XS
SM
MD
LG

Prvi poraz Graničara iz Grabovaca

Foto: facebook

Po idealno pripremljenom terenu i veoma lepom vremenu za igru, snage su odmerile komišije, ekipe Poleta iz Nikinaca i Graničar iz Grabovaca. Na osnovu pogleda na tabelu, jasno je da je ta utakmica ponela epitet derbija kola. Grabovčani su u Nikince došli neporaženi, dok su Nikinčani u poslednje dve utakmice uhvatili zalet, nakon dve pobede bez primljenog gola.

Gosti su bili osetno oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Bojana Jovića, dok su domaći ostali uskraćeni pomoći iskusnih Milana Jovića i Branislava Likića. Takav odnos snaga uticao je na to da gosti krenu nešto defanzivnije u samu utakmicu. U prvom poluvremenu viđena je veoma borbena utakmica, tako da je u samom startu bilo jasno da će ova utakmica opravdati epitet derbija. Domaći su svim silama pokušavali da u napadu pronađu kapitena Stevanovića, ali je štoperski tandem gostiju Ristivojević-Vukašinović uvek bio na mestu i odlično reagovao. Jedan od malobrojnih kikseva u odbrani gostiju nije iskoristio već pomenuti Stevanović, jer je njegov šut završio pored gola gostiju.

Najbolju priliku u prvom delu utakmice imao je Srđan Miletić. Nakon sjajnog prodora Alena Markovića i odličnog centaršuta, Miletić je promašio sa tri metra glavom ceo gol. To je doprinelo da se na odmor ode najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

U drugom poluvremenu viđena je još dinamičnija utakmica. Mladi, gostujući trener Marko Samardžić pravi veoma ofanzivnu izmenu, jer je zamenio levog beka za špic igrača. U tom momentu ključnu ulogu u ekipi Graničara preuzeo je iskusni Đoka Kovačević. Njegove dubinske i veoma neugodne lopte, odlično su čitali štoperi domaće ekipe.

U uvodnim minutima drugog poluvremena tempo je na momente pao. A onda su krenuli siloviti napadi domaće ekipe. U 55. minutu Stevanović je promašio stopostotnu priliku, šansu koju je teže bilo promašiti nego dati. Sam sebi je sjajno izgradio put do gola Mijalčića ali je njegov udarac završio pored gola. Nakon te prilike šansu za domaće su promašili Nešković i Petrović. U 80. minutu posle još jednog sjajnog prodora i centaršuta Markovića, na loptu naleće Nikola Petrović ali iz izgledne situacije pogađa stativu. U tom momentu, svi prisutni su očekivali da će pasti kazna za propuštene prilike.

Ipak, do kazne nije došlo, ali do pogotka za domaće jeste. U 88. minutu Danijel Stević ruši u kaznenom prostoru Nikolu Petrovića, a glavni sudija pokazuje na belu tačku. Usledio je protest gostujućih igrača, a rezultat svega toga je crveni karton za rezervistu Miroslava Rankića. Siguran realizator sa bele tačke bio je mladi Dejan Vidić. Smirenim i preciznim udarcem savladao je Mijalčića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Do kraja utakmice i domaći igrači dobijaju crveni karton, tačnije štoper domaće ekipe Filip Damjanović je dobio drugi žuti karton. Gosti su pokušavali dugim loptama pred sam kraj utakmice da dođu do izjednačenja, ali je sjajni desni bek domaćih i jedan od najboljih igrača na današnjoj utakmici, Milan Živić svaku loptu pokupio i pobrinuo se da golman domaćih Veljović ostane bez posla.

Ekipa Poleta u nedelju gostuje u Malim Radincima, ekipi Fruškogorca gde veoma retko osvaja bodove, a ekipa Graničara u derbiju kola dočekuje ekipu Car Uroša iz Jaska.

STADION: Poleta. GLAVNI SUDIJA: Momčilo Miškulin (Ruma). DELEGAT UTAKMICE: Zdravko Martinac (Ruma). STRELCI: Dejan Vidić u 88. minutu (iz penala). ŽUTI KARTONI: Lozančić (Polet), Lazić, Stanojević, Taborović, Stević, Mitrović (Graničar). CRVENI KARTONI: Damjanović (Polet), Rankić (Graničar).

POLET: Veljović, Živić, Vidić, Lozančić, Damjanović, Perić (od 63. Petrović), Marić, Miletić, Nešković (od 72. Cvijanović), Marković (od 89. Glušac), Stevanović.

GRANIČAR: Mijalčić, Stević, Rajačić (od 46. Mitrović), Ristivojević, Vukašinović, Bukorac, Taborović (od 66. Đorđić koga u 77. menja Rankić),Lazić, Kostić (od 58. Gavrilović), Stanojević, Kovačević.


Vojvodina 1 : 1 Donji Petrovci
27. Oktobar 3 : 0 Borac (J)
Sloga (K) 6 : 1 Fruškogorac
Polet 1 : 0 Graničar
Car Uroš 4 : 2 Borac (S)
Jedinstvo (K) 3 : 1 Sloga (S)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (K) 6 5 1 0 16
2 Polet 6 5 0 1 15
3 Car Uroš 6 4 1 1 13
4 Vojvodina 6 3 3 0 12
5 Graničar 5 3 1 1 10
6 Donji Petrovci 5 3 1 1 10
7 Sloga (S) 6 2 1 3 7
8 Fruškogorac 5 2 0 3 6
9 27. Oktobar 6 2 0 4 6
10 Planinac 5 1 0 4 3
11 Borac (S) 5 1 0 4 3
12 Sloga (K) 6 1 0 5 3
13 Borac (J) 5 0 0 5 0