XS
SM
MD
LG

Stajić i Joksimović složni: Pobeda nad Radnikom vodi na korak od cilja

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog u prvom kolu doigravanja Super lige Srbije – plej autu, dočekuju na Čairu ekipu Radnika iz Surdulice. Meč je zakazan za nedelju, 21. april od 20 časova.

Utakmicu protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli najavili su na redovnoj konferenciji za medije mladi fudbaler Milorad Stajić i Dejan Joksimović, šef stručnog štaba.

Očekuje nas možda i najteža, da ne kažem ključna utakmica ove sezone iz nekoliko razloga. Prvo, igramo protiv ekipe koja je poslednja na tabeli, samim tim podrazumeva se da bi trebalo da dobijemo lako, ali takve utakmice znaju da budu najteže ako pristup ne bude bio pravi. Drugo, ta ekipa nam je uzela pet bodova ove sezone i negde nas direktno dovela u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Treće, protivnik poseduje kvalitet, što i pokazuje, ne toliko rezultatima, koliko igrama, koje su bile takve da su neke utakmice gubili košarkaški rečeno na jednu loptu. Tu mislim na Partizan u Surdulici, IMTRadnički iz Kragujevca, pa čak su i Zvezdu sada namučili, zatim su pobedili Napredak u Kruševcu. Četvrta stvar je da oni igraju sa rasterećenjem zato što su njihove trenutne šanse za opstanak u ligi jako male. Matematički one postoje, ali realno je to jako teško. Oni nemaju moranje, ali to ne utiče na njihovu igru, jer u svaki meč ulaze sa željom da pobede. Pre više od mesec dana su nas dobili, bili su blizu pobede u još nekim utakmicama. Ovo je za nas jako bitna utakmica, jer sa ta, hipotetički, osvojena tri boda napravili bi još jedan veliki korak ka ostvarenju cilja, a to je opstanak u ligi.– započeo je izlaganje Joksimović.

Trener Nišlija svestan je važnosti meča i pokušaće da na talasu dobrih rezultata i atmosfere u ekipi načini još jedan važan rezultat u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Pripremali smo se, akcenat je najviše bio na psihološkoj pripremi, ali i na tehničko-taktičkim detaljima. Pokušaćemo da ugrozimo te neke loše strane Radnika, a da iskoristimo svoj kvalitet. Takođe treba da se potrudimo da pripremljeni plan sprovedemo u što većoj meri, budemo na najvišem nivou. Zahtevao sam od momaka da od početka budu maksimalno skoncentrisani, fokusirani i da probamo da napravimo još taj jedan korak ka cilju i osvojimo tri boda.

Milorad Stajić je ove sezone pokazao izuzetnu zrelost u igri iako je jedan od najmlađih u ekipi. Borbeni mladi reprezentativac BiH naglasio je spremnost svih igrača u timu i želju da se nastavi sa nizom dobrih rezultata.

Biće jako teška utakmica, Radnik je nezgodna, tvrda ekipa i znamo šta se desilo prošli put kada su nas pobedili kući. Mislim da tu imamo otvoren račun sa njima. Naša ekipa je u potpunosti spremna i u svaki naredni meč idemo na pobedu i ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi. Bilo bi dobro da plej-aut otvorimo pobedom i da zatim nastavimo da se penjemo na tabeli. Naš cilj je da budemo prvi na tabeli u plej-autu i ni o čemu drugom ne razmišljamo.

Ulaznice za utakmicu Radnički – Radnik mogu se kupiti na dan utakmice, od 10 časova na blagajni na istočnoj tribini stadiona Čair po ceni od 300 dinara za južnu tribinu, 500 dinara za istočnu i zapadnu tribinu, dok je cena za ulaz u svečanu ložu 2000 dinara. Glavni sudija meča biće Milan Ilić.


Novi Pazar 1 : 0 Javor Matis
IMT 5 : 2 Radnik
Spartak ŽK 1 : 1 Železničar
Radnički (N) 2 : 0 Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 33 12 6 15 42
2 Radnički (N) 33 11 7 15 40
3 Spartak ŽK 33 11 6 16 39
4 IMT 33 10 7 16 37
5 Voždovac 33 8 10 15 34
6 Javor Matis 33 9 5 19 32
7 Železničar 33 7 8 18 29
8 Radnik 33 3 8 22 17