XS
SM
MD
LG

"Dizelka" puni tankove u Pazovi, Sloven bez trenera Vasiljevića traži rehabilitaciju sa poslednjim Palančanima, radi li vojvođanska "kuhinja" pitaju se iz Belegiša?

U Srpskoj ligi, Vojvodini Železničar nastavlja da uvećava razliku u odnosu na drugoplasirani Sloven. Lider je uz manje poteškoće savladao Bečej 1918, Rumljani su u goleadi poraženi u Adorjanu, najverdniju pobedu upisali su Pazovčani u gostima, Kabel je nastavio seriju protiv Kikinđana, Borac je odneo važne bodove iz Banovaca, Zrenjaninci ne prestaju da oduševljavaju i ovog puta žrtva su bili Kuljani. Domaćini su bili ubedljivi i slavili su na pet utakmica, gosti na dve, postignuta su 23 gola.

Sve utakmice igraju se u subotu, a lider odlazi u Staru Pazovu. "Kad je teško zovi Kljaju" recept je za vađenje ekipe i u Jedinstvi su se odlučili za iskusnog stručnjaka, donedavno kolmirala Omladinca. Dolazak Kljajića se posrećio i na pet utakmica, koliko je sedeo na klupi upsali su devet bodova (bez poraza, jedan primljen gol). Prvomajce, direktnog konkurenta su dobili u Rumi i najverovatnije ga doveli na rub ispadanja. Dolazi moćni Železničar, koji je uz manje poteškoće dobio Bečejce. Proleće protiče u znaku tima iz Inđije i sve su bliže istorijskom uspehu i osvajanju naslova. Jedna od prepreka su Pazovčani, kojima gori pod nogama i sigurno je da će puni samopouzdanja znati da se odupru favoritu.

Slovenu nikako ne ide i rezultat svega je odlazak poznatog stručnjaka Zorana Vasiljevića. Dugo je sazrevala odluka o odlasku, video je da se stvari ne mogu bitnije promeniti i upiranjem prsta u njega teško mu je palo, ako se zna da je iz prosečnog tima izvukao maksimum. Upravo su sadašnji rezultati na nivou kvaliteta ekipe, bez Peroševića se jednostavno nije moglo. U Adorjanu slabi golman Šegavac se obrukao i na kraju su četiri gola završila u mreži. Dolazi OFK Bačka, koja se odavno oprostila od Srpske lige, ali ne da još nekom zagorča život. Uzeli su bod Naftagasu i ne dolaze sa belom zastavom.

Borac se podigao, dve vezane pobede, poslednja u Banovcima dobili su velikom željom i zajedništvom celog tima. Vraćenje uspešnog trenera Nebojše Filipovića bio je pun pogodak, pod njegovim vođstvom upisali su po tri pobede i remija (sa dve prvoplasirane ekipe). Proradio je Krstevski na vreme da se Borac pozicionira u bezbednoj sredini. Ugostiće podmlađeni sastav Dinama 1945 koji igra lepo, disciplinovano i u nastavku su osvojili približan broj bodova. Dobili su Podunavac, ekipu koja teško gubi utakmice.

OFK Kikinda dočekaće uzletele goste iz Adorjana. Domaćina kao da je stigao mali umor, počinju da gube motiv, ali se nisu odrekli agresivnog i čvrstog pristupa igri. Treći ubedljiv poraz doživeli su na Štrandu, pored Dunava i vreme je da se raduju na svom stadionu. Od kako je došao povratnik trener Branislav Bulatović Tisa ne zna za neuspeh (tri pobede). Poslednju su začinili sa četiri gola u mreži Slovena i na pitanje, šta se promenilo, poznati stručnjak kaže da se vratilo samopouzdanje, smanjen je pritisak i ekipa je proigrala. Do kraja imaju povoljan raspored i nakon gostovanja u Kikindi igraju sa ekipama iz donjeg dela tabele.

Komšijski derbi odigraće Naftagas i Radnički. Naftaši nisu uspeli da pobede u Palanci i u poslednje vreme su pali u formi (tri meča-bod). Za to vreme Zrenjaninci ne nameravaju da stanu i proleće protiče u crveno-crnim bojama. Red pobeda, red remija, lansirali su ih u vrh tabele, odmah iza vodećeg dvojca. Dobili su minimalcem ugrožene Kuljane i to je 22 bod osvojen u drugom delu prvenstva (uveliko prevazišli skromnu jesen).

Derbi začelja igraju Hajduk 1912 i 1. maj i pobedniku donosi više od tri boda. Kuljani igraju promenljivo, imaju problem da sačuvaju početnu prednost a nisu imali ni sportske sreće. Prvomajci zaostaju bod, ali su prokockali brojne prilike da se izvuku (četri kola-jedan bod) i slove za ozbiljnog kandidata za selidbu u Vojvođansku ligu. Ključni poraz doživeli su od direktnog konkurenta iz Pazove, koji je odredio njihovu sudbunu.

Bečej 1918 je pod moranjem da savlada Omladinac i zaustavi pad u rezultatima (tri meča-jedan bod). Pružili su dobar otpor lideru i nema sumnje da iskusni strateg Ivanović zna gde je problem i spremaju ofanzivnu koncepciju protiv promenljivog Omladinca. Banovčani su neplanirano ostali bez bodova od gosta iz Šajkaša, koji je držao konce utakmice u svojim rukama.

Vojvođanska “kuhinja” počela je da radi, tvrde u Belegišu. Imaju zamerke na poraz u Šajkašu i tvrde da su drastično oštećeni. Četvorici igrača kojima je pretila suspenzija, dobili su parne kartone i nisu mogli pomoći timu u Pančevu, slučajnost ili ne? Uglavnom su kontrolisali utakmicu, imali nekoliko prilika, ali je Anđić bio na visini zadatka. Želja im je da do kraja bude više fer-pleja i dolazak Kabela stavlja ekipu pred veliko iskušenje. Novosađani spadaju među tri najbolje ekipe i samo zbog slabog starta nisu konkurentni za vrh. Trener Stevanović kaže da imaju plejadu iskusnih i mladih igrača predvođenu Đurićem, Bjelićem, Petkovićem i mladim momcima iz Vojvodine.


Bečej 1918 1 : 0 Borac (Š)
Omladinac 1 : 0 Jedinstvo (SP)
Železničar (I) 0 : 1 Hajduk 1912
1. Maj Ruma 0 : 2 Naftagas
Radnički (Z) 2 : 2 GFK Sloven
OFK Bačka 0 : 1 OFK Kikinda
Tisa 1 : 5 Podunavac
Kabel 4 : 0 Dinamo 1945
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 27 16 7 4 55
2 GFK Sloven 27 16 4 7 52
3 Naftagas 27 13 4 10 43
4 Kabel 27 11 9 7 42
5 OFK Kikinda 27 11 8 8 41
6 Radnički (Z) 27 11 8 8 41
7 Dinamo 1945 27 12 5 10 41
8 Omladinac 27 11 6 10 39
9 Podunavac 27 9 11 7 38
10 Borac (Š) 27 10 4 13 34
11 Tisa 27 11 1 15 34
12 Bečej 1918 27 10 3 14 33
13 Hajduk 1912 27 8 8 11 32
14 Jedinstvo (SP) 27 7 9 11 30
15 1. Maj Ruma 27 6 7 14 25
16 OFK Bačka 27 4 6 17 18