XS
SM
MD
LG

Komšijski derbi u Malim Radincima

Foto: Facebook

Utakmicama 15. kola nastavlja se takmičenje u OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova. Sve utakmice počinju u 15 časova, a derbi kola igra se u Jasku.

CAR UROŠ (JAZAK) - POLET (NIKINCI)

Ova utakmica daće odgovor na mnoga pitanja. Ekipa iz Jaska, koja je slovila za jednu od najkvalitetnijih ekipa, na gostovanju u Krnješevcima osvojila je samo bod, dok je ekipa Poleta na vrućem gostovanju u Rivici uspela da osvoji sva tri boda i time se ozbiljno uključi u šampionsku trku. Ekipa iz Jaska je na ovoj utakmici blagi favorit, prvenstveno zbog domaćeg terena, ali ni ekipa iz Nikinaca nije bez šansi. Očekuje se kvalitetna utakmica u duelu ove dve ekipe, slična onoj od prošle jeseni, kada je viđena goleada u kojoj je tada domaći Polet slavio rezultatom 3:2.

BORAC (JARKOVCI) - PLANINAC (RIVICA)

Ekipa iz Jarkovaca se nalazi na samom dnu tabele, sa svega tri osvojena boda ali sa statusom izrazito fer i korektne ekipe. Oni će u nedelju ugostiti ekipu Planinca iz Rivice, i pokušaće da ostvare drugu pobedu u prvenstvu, prvu na domaćem terenu. Ipak, apsolutni favorit na ovom meču je ekipa Planinaca, koja je doživela poraz u prvom kolu prolećnog dela. Meč sam po sebi osim prestiža nema apsolutno nikakav značaj. Od ekipe iz Jarkovaca se u nastavku prvenstva očekuje da osvoji još koji bod, dok se od ekipe iz Rivice očekuje da prvenstveno na domaćem terenu "pomrsi konce" ekipama iz samog vrha.

FRUŠKOGORAC (MALI RADINCI) - DONJI PETROVCI

Komšijski derbi posle dužeg vremenskog perioda igra se u Malim Radincima, gde će domaći Fruškogorac ugostiti ekipu Donjih Petrovaca. Poslednji zvaničan meč u ligaškom delu takmičenja, u Malim Radincima, ove dve ekipe odigrale su davne 2010. godine, kada su gosti bili uspešniji i slavili rezultatom 0:3. Danas je situacija malo drugačija, jer je favorit na ovom meču ekipa Fruškogorca. Domaći Fruškogorac je dobrim partijama prvenstveno na domaćem terenu došao u situaciju da se bori za sam vrh tabele, dok su Donji Petrovci sami sebe isključili iz borbe za titulu nedeljnim porazom.

BORAC (STEJANOVCI) - VOJVODINA (NERADIN)

Iako na papiru autsajder, ekipa iz Stejanovaca će ovog proleća biti "nagazna mina" za mnoge ekipe. U goste im dolazi ekipa Vojvodine koja je trenutno u sjajnom raspoloženju, jer je ostvarila najubedljiviju pobedu na startu prolećnog dela. Ekipa iz Neradina i dalje ima kakve, takve šanse za vrh tabele, tako da u nedelju nema prava na kiks. Ekipa iz Stejanovaca se osetno pojačala u zimskom prelaznom roku, i sigurno će sa dosta motiva ući u nedeljnu utakmicu. Jesenas, ekipa iz Neradina je na domaćem terenu ubedljivo slavila rezultatom 9:0, i oni će i pored toga što se ekipa Borca silno pojačala biti blagi favorit na ovom meču. Biće ovo veoma interesantan meč.

SLOGA (MARADIK) - 27 OKTOBAR (ŠATRINCI)

Ova utakmica je idealna za ekipu iz Maradika da konačno zabeleži pobedu na domaćem terenu. Ekipa Sloge ove sezone igra ispod svih očekivanja, jer su mnogi očekivali da će upravo ona biti glavni kandidat za ulazak u viši rang. Ipak, u nedelju im neće biti nimalo lako. Ekipa iz Šatrinaca, u nedelju je skupo prodala svoju kožu lideru prvenstva. Šatrinčani su se sasvim korektno pojačali tokom zimskog prelaznog roka, tako da će ovog proleća sigurno napraviti neko iznenađenje. Favorit u ovom meču je ekipa Sloge iz Maradika.

JEDINSTVO (KRALJEVCI) - SLOGA (KRNJEŠEVCI)

Naizgled, zicer za lidera prvenstva, ali ekipa iz Kraljevaca mora biti veoma oprezna. Ono što je svima jasno, nakon prvog prolećnog kola, to je da ekipa iz Krnješevaca ima dobru ekipu. Ova pauza im je itekako prijala, konsolidovali su se i sigurno će biti "tvrd orah" za sve ekipe. Naravno, ekipa koja je do sada najviše pokazala u dosadašnjem delu prvenstva je apsolutni favorit na ovom meču, i sve osim pobede ekipe iz Kraljevaca bilo bi veliko iznenađenje. Kraljevčani su na startu prolećnog dela nastavili tamo gde su stali u jesenjem periodu.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9