XS
SM
MD
LG

Teodora Đorđević i Mateja Dukić najbolji sportisti u Opštini Vrnjačka Banja

Teodora Đorđević i Mateja Dukić najbolji sportisti opštine Vrnjačka Banja - foto: D.Ivanović

Komisija Sportskog saveza opštine Vrnjačka Banja proglasila je najbolje sportiste za 2023. godinu u različitim kategorijama. Zaslužena priznanja nagrade i plakete sportistima, sportskim klubovima i sportskim radnicima, uručio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. Ovom svečanom skupu prisustvovali su i predsednik SO Vrnjačka Banja Ivan Radović, zamenik predsednika Opštine Ivan Džatić, kao i predstavnici Sportskog saveza Vrnjačka Banja i Odbora za omladinu i sport.

Mateja Dukić iz FK Real Podunavci najbolji je sportista u prošloj godini, a mlada džudistkinja osvajač velikog broja nagrada i priznanja članica džudo kluba Goč Teodora Đorđević je po drugi put najbolja sportistkinja opštine Vrnjačka Banja. Komisija Sportskog saveza Vrnjačka Banja je za najboljeg sportskog radnika proglasila Srećka Vlajkovića iz FK Napredak iz Gračaca. U kategoriji najbolji sportista do 12 godina proglašen je i nagrađen Vuk Avramović Đurović iz OK Gračac, a za najbolju sportistkinju u istoj kategoriji proglašena je Nevena Milanković iz KK Basket. Najbolji sportista do 16 godina je Ilija Čolić iz FK Vrnjačka Banja a najbolja sportistkinja u istoj kategoriji je Kaja Tutunović iz PSK Goč. Za najboljeg sportistu do 18 godina proglašen je Vanja Debeljak iz OK Gračac a najbolja sportistkinja u ovoj kategoriji je Maša Jokić iz KK Basket. Najbolja mlada ekipa u prošloj godini je ženska kadetska ekipa OK Vrnjačka Banja a najbolja sportska ekipa je Rukometni klub Goč-Merkur. Đorđe Milenić je najbolji trener mlađih kategorija, najbolji trener je Dušan Milićević, dok je predsedniku i treneru Džudo kluba Goč Zoranu Stameniću uručena nagrada za dugogodišnji kontinuirani rad u ovoj sportskoj oblasti.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović čestitao je nagrađenima i poželeo nove još bolje uspehe u njihovoj sportskoj karijeri. Zahvalio se isto tako svima koji vode sportska udruženja na području vrnjačke opštine, kao i svim sportskim radnicima koji su svojim znanjem i entuzijazmom dali i daju veliki dpprinos u razvoju banjskog sporta. Na tim povodom održanoj svečanosti uručene su i zahvalnice pojedincima koji su doprineli razvoju sporta u prošloj godini a posthumno je dodeljena zahvalnica nedavno preminulom Žarku Markoviću, koju je primila njegova ćerka. Zahvalnice su dodeljene i predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću, predsedniku SO Vrnjačka Banja Ivanu Radoviću ali i Radunu Dabižljeviću koji je veliki deo svoga života posvetio razvoju šahovskog sporta u opštini Vrnjačka Banja.