XS
SM
MD
LG

Derbi kola u Malim Radincima, zicer za Grabovčane

Foto: Facebook

Utakmicama 17. kola nastavlja se veoma uzbudljivo prvenstvo OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova, a sve utakmice na programu su u nedelju od 15:30. Što se samih utakmica tiče, na papiru nas očekuje relativno mirno, ali verujemo i uzbudljivo kolo. Epitet derbija kola ponela je utakmica u Malim Radincima, ali nas interesantne utakmice očekuju u Kraljevcima i Maradiku.

GRANIČAR (GRABOVCI) - 27 OKTOBAR (ŠATRINCI)

Ekipa iz Grabovaca je u prošlom kolu doživela debakl u Neradinu, i može se reći da joj ova utakmica dolazi u pravom trenutku. I pored poraza u nedelju, ekipa Graničara stoji veoma dobro na tabeli sa velikim šansama da se do kraja prvenstva bori za najviši plasman. Nasuprot njima, ekipa iz Šatrinaca je i pored dobro odrađenog prelaznog roka na početku prolećnog dela sezone odigrala ispod svih očekivanja. Umela je ekipa iz Šatrinaca u godinama za nama da iznenadi ekipu iz Grabovaca, ali budimo realni, šansa da to učini i u nedelju meri se promilima. Apsolutni favorit na ovoj utakmici je ekipa Graničara.

JEDINSTVO (KRALJEVCI) - CAR UROŠ (JAZAK)

Lider prvenstva, ekipa Jedinstva u nedelju dočekuje veoma neugodnu ekipu iz Jaska. Obe ekipe u ovu utakmicu ulaze nakon poraza u prošlom kolu. Kraljevčani su imali priliku prošle nedelje praktično da reše pitanje šampiona, ali nakon poraza u Nikincima nemaju više prava na kiks. Ekipa iz Jaska ovog proleća igra dosta slabo, i pitanje je da li će imati snage da parira lideru prvenstva. Ekipa iz Jaska ima kvalitet da parira svakoj ekipi u ligi, ali je pitanje u kom sastavu će doći u Kraljevce. Jesenas je u Jasku između ove dve ekipe odigran veoma uzbudljiv meč. U kakvim god sastavima da istrče na ovoj utakmici, lider prvenstva je favorit i od njih se očekuje da se u narednim utakmicama vrate pobedničkom ritmu.

FRUŠKOGORAC (MALI RADINCI) - VOJVODINA (NERADIN)

Ova utakmica je označena kao derbi kola. Duel dve ekipe koje su u odličnoj formi. Jedno je sigurno, remi u ovoj utakmici ne igra ni jednima, ni drugima. Ako je suditi po tradiciji, ekipa Vojvodine iz Malih Radinaca gotovo da nikada nije odnela ni bod, tako da je i to jedan od pokazatelja koliko će im u nedelju biti teško. Ekipa Fruškogorca je poznata kao veoma iskusna, ali isto tako i čvrsta ekipa koja ima kvalitet da pobedi sve ekipe. Nasuprot njima, ekipa iz Neradina ovog proleća igra sa dosta samopouzdanja, a dokaz za to je i nedeljna utakmica protiv ekipe iz Grabovaca. S obzirom da će i jedni i drugi na ovoj utakmici ići na pobedu, jasno je da nas očekuje veliki broj golova kao što je to bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama u Malim Radincima. Prvenstveno zbog domaćeg terena, blagi favorit na ovom meču je ekipa Fruškogorca.

SLOGA (MARADIK) - POLET (NIKINCI)

Veoma interesantan meč očekuje nas u Maradiku. Sloga iz Maradika spletom čudnih okolnosti prošle nedelje nije odigrala utakmicu u Krnješevcima, i veliko je pitanje kako će se taj slučaj rešiti. Oni će u nedelju dati sve od sebe da ekipi iz Nikinaca pomrse račune u borbi za prvo mesto. Nikinčani utakmicom u Maradiku završavaju ciklus veoma teškog rasporeda. Polet je start prolećnog dela prvenstva odigrao veoma dobro, i sigurno će u Maradik doći silno motivisan kako bi nastavio poteru za Kraljevčanima. Glavni adut Sloge na ovoj utakmici biće rasterećenost, dok je Polet pod velikim pritiskom. Jesenas je u Nikincima Polet slavio rezultatom 2:0, i ovo će biti idealna prilika ekipi Sloge za revanš.

DONJI PETROVCI - PLANINAC (RIVICA)

Duel dve ekipe koje su u prošlom kolu zabeležile pobedu, ali ujedno i duel dve ekipe od kojih se očekivalo znatno više ove sezone. Ono što je interesantno, jeste to da mlađe generacije verovatno i ne pamte kada su poslednji put ove dve ekipe igrale u Donjim Petrovcima. Jesenas je ekipa Donjih Petrovaca pobedom upravo u Rivici, istaknuta kao glavni favorit prvenstva, ali su lošim izdanjima u nekim utakmica sada daleko od te konstatacije. Ovo je utakmica u koju će obe ekipe ući rasterećeno, i verujemo da će na prelepom „travnatom tepihu“ u Donjim Petrovcima igrači biti raspoloženi, tako da nas očekuje veliki broj golova. Favorit na ovom meču je ekipa Donjih Petrovaca.

BORAC (STEJANOVCI) - SLOGA (KRNJEŠEVCI)

Ekipa Borca je prošle nedeleje opravdala naša očekivanja, i pokazala da sa njom ovog proleća neće biti šale. Nasuprot njima, kao što je već rečeno, ekipa iz Krnješevaca spletom čudnih okolnosti nije odigrala utakmicu protiv ekipe iz Maradika. Ekipa Borca u svojim redovima ima veliki broj mladih, talentovanih igrača koji će pokušati da pariraju iskusnim gostima iz Krnješevaca. Prošle nedelje ekipa Borca je prekinula niz od čak deset poraza i u ovu utakmicu ulazi kao favorit. Ekipa Sloge već neko vreme nije zabeležila pobedu i jasno je da u Stejanovce ne dolazi sa „belom zastavicom“.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9