XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Domaćinima 5/5 u Mačvi, lider Pocerine doživeo prvi poraz

Najveće iznenađenje, verovatno i celog dosadašnjg prvenstva, priredili su nam fudbaleri Mladosti iz Slatine pobedivši kao gost imenjaka iz Svileuve tokom prvog dana vikenda. Minimalnim rezultatom naneli su prvi poraz lideru na tabeli grupe Pocerina i tako pokazali da njihove prethodne dobre partije ne prate u potpunosti i bodovno stanje. Odlučujući momenat desio se u 64. minutu kada je gol postigao Ognjen Anđelković. Druga utkmica u subotu, odigrana na letnjikovačkom brdu nije bila toliko efikasna koliko su nas Roma i Culjković navikli. Slavili su domaći sa 2:1, nakon što su u prvom delu obe ekipe postigle po pogodak. Domaći su do drugog i poslednjeg vođstva stigli nešto kasnije od ekipe Mladost, tačnije četiri minuta kasnije.

Na kraju šeste runde, ispostavilo se da je svih pet utakmica u Mačvi okončano uspesima domaćih ekipa. Derbi je pripao Sanrajsu - 4:1, s tim da je visok trijumf obezbeđen u finišu. Počelo je autogolom gostiju u 16. minutu, da bi Šapčani do poluvremena tu prednost udvostručili. Gosti su zapretili u 49., ponovo vrativši neizvesnost u susret, no više od toga nisu napravili. Najubedljivija u Mačvi bila je Sloga u duelu sa Drenovčanima (6:1). Polovinu golova postigli su u prvom delu, od čega su dva bila delo Vladimira Đukića. Het-trik je zaokružio poslednjim golom na meču, a do tada dva je dodao i Miloš Marinković. Počasni pogodak Partizan je postigao pri rezultatu 5:0. Nakon velike borbe sa Proleterom kod kuće, Napredak je dočekao svoju prvu pobedu, a goste ostavio bez njihove do daljnjeg. Bodove je doneo pogodak Dragoslava Arsenovića u 75. minutu. Na zatvaranju kola na Gradskom stadionu viđena je izuzetno sadržajna utakmica i čak 12 golova između domaćeg Savaciuma i Omladinca. Pomalo neočekivano je to što je većina njih, i to osam, završilo u mreži ekipe iz Slepčevića, naročito kada se ima u vidu da je posle prvih 45 minuta bilo 2:2. Rezultat je još jednom bio poravnat u 53. minutu, međutim Savacium od tada postiže pet uzastopnih golova, što je bilo više nego dovoljno za rešavanje pitanje pobednika. Živorad Marinković je imao svoj dan, strelac tri gola, u stopu praćen Nikolom Kovačevićem i Davidom Stojićevićem koji su dodali po dva. Sanrajs (16) je uvećao svoju prednost u odnosu na prvog pratioca – Torpedo (12), dok su Sloga i Omladinac poravnati na koti 10. Roma (8) se probila do petog mesta, sa bodom više od Savaciuma i Partizana. Napredak je iza sebe ostavio Culjković, dok poslednje mesto i dalje pripada Proleteru.

Mali broj golova obeležio je ovaj vikend u Pocerini, čemu su doprinela tri meča završena najmanjim mogućim pobedama. Pored pomenutog u Svileuvi, Bojić i Rudar su ostvarili taj rezultat i to nakon što su obe ekipe gol postigle u prvih 15 minuta. Bojić je to učinio na svom terenu protiv Metlića, dok je Rudar položio težak ispit u Zablaću. Nije se dao uzdrmati Borac na činjenicu da je Galeb napravio rezultatski preokret. Imali su spreman odgovor, naročito onaj koji su realizovali u poslednjih desetak minuta kada su preko Nebojše Tomića postigli dva gola i osvojili vredne bodove. Kao da je jučerašnji poraz Mladosti dao Jelenu mnogo više elana za meč protiv Jedinstva. Naneli su komšijama izuzetno visok poraz (7:1), pre svega zahvaljujući sjajnoj igri u periodu između 61. do 78. minuta. Tada su postigli čak pet golova, a treba pomenuti i golgeterske učinke Jovice Đokića i Dragana Nikolića koji su imali po tri “recke”. Mladost Sv. i Jelen ponovo imaju isti broj bodova - 15. Rudar DCR, koji će biti njihov protivnik u naredna dva kola, prati ih u stopu (14). Poraz je Galeb udaljio od vodećih (12), dok će Zablaće (9) sačekati naredno kolo kako bi došlo do svog dvocifrenog salda. Drugi deo tabele predovodi Mladost Sl. sa sedam, Jedinstvo i Borac BTG imaju po šest, Bojić je ušao u pozitivnu zonu, za šta će Metliću biti potrebno vreme da učini.

Izvor: ofssabac.org.rs


Savacium : Roma - Odžino selo
Sloga : Culjković
Napredak : Partizan
Omladinac 2013 : Torpedo 1924
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sunrise Šabac 12 11 1 0 34
2 Sloga 12 10 1 1 31
3 Torpedo 1924 11 9 0 2 27
4 Omladinac 2013 11 6 1 4 19
5 Roma - Odžino selo (-1) 12 5 0 7 14
6 Culjković 12 3 0 9 9
7 Partizan (-1) 11 3 1 7 9
8 Savacium (-1) 11 2 1 8 6
9 Napredak 12 0 1 11 1