XS
SM
MD
LG

Divošani se ne šale, nadaju se pored Skrobare, Želja protiv Naftaša za izlazak iz krize, derbi kola pre podne, u nedelju, na Štrandu

U Srpskoj ligi, Vojvodina, odigrana su tri kola i sudeći po rezultatima, liga će biti ujednačena i nezahvalno je baviti se bilo kakvim prognozama. Prethodno kolo donelo je dominaciju domaćinskih ekipa (pet pobeda), čast gostiju odbranio je Kabel u Šajkašu. Bez golova bilo je Elemiru i Belegišu. Novi Sad 1921 je kompletan deklasirao Zrenjanince i najavio pohod ka vrhu. Aktuelni prvak iz Inđije najzad je pobedio i vratio mir u svoje redove, ubedljiv je bio Hajduk u odmeravanju snaga sa Vojvodinom 1928, Sloboda je Dinamu 1945 nanela drugi poraz.

U subotu se igraju mečevi u Vrbasu, Zrenjaninu, Čonoplji i Inđiji.

OFK Vrbas je sa igračem manje, u tesnom meču, izgubio u Inđiji. Poveli su preko Gojkova i u petom minutu nadoknade pali. Izostanak Anđelkovića biće veliki hendikep u duelu sa Bečejom 1918. Gosti igraju tvrdo, disciplinovano i sa dva gostovanja vratili su se neporaženi.

Radnički je doživeo debakl na Detelinari, mada se stiče utisak da je rezultat previsok. Najkraće rečeno: Zrenjaninci su igrali, a domaćin je davao golove. U duelu sa Hajdukom biće jači za štoperski par Topić i Paroški, a u sastavu će biti Tedić. Divošani su teže došli do trijumfa u meču sa Vojvodinom 1928 i tek su u finišu obezbedili pobedu i prvo mesto na tabeli. Biće kompletni i pored Skrobare vrebaće priliku da matiraju uzdrmanog domaćina.

Sloga prikaže jedno lice na strani a drugo u Čonoplji i kao domaćini uvek idu na pobedu. Izgubili su u Kikindi o tvrdog i agresivnog domaćina zasluženo i za rivala će imati najtežeg protivnika u ovom delu sezone. Radi se o Novom Sadu 1921, koji ne krije šampionske ambicije i problemi sa registaracijom igrača samo su odložili put ka vrhu tabele. Bes su iskalili na Zrenjanincima, a istakli su se dvostruki strelci iskusni Volarević i Knežević. Favoriti su u Čonoplji, ali neće biti lako protiv motivisanog i ornog domaćina.

Pažnju privlači duel između Železničara i Naftagasa. Želja je najzad pobedio i bar na trenutak skinuo teret sa leđa, tako da mogu sa više vere i optimizma ući u naredne duele. Teškom mukom su porazili mlad i uporan sastav Vrbašana golom iskusnog Dimitrova u petom minutu nadoknade. Naftaši su imali velike zamereke na delenje pravde i smatraju da su oštećeni za nedosuđeni penal u 75. minutu. Kapiten Grbić je zbog rasprave nakon utakmice zaradio crveni karton. Sastaju se dve odlične ekipe i konačni rezultat može da odnese prevagu na jednu ili drugu stranu.

Nedelja je rezervisama za utakmice u Novim Banovcima, Novom Sadu, Pančevu i Perlezu.

Dinamo 1945 i Podunavac nisu startovali prema očekivanju i prilika je da pored Tamiša “ispeglaju” prethodne neuspehe. Pančevci po prikazanoj igri nisu zaslužilim poraz u Donjem Tovarniku i imaju zamerke na nedosuđeni jedanaesterac. Još nisu došli do prepoznatljive forme, traže se i meč sa mladim sastavom iz Belegiša je prilika da kao favoriti upišu drugu pobedu. Podunavac je prvi bod osvojio u meču sa Bečejcima i neiskustvo ih je sprečilo da brojne prilike pretvore u golove. Agresivnom i otvorenom igrom mnogima će pomrsiti račune.

Vojvodina 1928 i Sloboda odmeriće snage u meču gde nema favorita i moguća su sva tri znaka. Izgubili su ubedljivo u Divošu, mada su dugo odolevali ambicioznom domaćinu. Gosti, kao i domaćin još se privikavaju na novi rang i na “mišiće” su dobili mlade Pančevce. Nezahvalno je davati prognoze i postavlja se pitanje: može li mladost protiv iskusnog i prevejanog gosta?

Debi kola igra se između Kabela i OFK Kikinde. Novosađani su naneli ubedljiv poraz Borcu, mada je domaćin dugo odolevao favorizovanom gostu i tek je Grgić posle sat vremena načeo mrežu protivnika. Ne bi smeli da ostanu bez bodova i utamica može da ih opredeli, da li jesu ili nisu spremni za najviše domete. Kikinđani su na vreme otvorili meč sa Slogom i golovima Zdravkovića i Trivunovića razrešili sve dileme. Igraju tvrdo, agresivno, biće jači za Beljića i ponovo će brojni bonusi biti na ispitu.

Omladinac u prepodnevnom terminu dočekuje Borac u ulozi favorita. Domaćin ima polovičan učinak i iz Elemira su se srećno vratili sa bodom. Uspeli su da se odbrane od brojnih ataka domaćina predvođenih Savanovićem. U Šajkašu ne ide, pa ne ide. Novi poraz od Kabela prikovao ih je za dno tabele. Očigledno je da plaćaju ceh kasnijem početku priprema i drugim organizacionim problemima.


Naftagas 0 : 1 OFK Vrbas
Borac (Š) 0 : 2 Železničar
OFK Kikinda 1 : 1 Omladinac (NB)
RFK Novi Sad 1921 0 : 1 Kabel
Hajduk (D) 1 : 1 Sloga (Č)
Sloboda (DT) 2 : 1 Radnički Zrenjanin
Podunavac 3 : 0 Vojvodina 1928
Bečej 1918 1 : 1 Dinamo 1945
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vrbas 5 4 0 1 12
2 Sloboda (DT) 5 4 0 1 12
3 Kabel 5 3 1 1 10
4 OFK Kikinda 5 2 3 0 9
5 Hajduk (D) 5 2 2 1 8
6 Naftagas 5 2 2 1 8
7 Železničar 5 2 1 2 7
8 Dinamo 1945 5 2 1 2 7
9 Radnički Zrenjanin 5 2 1 2 7
10 Omladinac (NB) 5 1 3 1 6
11 Bečej 1918 5 1 3 1 6
12 Sloga (Č) 5 1 2 2 5
13 Podunavac 5 1 1 3 4
14 RFK Novi Sad 1921 5 1 1 3 4
15 Vojvodina 1928 5 1 0 4 3
16 Borac (Š) 5 0 1 4 1