XS
SM
MD
LG

Trener Nikola Đurović vodi u šampionatu Omana i očekuje Azijsku Čelendž ligu

Nikola Đurović - foto: lična arhiva

Obrenovčanin trener Nikola Đurović uspešno gradi karijeru na Bliskom istoku. Najpre je pekao zanat u Saudijskoj Arabiji radeći u stručnim štabovima Al-Khalea, Ai-Rijadu i čuvenom Al Hilalu u kome igraju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Vredno je učio pored eminetnih trenerskih imena i lestos je odlučio da se osamostali i krene svojim putem.

Prvi izazov biće šampion Omana Al Seeba, osvajača azijskog Kupa od pre dve godine. U prvom razgovoru je rekao da voli izazove i nije mnogo razmišljao kada je dobio poziv Al Seeba.

- Odigrano je šest kola u prvenstvu Sultanata i zabeležili smo isto toliko pobeda, sa gol razlikom 15:3. Vodimo na tabeli i delimo prvo mesto sa Nagdom, koji će biti naš najveći konkurent. Igramo sjajno, svi su prezadovoljni, publika, navijači, ovdašnja javnost, komentari su pozitivni. Očekuje nas grupna faza Azijske Čelendž lige, koja je ekvivalntna evropskoj Ligi Konferencije. Bićemo domaćini od 26. oktobra do 1. novembra na našem stadionu u Maskatu. Pored Al Seeba, igraju FC Al Ahli iz Maname(Bahrein), FC Fotuwa iz Sirije i FC Hilal Quds iz Palestine. Prvak stiče pravo nastupa u polufinalu Zapadne Azije. Pobednik zapadnog dela lige odmeriće snage sa najboljim timom Istočne Azije - upoznaje nas sa pomalo komplikovanim sistemom takmičenja.

U rosteru od 27 igrača podjednake vrenosti, igra 11 reprezentativaca Omana, što je velika prednost u radu mladog stručnjaka. Igraju u sistemu 4-2-3-1 znači ofanzivno i uvek napadački.

- Velika su očekivanja ovdašnje fudbalske javnosti od predstojeće Azijske Čelendž lige. Polako se spremamo kako bi iskoristili domaći teren i plasirali se dalje i tako ponovili uspeh od pre dve godine - zaključio je Nikola Đurović.