XS
SM
MD
LG

Boris Rojević novi selektor Srbije, Marko Vujin direktor reprezentacije

Novi selektor reprezentacije Srbije Boris Rojević - foto: RSS

Posle nešto više od mesec dana, muška seniorska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Upravni odbor Rukometnig saveza Srbije danas je na sednici u Zrenjaninu jednoglasno dao poverenje trofejnom stručnjaku, gospodinu Borisu Rojeviću!

44-godišnji trener ranije je vodio juniorsku selekciju, imao je iskustva i rada u okviru stručnog štaba seniorskog tima, te uz sve uspehe koje beleži na domaćoj i međunarodnoj sceni sa Vojvodinom, potvrdio je da je pravi kandidat za dugoročno rešenje na klupi Srbije. Predsednica RSS uputila je čestitke novom selektoru i poželela mu mnogo sreće i uspeha u ime celokupnog Upravnog odbora.

”Između dva kanditata UO je ukazao poverenje Borisu Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evro Kupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata”, poručila je gospođa Delić.

Upravni odbor je u otvorenoj diskusiji apostrifirao maksimalnu podršku novom selektoru u radu i funkcionisanju, kao i u postavljanju zajedničkih strategija i ciljeva za napredak i nove uspehe srpske rukometne muške reprezentacije. 

Pored Borisa Rojevića, Upravni odbor ukazao je poverenje i Marku Vujinu koji će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije.

”O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu”, zaključila je predsednica.

Nakon aktivnosti ženske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, naredne nedelje i seniorsku selekciju očekuju prve akcije, EHF nedelja nacionalnih timova, u okviru koje će Srbija putovati na dvomeč sa selekcijom Poljske. Pre samih aktivnosti na terenu, biće sprovedena i zvanična promocija sportskog direktora muške seniorske reprezentacije Srbije, novog selektora i njegovog stručnog štaba.