XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čukarički pobedom zatvorio uspešnu sezonu

18.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na zatvaranju sezone, gost Čukaričkog je tim sa juga Srbije, Radnik iz Surdulice. Domaći tim je danas izašao na megdan u podmlađenom sastavu, sa 5 bonus igrača u prvoj postavi i svih 11 na klupi, želeći pre svega da razigra svoju mladost.

 

Na otvaranju gledamo nadmudrivanje između ekipa i pozicionu igru. Prvo uzbuđenje je viđeno tek u 30. minutu, Makarić sa 22 metra cilja rogalj, za malo je neprecizan. Domaći dva minuta kasnije uzvraćaju kada je Ćirković pogodio u trepavicu Lukića, ovaj se sa 4 metra samo poklonio.

U 36. minutu posle solo prodora kroz poroznu odbranu gostiju, Pantić se ušetao u srce šesnaesterca i lako matirao nemoćnog Ranđelovića za 2:0. Tako su domaći iz dve prilike došli u vođstvo od dva gola razlike i mirno otišli na petnaestominutni odmor. 

Prvu priliku u nastavku ima mladi Uroš Milovanović u 65. minutu, međutim njegov udarac glavom sa desetak metara, otišao je tik kraj stative domaćih. Nedugo zatim, domaći preko Baića u 69. minutu ne uspevaju da povećaju vođstvo, Ranđelović mu je dva puta odbranio šuteve sa udaljenosti od 7-8 metara.

Poslednjih dvadesetak minuta domaći igraju sa 8 bonus igrača, to Surduličani koriste i smanjuju, strelac je Spasić u 72. minutu sa 4-5 metara razdaljine, na asistenciju Makarića. Čukini mladići su izdržali sve atake gostiju i ovom pobedom overili treće mesto, a najveću priliku za izjednačenje nije iskoristio Makarić u drugom minutu nadoknade promašivši protivnički gol za svega desetak centimetara.

ČUKARIČKI - RADNIK 2:1 (2:0)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Anđelovski Novica. POM.SUDIJE: Beljin Goran i Piper Pavle. STRELCI: Lukić 32. i Pantić 36.min (Čukarički), Spasić 72.min (Radnik). ŽUTI KARTONI: Kovač (Čukarički)

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Tanasijević, Mijailović, Čolović (Ergelaš), Drezgić, Spasojević (Baić), Ćirković (Rogan), Pantić (Grgić), Kovač (Petković), Lukić. 

RADNIK: Ranđelović, Radmanovac, Stevanović, Bogdanovski (Subotić), Lukić (Milovanović), Makarić, Stamenković (Bainović), Oreščanin, Biber, Stojanović, Spasić (Vitan).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Radnik
GogiMix1 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu