XS
SM
MD
LG
09.12.2023 Administrator

SP: 45 minuta dobre igre nedovoljno za trijumf nad Nemačkom

Detalj sa meča - foto: IHF/Kolektiff

Uprkos dobrom izdanju u prvom poluvremenu, ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je rezultatom 31:21 od selekcije Nemačke u drugom meču glavne rudne Svetskog prvenstva.

Na startu su na parket istrčale kapiten Radosavljević, Lazić, Jovović, Janjušević, Lovrić, Bojičić i po prvi put se od početka na golu našla Kubina Moli.

Mučile su se na startu obe ekipe sa realizacijom, a potom su uhvatile ritam i igalo se uglavnom gol za gol, bez prevelike razlike. Sjajno je svoju priliku koristila mlada golmanka Srbije Kubina Moli i ona je uz disciplinovanu odbranu bila najzaslužnija za egal poluvreme sa Nemicama. Tačku i konačan rezultat pre odlaska na pauzu 13:14 postavila je tek punoletna Dunja Radević prelepim pogotkom u poslednjim sekundama.

Držale su se Srpkinje i prvih 10 minuta drugog poluvremena, a potom je usledila potpuna dominacija favorizovanih Nemica. Napravile su seriju koja je, ispostaviće se, bila nedostižna za Srbiju. Zatražio je selektor Bregar tajm autu pri vođstvu Nemačke 22:16. Nakratko je to trglo rukometašice Srbije, postigle su pogodak Stamenić pa Jovović ali protivnički tim nije dozvolio ni nagoveštaj preokreta. Do kraja su igru kontrolisale Nemice i na kraju Srbiji nanele ubedljiv poraz sa 10 golova razlike.

Jovana Jovović bila je najefikasnija na današnjem meču sa šest golova na svom kontu, ali uprkos dobroj igri bila je razočarana rezultatom.

Jako mi je teško i žao baš zato što smo svakom protivniku koji je favorit pokazali zube i pobedu smo ispuštale tek u završnici. Ako ovako možemo da igramo i vodimo 45 minuta protiv ovakve Nemačke, a i više od toga protiv Danske kao domaćina i jednog od favorita, veoma je frustrirajuće to što nam u završnici zafali energije i goriva, baš tada kada treba da zapečatimo pobedu i krunišemo dobru igru. Rastemo kao ekipa i ako možemo tih 45 minuta, sigurna sam da ćemo na narednim prvenstvima moći i 60, verujem da će nam ove sve utakmice služiti kao motivacija i podstreh za budućnost”, poručila je 22-godišnja rukometašica Srbije, a potom i poslala poruku srpskoj publici.

Volela bih da javnost bude svesna u kakvim smo okolnostima mi došli na ovo prvensto, koliko devojaka po prvi put igra na velikom takmičenju, koliko je njih po prvi put u seniorskoj reprezentaciji i koliko imaju godina… Meni je ovo prvo prvenstvo na kome imam neku ulogu, iako sam tu četiri godine i stičem utisak da bi uz malo podrške i vere u nas od strane javnosti, mi izvukle te poslednje atome snage i umesto 45-50, odigrale sjajno svih 60 minuta!”



Gospodin Uroš Bregar, analizirao je meč na konferenciji za medije.

Igrali smo 40 minuta na odličnom nivou i Nemačka je imala problema da nam parira. Potom smo izgubili ritam i želeli smo što pre da se vratimo iz tog zaostatka, ali nažalost nismo suspeli. Pokušali smo da promenimo sve što smo mogli, ali sam siguran da nismo zalužili poraz sa ovako velikom razlikom”, zaključio je selektor Srbije.

Srpskoj ženskoj seniorskoj selekciji ostale još jedan meč na Svetskom prvenstvu u Danskoj, u ponedeljak od 15.30 časova sastaće se sa selekcijom Japana koja je priredila veliko iznenađenje i pre dva dana savladala Dankinje golom razlike 27:26.