XS
SM
MD
LG

"Obućarima" gradski derbi

Foto: facebook

Nakon nešto malo više od tri godine, u Rumi je konačno odigran gradski derbi između dva ljuta rivala, Fruške Gore i Jedinstva. I možemo reći da je sam derbi u potpunosti opravdao taj epitet.

Sama utakmica bila je izuzetno tvrda i borbena. Gosti su u meč ušli veoma motivisani, ali su domaći bili daleko smireniji. U 14. minutu nesvakidašnja situacija jer dolazi do povrede bonus igrača gostujuće ekipe, Branislava Vukovića koji utakmicu nije mogao da nastavi, a kako gosti nisu imali više bonus igrača na klupi, do kraja prvog poluvremena morali su da igraju sa igračem manjem. U takvoj situaciji gosti su se veoma dobro snašli.

Trener domaće ekipe taktički je odlično pripremio utakmicu, iako je napravio nekoliko velikih iznenađenja. Jedan od najboljih igrača domaće ekipe, Vladimir Cvijetičanin preselio se sa pozicije centarfora na poziciju štopera, dok se standardni štoper Vladimir Samardžija preselio na poziciju zadnjeg veznog. To se ispostavilo kao pun pogodak, jer je Cvijetičanin odigrao bez greške ne dozvolivši gostima da priprete.

Domaći su u prvom poluvremenu najbolju priliku imali u 24. minutu, kada je Darko Roksa u svom stilu sebi stvorio veoma lepu gol šansu, ali je bio neprecizan. Nakon toga gosti diktiraju tempo do kraja poluvremena, uglavnom napadajući preko Dragana Vukovića, ali i preko agilnog bekovskog tandema Jović – Maćešić. Ipak na poluvreme se odlazi najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

U drugom poluvremenu brojčano stanje igrača je ponovo poravnato, a trener gostiju ubacuje Tomislava Greča i Dejana Radojčića. Velike nade su gosti polagali u omalenog Radojčića, nadajući se da će upravo on biti faktor iznenađenja. U 54. minutu velika šansa za goste, tačnije umalo da dođe do autogola, ali je golman domaćih Mandić fenomenalnom paradom sačuvao gol.

Kako je gostima polako ponestajalo snage, domaći su postepeno preuzimali inicijativu. Jednu sjajnu priliku pred golom gostiju nije iskoristio Vladimir Cvijanović. Isti igrač je varkom tela u kaznenom prostoru prevario kapitena gostujuće ekipe Branislava Marinkovića, koji ga je faulirao a sudija Graovac nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Siguran sa bele tačke bio je Darko Roksa za ispostaviće se konačnih 1:0.

Gosti su do kraja pokušavali dugim loptama da pronađu put do gola Mandića, ali je odbrana gostiju odigrala bez greške. To je upravo ono što je trener domaćih i tražio. Sve u svemu, možemo reći da smo prisustvovali jednom izuzetno borbenom ali isto tako i fer i korektnom meču. Gosti osim poraza nemaju razloga za nezadovoljstvo, jer su današnjom igrom pokazali da nisu zalutali u MOL, i da imaju ekipu koja će biti u samom vrhu. Domaći isto tako mogu biti zadovoljni, jer su osim sva tri osvojena boda pokazali i taktičku zrelost. Svi akteri današnje utakmice zaslužili su sve pohvale.

STADION: Fruške Gore. GLAVNI SUDIJA: Bojan Graovac (Ruma). POMOĆNE SUDIJE: Dragan Stojković (Dobrinci), Stefan Koldžić (Nikinci). DELEGAT UTAKMICE: Đorđe Dronjak. STRELCI: Darko Roksa u 75. minutu (iz penala). ŽUTI KARTONI: Vladimir Samardžija (Fruška Gora), Branislav Marinković, Ognjen Sekulić (Jedinstvo).

FRUŠKA GORA: Mandić, Knežević, Đurđević, Cvijetičanin, Tešić, Samardžija, Birinji, Milovanović, Cvijanović, Roksa, Savić. Igrali su još i Kolarović, Bežanović, Obrenović.

JEDINSTVO: Sekulić, Maćešić, Jović, Mirić, Marinković, Paunković, Milić, Madžarac, Vuković Branislav, Vuković Dragan, Nedić. Igrali su još i Greč, Radojčić, Mudrić, Aračić.


Obilić 1993 1 : 1 Graničar 1924
Sloga 0 : 3 OFK Bikić
Sloboda 2 : 2 Erdevik 2017
Trgovački 3 : 0 Jednota
Fruška Gora 1 : 0 Jedinstvo
Graničar (K) 3 : 0 OFK Zeka Buljubaša
Sremac (J) 1 : 1 Zmaj
Sremac (B) 0 : 4 Fruškogorac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Bikić 5 4 1 0 13
2 Sremac (B) 5 4 0 1 12
3 Obilić 1993 5 3 2 0 11
4 Fruškogorac 5 3 1 1 10
5 Fruška Gora 5 3 1 1 10
6 Jedinstvo 5 3 0 2 9
7 Graničar (K) 5 2 2 1 8
8 OFK Zeka Buljubaša 5 2 1 2 7
9 Sloboda 5 2 1 2 7
10 Trgovački 5 2 0 3 6
11 Graničar 1924 (-1) 5 2 1 2 6
12 Sloga 5 2 0 3 6
13 Zmaj 5 1 2 2 5
14 Erdevik 2017 5 0 1 4 1
15 Sremac (J) 5 0 1 4 1
16 Jednota 5 0 0 5 0