XS
SM
MD
LG
25.02.2024 V. Jankov

Bečejski futsaleri se na lep način predstavili u Mađarskoj

Arhivski snimak - foto: V. Jankov

Iako je još takmičarska pauza u futsal prvenstvu Vojvođanske lige, gde se ove sezone takmiče futsaleri Bečeja, ipak su rekreativno učestvovali na turniru u mađarskom gradu Tamašiu, koji se nalazi u središnjem delu Mađarske, i ostavili su lep utisak.

- U konkurenciji 16 ekipa osvojili smo, bez poraza, drugo mesto, jer smo u finalu, posle 2:2, naslov prvaka izgubili slabijim izvođenjem penala. Zanimljiv detalj je da smo i u polufinalu utakmicu završili nerešeno 2:2, ali smo tada bili bolji izvođači penala i našli se u borbi za laskavi trofej pobednika, javio nam je po povratku iz Mađarske golman Sava Vadaski.

Zahvaljujući sportskim kontaktima fudbalskog trenera Oto Barte, Bečej i Tamaši već par godina imaju saradnju.

- Sportisti Tamašia su bili naši gosti u Srbiji, a mi smo prvi put bili u njihovom gradu. Zahvalan sam grupi futsalera koji su prihvatili moju inicijativu da učestvujemo na renomiranom futsal turniru u njihovom gradu i drago mi je da smo na pravi način predstavili svoj grad i našu državu, koja je prava sportska nacija, veli Oto Barta.

A kad je Oto Barta u pitanju, onda valja primetiti da je na turniru u Tamašiu osetio obe strane medalje. Jer, u polufinalu je postigao dva gola za Bečej i tako omogućio plasman u finale, gde je, opet, bio dvostruki strelac i sve je mirisalo da će biti junak, možda, i najblji igrač turnira, ali je onda prilikom izvođenja penala proradio ovdašnji mentalitet. Prvo je imao zamerke na suđenje, potom i na sve ostalo, što je uticalo na smirenost saigrača priliko šutiranja penala i pobednički pehar je izmakao, a on postao tragičar. Poznavajući ga, nije ovo prvi put da se, posle sjanih izdanja, ritnuo i sve prosuo. Vreme je da izvuče pouku, pogotovo što je sportski pedagog, trenutno trener vojvođanskog fudbalskog ligaša Mladosti iz Turije, i često organizator rekreativnih turnira raznih uzrasnih kategorija u Bečeju.

Na kraju dodajmo da su Bečej na turnru u Tamašiu predstavljali, pored već pomenutih Oto Barte i golmana Save Vadaskog, Igor Gavrić, Adrian i Sabolč Sel, Danijel Stanojev i Adrian Kasaš.

V. Jankov

Sava Vadaski je i u Mađarskoj pokazao golmansku vrednost - foto: V. Jankov      


Full Feel 10 : 5 Nova Pazova
Omladinac 5 : 3 Tisa
Bečej 2003 1 : 3 Forum
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Forum 11 9 0 2 27
2 Omladinac 11 7 0 4 21
3 Tisa 11 6 1 4 19
4 Full Feel 11 5 0 6 15
5 Nova Pazova 12 5 0 7 15
6 Kraljevićevo 11 4 0 7 12
7 Bečej 2003 11 2 1 8 7