XS
SM
MD
LG

Sloga vraća svoju decu

Prvi sastanak i odmah na posao - početak rada fudbalera i stručnog štaba kraljevačke Sloge

Prema ranije utvrđenom planu i programu, na nekadašnji praznik Dan borca (4. juli) na Gradskom stadionu su počele pripreme fudbalera kraljevačke Sloge. Posle nekoliko godina propadanja, "beli" su napravili zaokret u ovo vreme prošle godine, odradili odličnu sezonu i kao prvaci Šumadijsko-Raške zone vratili se u srpskoligaško društvo. Sa nestrpljenjem su navijači "belih" čekali početak pripreme, jer pravih informacija iz Industrijske ulice nije bilo,a sve je bilo u drugom planu zbog praćenja utakmica na Euru u Nemačkoj. Ipak, u Slogi nisu sedeli skrštenih ruku, napravili su plan koji je već u ovom periodu u najvećoj meri realizovan.

Aleksandar trišović nadgleda rad fudbalera na prvom treningu

Sumirali smo učinjeno u prošloj sezoni, sve je dobilo visoku ocenu, ali u fudbalu nema minuli rad. Sledi novo dokazivanje u daleko težoj i ozbiljnijoj ligi, a čini se da Srpska liga "Zapad" nikada nije bila jača. Realno sagledavamo stvari, svesni smo tradicije Sloge, ali i aktuelnog trenutka stabilizacije na svim nivoima. Naš budžet nije u rangu vodećih ekipa i zato smo se opredelili za doselektiranje postojećeg tima tako što bi vratili našu decu rasutu po drugim klubovima. Najveći deo posla smo uradili, ima još tu posla i verujem da ćemo uspeti - kaže šef struke kraljevačke Sloge Aleksandar Trišović.

Kada su prireme u pitanju, na prvom treningu pojavio se 21 igrač.

Na odličnom terenu Gradskog stadiona 21 prvotimac Sloge odradio prvi trening

Zadovoljan sam odzivom i radom. Vidi se da su momci radili u pauzi, već su krenuli jako i morali smo da ih opominjemo da malo popuste. Nedostaju dva bisera Petar Bogdanović i Filip Milojković koji će uskoro da se priključe. Takođe, nisu bili na prvom treningu iskusni Lazar Đorđević (golman), Marko Despotović i Aleksandar Đoković. Ozbiljno računamo na njih i verujem da će i oni uskoro biti sa nama, da nastavimo gde smo stali na kraju prošle sezone. U svoje redove vratili smo Vukašina Vulićevića (Real Podunavci), Miodraga Pantovića (Radnički Kg) i Pavla Toškovića (Takovo GM). Na pozajmicu je došao Vasilije Đerković iz lučanske Mladosti, a pregovaramo sa još par igrača, takođe naše dece. Ukoliko ne ostvare angažman u rang ili dva iznad Srpske lige, postoje obećanja da će doći na Gradski stadion. U svakom slučaju, za Slogu prelazni rok nije završen. Da naglasim da imamo pojačanje i u stručnom štabu. Sa nama je od prvog dana i Petar Marinković, još jedan povratnik koji će nam mnogo značiti.

Istrčani prvi kilometri - fudbaleri kraljevačke Sloge na prvom treningu

Kraljevački srpskoligaš će sve vreme raditi na terenima u gradu. Poznat je i raspored kontrolnih utakmica.

Šef struke "belih" Aleksandar Trišović sa saradnicima Rašom Babićem i Petrom Marinkovićem

Prvi kontrolni meč igramo 17. jula protiv Reala iz Podunavaca, 20/21. jula sledi duel sa Poletom iz Ljubića. Tražimo protivnika za 24. juli, dok ćemo 27. ili 28. jula igrati sa Prvom Petoletkom iz Trstenika. Nije još nađen rival za 31. juli, dok ćemo 3. ili 4. avgusta odmeriti snage sa Radničkim iz Obrenovca. Generalna proba predviđena je za 10. avgusta kada igramo sa kragujevačkom Šumadijom 1903. Mislim da je ovo dovoljno provera za uigravanje tima i stvaranje odlične atmosfere u timu i oko njega kako bi spremno dočekali start nove sezone - zaključuje Aleksandar Trišović, šef struke kraljevačke Sloge.

U Slogi za sada ne govore o ambicijama, u prvom planu je stabilizacija i opstanak, ali će se više znati kada se kompletira tim i odrade pripreme i kontrolne utakmice.


Bane 1931 2 : 0 Gruža
Trepča 1 : 3 Šumadija 1903
Mokra Gora 4 : 2 Sloga
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 25 19 1 5 58
2 Šumadija 1903 25 17 3 5 54
3 Bane 1931 25 13 5 7 44
4 Trepča 25 11 5 9 38
5 Gruža 25 10 6 9 36
6 Mokra Gora 25 11 3 11 36