XS
SM
MD
LG

U petak derbi jeseni na Novom Beogradu, "sokolovi" traže prvi trijuf protiv mladih "građevinara", nema prolaza za "saobraćajce" u Gornjoj varoši

U Srpskoj ligi, Beograd, Zvezdara ne prestaje da oduševljava. Uz pomoć majstorije Vukićevića iz slobodnjaka, u poslednjim sekundama došli su do tri boda. Najbliži pratioci Zemun i Ušće nisu bili uspešni i zaostaju pet bodova. “Optičari” su dobili zemunski derbi, “orlovi” su iznenadili Obrenovčane, “mlekadžije” “saobraćajce” ispod Kalemegdana, Torlak je “torpedovan” na Adi od Dobanovčana, Brodarac je dobio derbi začelja protiv “sokolova”. Domaćini su bili uspešni na četiri susreta, gosti na dva i zahvaljujući efikasnoj Budućnosti, strelci se nisu obrukali.

U petak su na programu tri utakmice, u Bežaniji, na Novom Beogradu i kod hipodroma.

Derbi jeseni odigraće se pored hale “Ranko Žeravica”, gde dolaze silne “bulke”. Ušćani nisu uspeli da savladaju mlađane “građevinare” na Banjici. Poveli su da bi Nenadović solo prodorom izjednačio. Imaju iskusan sastav predvođen Blažićem, Govedaricom, Trajkovićem i mladom gardom, najprijatnije su iznenađenje. Vezali su tri pobede pored Hale sportova i Zvezdara sa pet pobeda na strani obećavaju kvalitetnu i pravu fajtersku borbu. U ekipama će se naći dva najbolja strelca lige Jović i Milosavljev, koji obećavaju golove. “Bulke” su u dobrom ritmu (četiri pobede), efikasni su, sa najmanje primljenih golova.

Studentski grad i Sinđelić odmeriće snage na veštaku u Bežaniji. “Studenti” su ponovo domaćini, uzeli su bod u odmeravanju snaga sa Surčincima i protiv “orlova” traže put do pobede. Ko čeka taj dočeka, krilatica je vezana za goste, koji su čekali na trijumf devet kola. Dobili su kvalitetne Obrenovčane i sa više optimizma gledaju na završetak jeseni. “Studenti” su malo popustili i bodovi su neophodni protiv rivala koji je na strani bez značajnijeg učinka.

BASK ima ponovo popravni i šansu da protiv poletnih “građevinara” dođe do prve pobede u prvenstvu. Nezasluženo su izgubili derbi začelja i po prikazanom bili blizu osvajanju boda na Starom sajmištu. Ubi ih neefikasnost (0,45 gola po meču), igraju solidno, ali nemaju sportke sreće. Ugostiće mladi sastav Rada, koji su odoleli favorizovanim Ušćanima i pet kola su bez poraza.

U subotu se igra u Bariču i Gornjoj varoši.

Prva iskra je pružila dobar otpor lideru i savladani su u poslednjim sekundama iz slobodnog udarca. Pored neuspeha, trener Enes Malići tvrdi da je to bila njihova najbolja partija i šteta je što od tri zicera bar jedan nisu pretvorili u gol. Veliki hendikep biće povreda najboljeg strelca Adamovića, koji je završio sezonu. Ugostiće Torlak, koji se nalazi u seriji od četiri poraza. Trener Đurović u šaljivom tonu reće da ga umalo nije strefio infarkt od silnih propusta, malera i nedostatka sportske sreće. Vidi se da je ekipa mlada (najstariji Šalipur sa 20 godina) i neiskusna, tako da su oscilacije u igri razumljive. Pored Iskre, Malići je ostavio veliki trag u Torlaku, tako da su mu osećanja pomešana, ali je primarno da njegov tim slavi.

Zemun je veliki favorit protiv promenljivih “saobraćajaca”. U Zemunelu, prvom poluvremenu nisu ličili na sebe i tek su u nastavku zaigrali dominantno, ali izuzev počasnog gola više nisu mogli. GSP Polet Dorćol je neočekivano poražen od PKB -a pored Nebojšine kule i pokazao da bolje igre pruža na gostovanjima.

Preostala tri meča igraju se u nedelju, u Obrenovcu, Padinskoj Skeli i Surčinu.

Obrenovčani su neplanski izgubili na Dušanovcu i na Vašarištu su uspešniji. Tri pobede kod kuće i efikasnost su garancija da će protiv Teleoptika odigrati otvoreno, bez kalkulacija. Filijala Partizana je dobila jednog od favorita iz Gornje varoši i izjednačila se na tabeli. Imaju najefikasniji navalni red u ligi, uvek igraju napadački, na gol više.

PKB je u prilici da pobedom nad Brodarcem materijalizuje tri boda osvojena pored Kalemegdana. U Skeli nisu tako uspešni (dva poraza) i pobedom su zaustavili negativnu seriju. Brodarac je dobio derbi začelja (druga pobeda) i prekinuo niz od šest poraza. Gosti su dve pobede ostvarili na Starom sajmištu i nadaju se da mogu najzad na strani osvojiti neki bod.

U okršaju dva čvrsta i temeljna rivala, Jedinstva i Budućnosti, koje na tabeli razdvaja bod, ima sve da pršti i nezahvalno je davati prognoze. Ukoliko se budu opredelili za defanzivni pristup, neće biti puno golova i najbliži su remiju. Jedinstvo kod kuće uglavnom dobija, za razliku od gostiju koji su podjednako uspešni na oba fronta. Demolirali su mlad sastav Torlaka i puni samopouzdanja odlaze u obližnji komšiluk.


Jedinstvo 5 : 0 Sinđelić
Studentski grad 1 : 0 Teleoptik
Radnički 4 : 2 GSP Polet Dorćol
Zemun 0 : 0 Brodarac
PKB 3 : 0 Rad
BASK TEK 3 : 0 Zvezdara
Ušće Novi Beograd 3 : 0 Torlak
Prva iskra 2 : 0 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 28 20 5 3 65
2 Teleoptik 28 19 3 6 60
3 Zvezdara 28 13 7 8 46
4 Radnički 28 13 6 9 45
5 Ušće Novi Beograd 28 11 7 10 40
6 Studentski grad 28 11 6 11 39
7 Brodarac 28 10 7 11 37
8 Jedinstvo (-2) 28 10 9 9 37
9 Budućnost 28 9 9 10 36
10 BASK TEK (-3) 28 8 13 7 34
11 Prva iskra (-12) 28 13 6 9 33
12 PKB 28 9 6 13 33
13 GSP Polet Dorćol 28 8 7 13 31
14 Sinđelić 28 8 7 13 31
15 Torlak 28 4 6 18 18
16 Rad (-6) 28 4 4 20 10