7 2 2 3 8
11 Brodarac 8 2 1 5 7
12 Studentski grad 7 2 0 5 6
13 BASK TEK 8 1 2 5 5
14 Radnički (NB) 7 1 0 6 3