XS
SM
MD
LG

Loznica pokorila Banjicu i povela u šampionskoj trci

Predstavljanje ekipa pred početak utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle nešto više od osam i po meseci, prvenstvo startovalo 2. septembra, stiglo se do finala play-offa Prve lige Srbije u futsalu. Rivali su beogradski FON i Loznica grad predvođeni sa klupe legendama igre na petoparcu, Igorom Šošom kod FON-a i Markom Perićem kod Loznice. Titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do tri pobede, prve dve utakmice se igraju u Beogradu, treća i ako bude potrebe za četvrtom u Loznici, dok bi se peta, odnosno  eventualna majstorica, ponovo igrala na Banjici.

Pred oko 300 ljubitelja futsala, od čega pedesetak gostujućih, odigrana je veoma uzbudljiva utakmica. Posle par propuštenih prilika na obe strane do pogotka prvi stižu domaćini. Petrov je u 6. minutu driblingom izbacio dva protivnička igrača i sa 8 metara loptu ispod reprezentativnog golmana Vulića poslao u mrežu. Nastavak protiče u veoma zanimljivoj igri sa puno prilika koje nisu iskorišćene, da bi najzad pedesetak sekundi pre odmora Radovanović izjednačio rezultat.

Drugo poluvreme počinje propuštenim šansama Pešića za Beograđane i Mačada za goste, igra se veoma brzo i maštovito, kako dolikuje jednom finalu. Sve do zadnjeg kvartala meča nije bilo nekih zrelijih prilika da bi potom Kocić i Šljukić propustili da dovedu Beograđane ponovo u vođstvo. To što nije uspelo njima jeste gostima, Silva Pinjeiro je u 37. minutu pogodio rašlje nemoćnog Josimovića za rezultatski preokret.
Poslednja tri minuta domaći su se odlučili na rizik i igru sa pet igrača u polju bez golmana čiji je dres nominalno nosio Lazić, što je proizvelo da Felinto Silva sa svoje polovine u 38. minutu šutira na prazan gol i obezbedi prošlogodišnjem šampionu pobedu. Sve što su domaći uradili do kraja je prečka koju je pogodio kapiten Pešić minut pre završetka. 

U sredu od 20,30 minuta na programu je drugi meč na Banjici, pa se serija posle toga seli u Loznicu.

FON BANJICA - LOZNICA GRAD 1:3 (1:1)

SALA: USC Voždovac Banjica. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Radojčić Petar i Graovac Bojan. STRELCI: Petrov 6.min (FON Banjica), Radovanović 20, Silva Pinjeiro 37. i Felinto Silva 38.min (Loznica grad). ŽUTI KARTONI: Petrov (FON Banjica), Rosić (Loznica grad).

FON BANJICA: Josimović, Krasnić, Petrašević, Petrov, Kocić - rezerve: Mitić, Krstić, Kalanović, Ljujić, Lazić, Šljukić, Pajković, Pešić, Jovanović.
LOZNICA GRAD: Vulić, Felinto Silva, Rosić, Silva Pinjeiro, Mačado - rezerve: Marojević, Vasić, Živanović, Radovanović, Avramović, Pavlović, Matijević.