XS
SM
MD
LG

Ibar preko baraža u probranom društvu

Kuglaši kraljevačkog Ibra preko baraža do višeg ranga

Kuglaši kraljevačkog Ibra ostvarili su veliki uspeh i posle par godina se vratili na veliku scenu, u Prvu ligu Srbije grupa „Centar“ ili u drugi razred srpskog kuglanja. Kraljevčani su takmičenje u Prvoj srpskoj ligi završili kao drugoplasirani, iza smederevske ekipe Leštara i igrali su baraž za ulazak u Prvu ligu Srbije grupa „Centar“. Protivnik su bile niške Meraklije,a meč je odigran na neutralnom terenu u Jagodini. Ibar je pobedio rezultatom 3 455 – 3 349 oborenih čunjeba, odnosno 6-2 u pojedinačnim partijama. Zanimljivo da je rezultat na kuglani u Jagodini ekipni rekord kraljevačkog Ibra ikada. Za Ibar su u baražu nastupili: Nenad Šušić sa 566, Marko Kočović sa 607, Dragan Runić sa 549, Igor Voštinić sa 578, Zoran Krstić sa 554 i Predrag Nikolić sa 601 oborenim čunjem.

Uspeli smo u nameri da se posle nekoliko godina stagnacije podignemo i plasiramo u viši rang, gde je Ibru i mesto. U ligi smo bili jako dobri, sve do poslednjeg kola smo vodili i onda se desio taj neverovatan dan, izgubili smo kod kuće od Leštara i to je odlučilo da oni direktno uđu u Prvu ligu Srbije grupa „Centar“. Moram reći da su oni odigrali najbolju partiju u istoriji kluba, rezultat tada ostvaren je bio njihov rekord. Mi smo morali u baraž, rival su na bile Meraklije iz Niša. Igralo se na renoviranoj kuglani u Jagodini gde nismo do sada nastupali i sada smo bili pravi, odigrali smo klupski rekord ikada i pobedili za plasman u drugi razred srpskog kuglanja. Ovo je kruna velikog rada i ulaganja, ali i odricanja svih igrača, stručnog štaba, članova kluba – kaže Predrag Nikolić, kuglaš Ibra i čovek koji vodi klub.

Ponovo u starom društvu - kuglaši kraljevačkog Ibra

Tako će naredene sezone na programu ponovo biti kraljevački kuglaški derbi, jer su i kuglaši Kraljeva članovi Prve lige grupa „Centar“.

Već smo imali i ranije te okršaje. Biće više nego zanimljivo. Evidentan je uspon oba kluba, a razlog treba tražiti u uslovima. Pre dve godine renovirana je kuglana na Atletskom stadionu, sada je super moderfna, po evropskim standardima i rad u njoj je milina. Odmah su došli i rezultati, prvo je Kraljevo stiglo do Prve lige Srbije, evo sada i Ibar. Siguran sam da to nije kraj i da ćemo ići daljer i više. Ibar ima potencijal za takvo nešto, imamo kvalitetnu, a za kuglanje mladu ekipu. Podsetiću da je KK Ibar 2015. godine igrao Superligu Srbije. Vreme je za povratak na veliku scenu.

Pobeda u baražu i plasman u Prvu ligu Srbije grupa „Centar“ posvećeni su Ljubinku Kočoviću-Koču, legendarnom kuglašu i sportskom radniku, po kome kuglana u Kraljevu i nosi ime.

Ugradio je sebe u KK Ibar, u kraljevačko kuglanje i sport generalno. Posle njegove smrti trebalo je mnogo vremena da se snađemo, ali evo krenuli smo onako kako nas je on učio. Njemu u čast 20. i 21. aprila igraćemo drugi Memorijal, kuglaški turnir sa zavidnim nagradama u čemu nam je mnogo pomogao Sportski savez Kraljeva. Očekujuem veliki broj učesnika i gostiju, to će biti takmičenje kojim ćemo zaključiti sezonu, a na ovom turniru ćemo proslaviti ulazak u Prvu ligu Srbije grupa „Centar“ – zaključuje Predrag Nikolić, alfa i omega Kuglaškog kluba Ibar iz Kraljeva.