XS
SM
MD
LG

U petak se igra pored bežanijske crkve i na Carevoj ćupriji, derbi u Zemunelu, dolazi lider, Dukanca u Dudovici nasledio Ašković

U Srpskoj ligi, Beograd, posle sedam kola favoriti su se izdvojili na vrhu tabele. Obrenovčani su ućarili porazom “bulki” i pobedom protiv “sokolova” zaseli na vrhu. Ušće je dobilo Brodarac i na dva koraka su od lidera kao i Kolubara, koja je i drugi lazarevački derbi odigrala bez golova. Teleoptik pojačan Partizanovom mladošću iznenadio je na Bulbudercu i izjednačio se na tabeli sa Zvezdarom. Veliko iznenađenje priredili su mladi “majstori” i prvom pobedom u prvenstvu savladali “hemičare”, baš kao “studenti” koji su u Surčinu uknjižili prve bodove. “Saobraćajci” su na oproštaju Dostanića ubedljivo nadigrali novajliju iz Dudovice.

U petak se igra u Bežaniji i pored hipodroma.

Studentski grad se već sedam godina seljaka kao domaćin i to im ne smeta da sačuvaju kontinuitet tako dugo. Za sada su se “skućili” pored bežanijske crkve i prvi bodovi u Surčinu daju im stimulans da pokušaju da protiv promenljivog Brodarca potvrde prethodni trijumf. Rani golovi na početku dva poluvremena olakšali su im posao i uspeli su da se odbrane od neorganizovanih napada domaćina. Brodari igraju toplo-hladno i do pred sam kraj imali su bod u džepu protiv favorizovanog Ušća. Oba rivala ulaze u utakmicu pod velikim pritiskom i ne smeju dozvoliti nove propuste koji mogu da dodatno zakomplikuju situaciju.

BASK i Jedinstvo nisu bili uspešni u prethodnom kolu i prilika je da isprave propušteno. “Sokolovi” su do 88. minuta bili u igri i odolevali lideru da bi novajlija Filipović prvim golom doneo vrednu pobedu. Vodili su i kod rezultata 1:1 zameraju deliocu pravde da nije svirao penal posle prekršaja nad Matićem. Trener Radišić za konkurenta imati bivšeg igrača Ćuluma, koji pokušava da konsoliduje Surčince nakon dva poraza, posebno je bolan poslednji od Studentskog grada.

Subota je rezervisana za mečeve u Bariču, "Zemunelu" i Novom Beogradu.

Derbi se igra između mladih "optičara" i vodećeg Radničkog. Domaćin pojačan od Partizanovih mladića vezao je dve pobede i približio se vodećima. Motivisani i željni dokazivanja iznenadili su jednog od favorita na Bulbudercu i preporučili se stručnom štabu crno-belih. Obrenovčani su se silno pojačali i poslednje akvizicije Bacanović i Filipović imali su udela u pobedi nad upornim i dobro organizovanim “sokolovima”. Dominirali su i malo ih je poremetio gol gostiju, ali su do kraja poluvremena uspeli da se vrate i u nastavku napadnu iz svih oružja. Prednost domaćeg terena neće igrati bitniju ulogu i moćni gosti su bliži pobedi.

Prva Iskra je neočekivano ostala praznih šaka pored “studenjaka” i popravni imaju protiv čvrstog, iskusnog i dobro organizovanog novajlije iz Barajeva. Da se radi o iskusnom i pouzdanom sastavu vidi se iz dosadašnjih rezultata i od drugog kola nisu poraženi. Dva remija, poslednji sa Kolubarom uliva dozu samopouzdanja pred dolazak u Barič.

Novobeogradski okršaj između Ušća i Radničkog ne nosi dozu neizvesnosti i drugoplasirani tim je veliki favorit. Slavili su na Adi u sudaru sa Brodarcem i moraju nastaviti sa uspesima kako bi zadržali priključak za vodećim Obrenovčanima. Prva pobeda “majstora” golom Vasića u duelu sa Iskrom dodatni je motiv da mogu iznenaditi još nekog od favorita.

U nedelju se igra u Lazarevcu i Barajevu.

Lazarevčani su nakon dve pobede remizirali sa "Ravnogorcima" i zadržali priključak za vodećim. Malo su kasno počeli sa pripremama i formiranjem tima tako da još nisu fizički fit, ali kako prvenstvo bude odmicalo igraće sve bolje i protiv “saobraćajaca” bliži su pobedi. GSP Polet Dorćol je na oproštaju trenera Ratka Dostanića ubedljivo dobio novajliju iz Dudovice i ima indetičan odnos pobeda i poraza.

U OFK Budućnosti je proteklih dana bilo izuzetno burno i završilo se odlaskom trenera Dukanca, iz moralnih razloga, kome je poslušnost odbio igrač Bošković. Zameniće ga prvi asistent Branko Ašković. Imaju problem sa realizaciojom (dva gola) i neophodna im je pobeda za stabilizaciju prilika u ekipi. U nevreme dolazi Zvezdara, koja je ostala bez bodova u okršaju sa mladim “optičarima” i to je ujedno prvi neuspeh u dosadašnjem toku prvenstva.


Ušće Novi Beograd : Radnički (NB)
Studentski grad 1 : 0 Brodarac
BASK TEK 2 : 3 Jedinstvo
Teleoptik : Radnički (O)
OFK Budućnost : Zvezdara
Kolubara : GSP Polet Dorćol
Prva iskra : KFK Ravna gora Barajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (O) 6 4 2 0 14
2 Ušće Novi Beograd 6 3 3 0 12
3 Kolubara 6 3 3 0 12
4 Zvezdara 6 3 2 1 11
5 Teleoptik 6 3 2 1 11
6 Jedinstvo 7 3 2 2 11
7 KFK Ravna gora Barajevo 6 2 3 1 9
8 GSP Polet Dorćol 6 2 2 2 8
9 Prva iskra 6 2 2 2 8
10 Studentski grad 7 2 0 5 6
11 BASK TEK 7 1 2 4 5
12 OFK Budućnost 6 1 2 3 5
13 Brodarac 7 1 1 5 4
14 Radnički (NB) 6 1 0 5 3