XS
SM
MD
LG
30.04.2024 Administrator

Selektor Rojević saopštio spisak "Orlova" za Španiju

Boris Rojević - foto: RSS

Muška seniorska reprezentacija Srbije ove nedelje započinje pripreme za dvomeč sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Prvi meč na programu je u Lalin Areni u sredu 08. maja od 21 čas, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u novosadskoj Hali SPENS s početkom u 17 časova. U petak 03. maja zakazano je okupljanje reprezentacije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a u nedelju će ekipa otputovati u Porto gde će odraditi završne pripreme.

Novi selektor Srbije za predstojeću akciju moći će da računa na 19 igrača: golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac, pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić,. krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić i bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović

Gospodin Boris Rojević svestan je kvaliteta protivnika, kao i problema sa mnogobrojnim povredama koje su uticale na prekrajanje sastava njegovog tima, ali na to gleda kao priliku za neka nova imena u drugačijim ulogama, kao i za početak najavljenog podmlađivanja reprezentacije.

Igramo sa reprezentacijom koja je svetski i evropski šampion, od poslednja tri šampionata Evrope dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo “u svom dvorištu”. Već sada znamo da mnogi važni igrači neće moći da nam pomognu, usled povreda nećemo moći da računamo na kapitena Marsenića, Nemanju Ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića i tako dalje. Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu!”Ipak, kao takmičar kakav jeste, trofejni srpski trener ističe da će od svakog igrača očekivati pozitivan stav, želju, hrabrost i stopostotnu motivaciju.

Ne idemo na crtu Špancima sa belom zastavom, borićemo se svih 60 minuta i pružiti 100 posto svojih mogućnosti. Svesni smo svih mana i vrlina, ali od onih koji budu na terenu očekujem da se bespogovorno bore, jer oni će biti ono najbolje što Srbija trenutno ima na raspolaganju. Biće to i dobra prilika za dokazivanje onima koji do sada nisu imali značajniju ulogu u reprezentaciji, a ovaj dvomeč daće nam i mnoge odgovore za budućnost. U Poljskoj smo odradili odličnu proveru, primorani smo da se prilagodimo trenutnoj situaciji i da u jako kratkom roku izvučemo maksimum”, zaključio je selektor Srbije, gospodin Rojević.