XS
SM
MD
LG

Srpkinje ciljaju prvu pobedu na SP

Reprezentativke Srbije - foto: RSS

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u utorak sa početkom u 18 časova igra poslednji duel grupne faze protiv ekipe Čiela.  Pobeda donosi prolaz u glavnu rundu i ona se barem, za selekciju Srbije, ne dovodi u pitanje, iako mesta potcenjivanju nema niti su utakmice ikada unapred dobijene.

”Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Pripremni turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog protivnika. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas,” izjavio je selektor Srbije Uroš Bregar i dodao važnu činjenicu kada je zdravstveni bilten ekipe u pitanju,

”Nekoliko devojaka je zahvatio virus, videćemo ko će biti optimalno spšreman da nastupi sutra, ali ko god bio na terenu, daće sve od sebe da se grupa završi pobedom.”

Mlada golmanka Moli Kubina srećna je zbog ukazane prilike protiv Rumunije, ali i tužna zbog rezultata. Ipak, snage za Čile i te kako ima.

”Posle utakmice smo imali sastanak gde smo govorili o tome šta su bili problemi i ubeđena sam da ćemo pronaći ono lice iz prve utakmice i izaći sa terena kao pobednice.”

Kao i prethodne dve utakmice, srpske rukometašice moguće je pratiti uživo na kanalima RTS 2 i Arena Sport 2.