XS
SM
MD
LG

Institut za ženski sport proslavio je četvrti rođendan!

Povodom obeležavanja četvrtog rođendana, Institut za ženski sport, okupio je trenere, koordinatore, članove medicinskog tima, ostale stručnjake iz Instituta za ženski sport, kao i devojčice kako bi podelili svoje iskustvo učestvovanja u radu Instituta koji postavlja nove standarde razvoja ženskog sporta u Srbiji.

"Treniram u Institutu i jako mi je lepo sa devojčicama", kaže Valentina Vukadinović, a njena drugarica Anja Budimir rekla je da je prošle godine počela da trenira, da joj se sviđa što su na treningu samo devojčice i da je do sada stekla puno znanja.

"Pozivam sve roditelje i staratelje da svoje devočice povedu na sport i da se priključe besplatnim školama sportova koje su im dostupne u njihovim lokalnim zajednicama. Ovo je prilika da zajedno gradimo zdraviju i aktivniju budućnost", izjavila je Iris Jović Vujaković iz Instituta za ženski sport.

"Drago mi je što imam priliku da utičem na živote dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Svaki trening je prilika da zajedno prevazilazimo prepreke, rušimo barijere i gradimo osećaj zajedništva, a samim tim postajemo bolji ljudi", istakla je Bojana Milićević, trener osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

"Pružanje zdravstvene i medicinske podrške našim devojčicama  je bila čast. Ove četiri godine pokazale su koliko je važna celokupna briga o zdravlju sportistkinja", naglasio je Đorđe Topličić, član medicinskog tima.

Ove sezone Institut nudi besplate škole sportova u 25 gradova širom zemlje, namenjene svim devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina. Više od pedeset sportskih stručnjaka, okupljeno je u Institutu za ženski sport i imaju cilj da omoguće svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.  Institut za ženski sport ima cilj da smanji jaz između broja muškaraca i žena u sportu jer istraživanja pokazuju da više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost. U okviru Instituta do sada je održano 20 edukativnih programa, a u ovoj godini devojčice će imati priliku da treniraju 19 sportova, od atletike, preko boksa do šaha.

Za sve informacije i uspis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti websajt www.institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport. Prvim dolaskom na trening počinje upis u besplatne škole sporta.  Besplatne škole sportova koje je Institut razvio pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Misija Instituta je da napravi pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji. 

Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i prosfesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski sportski stručnjaci. Institut je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da omogući devojčicama i ženama da budu fizički aktivne i pomogne im da ostvare svoj pun potencijal u životu. Institut radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta od 7 do 14 godina. Stručno vođene treninge za 19 različitih sportova u 25 gradova širom Srbije na 52 lokacije, pohađalo je do sada više od 5.000 devojčica. Institut je osnovala Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.