XS
SM
MD
LG

Završena Letnja liga u kuglanju

Okončana zanimljiva letnja kuglaška razonoda (foto: KK "Jedinstvo")

U organizaciji Kuglaškog kluba "Jedinstvo" i SRC "Jedinstvo" u Novom Bečeju održano je prvenstvo Letnje lige u kuglanju, na kojoj je učestvovalo pet ekipa.  Pobednik ovog zanimljivog takmičenja je ekipa „Gradištanski rekreativci“ iz Bačkog Gradišta, sa 10 bodova, za koju su igrali Gabor Kurcinak, Aron Sekelj, Lazar Slančik, Hunor Radatovič, Nemanja Tomić, Andor Horvat i Andraš Balaž. Na drugom mestu, sa istim brojem bodova, ali slabijim set količnikom, je ekipa „Maj/stori“ iz Novog Bečeja za koju su nastupili: Sebastian Magda, Silard Magda, Robert Ernješi (stariji), Norbert Ernješi, Tibor Balint i Sebastian Bečei.

Najveće iznenađenje priredila je ekipa rekreativaca „Rankovi drugari“, koja je zauzela treće mesto sa 4 boda, za koju su nastupili Ranko Janjić (kapiten), Milun Bogojčević, Vladimir Davidović, Dragan Vukajlović, Vladimir Radišić, Ivan Mesaroš i Goran Bugarski. Na četrtom mestu je ekipa PG „Komaromi“ iz Novog Bečeja, a petom Auto servis „Molac“ iz Novog Sada.

Najprijatnije iznenađenje ekipa "Rankovi drugari"

Nakon ekipnog prvenstva održano je pojedinačno, po skraćenom sistemu (pet hitaca čišćenje). Prema očekivanju pobednik je državni reprezentativac Robert Ernješi (mlađi), član ekipe SKV Rot Weiss iz nemačkog grada Zerbsta, koji se nalazi na odmoru u Novom Bečeju. U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Katarina Molac, članica ŽKK „Vojvodina“ iz Novog Sada.

Piše: Stevan Davidović