XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čukarički poražen u Kruševcu od Napretka golom u 91. minutu

04.05.2021 FK Čukarički

Čukarički poražen u Kruševcu od Napretka golom u 91. minutu--

Napredak je ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak, u duelu u kojem se činilo da će mreže ostati netaknute. Ipak, presudio je gol rezerviste Lazara Miloševa u prvom minutu nadoknade - 1:0.

 

Prvi je zapretio Čukarički u četvrtom minutu, učinio je to Rakonjac, koji je snažno šutirao sa 25 metara, zamalo pored gola Ostojića. Dugo se čekalo na sledeće uzbuđenje, a potom su obe ekipe imale po šansu, i to odličnu u razmaku od minuta. Najpre je Čukarički zapretio iz kornera u 25. minutu, Docić je iz ugla sjajno ubacio loptu, Rakonjac je tukao glavom, a jedan odbrambeni igrač Napretka izbio je loptu glavom gotovo sa gol-linije.

Tridesetak sekundi kasnije, posle greške Kovača sevnula je kontra Kruševljana, Ćuković je krenuo sa svoje polovine, stigao do 16 metara i šutirao, ali je debitant na golu Brđana fantastično ukrotio taj udarac. Samo što je počelo drugo poluvreme, Napredak je iz prekida došao do dobre prilike, Ćuković je bio najviši u skoku, glavom je zahvatio loptu, ali je Mićović još jednom bio fantastičan.

Uzvratili su belo-crni u 54. minutu, Čolović je fintom izbacio čuvara i odlično centrirao sa desne strane, ali je Saviću malo nedostajalo da stigne tu loptu i ubaci je u protivničku mrežu. U 59. minutu trener Čukaričkog izvršio je trostruku izmenu, na teren je poslao Kajevića, Pantića i Jovanovića, umesto Rakonjaca, Čolovića i Vidosavljevića.

U istom trenutku menjao je i Đuričić, koji je umesto Ivanića u igru ubacio Bačanina. Na mukama je bio golman domaćih u 60. minutu, Docić je probao da ga iznenadi iz slobodnog udarca kad su svi očekivali ubacivanje, ali je Ostojić krajnjim naporom izbio loptu u korner. Probao je Čečarić u 72. minutu iz daljine, bio je neprecizan, a šest minuta kasnije šutirao je na drugoj strani sa 25 metara Docić, ali pravo u Ostojića.

U 81. minutu dobra akcija Brđana, završena je udarcem Lukića sa 13 metara, ali je njegov udarac u poslednji čas odbrana Napretka izblokirala. Sjajnu priliku domaći su imali u 88. minutu, posle odličnog prodora i ubacivanja sa desne strane Melunović je zahvatio loptu, Mićović je već bio savladan, ali je Šapić izbacio loptu sa gol-linije. Ipak, u prvom minutu nadoknade, posle još jedne odbrane Mićovića, na loptu je natrčao Milošev, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu za desetak metara - 1:0.

Napredak - Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 Milošev u 90+1. minutu. Stadion „Mladost“ u Kruševcu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Dragan Čolović. Pomoćnici: Dejan Dimitrijević i Stefan Vojnić. Žuti karton: Milovanović (Napredak).

NAPREDAK: Ostojić, Marinković, Kostić, Melunović, Čečarić (od 76. Milošev), Mršić, Tomić (od 76. Milanović), Spremo, Zonjić, Ivanić (od 59. Bačanin), Ćuković.

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Docić, Stevanović, Rakonjac (od 59. Jovanović), Vidosavljević (od 59. Pantić), Čolović (od 59. Kajević), Drezgić, Savić (od 69. Lukić), Šapić, Kovač (od 87. Ergelaš).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Napredak Čukarički
Nema rezultata