XS
SM
MD
LG

Pobeda Poleta u derbiju kola

Foto: Facebook

Po idealnom vremenu, i sasvim korektno pripremljenom terenu odigrana je utakmica koja ponela epitet derbija kola. Snage su odmerile dve ekipe koje pretenduju na prvo mesto, ekipa Poleta i lider dosadašnjeg dela prvenstva, ekipa Jedinstva iz Kraljevaca. Meč je obeležila borbena, ali ne tako kvalitetna utakmica u koju je ekipa Poleta ušla mnogo motivisanija.

Utakmica pošteno nije ni počela a Polet je već poveo sa 1:0. Nakon jednog prodora Petar Devrnja ruši u kaznenom prostoru Nikolu Petrovića i sudija Blažon nije imao dilemu, pokazao je na "belu tačku". Gol iz kaznenog udarca postigao je Miloš Stevanović.

U 20. minutu došlo je do teške povrede igrača domaće ekipe Milana Jovića, koga je zamenio danas odlični Matija Gemeri. U 33. minutu utakmice novi prodor Nikole Petrovića koga u kaznenom prostoru ruši štoper gostujuće ekipe Vladimir Kordolup, ali ovog puta pištaljka je ostala "nema".

Gosti u finišu prvog poluvremena preuzimaju inicijativu, ali bez konkretne prilike za gol. Uglavnom su to bili pokušaji sa distance kapitena Jedinstva Marka N. Lazarevića. Polet je na odmor otišao sa prednošću od 1:0.

Na startu drugog poluvremena gosti prave dvostruku izmenu, sa nadom da će preokrenuti rezultat. Ulaskom Ostojića i Cvetičanina igra Jedinstva je dobila drugu dimenziju, ali opet bez konkretne šanse. Nasuprot njima, domaća ekipa je stvorila dve stopostotne prilike. Dejan Marić je u 54. minutu spojio sa golom Alena Markovića koji je pogodio spoljni deo mreže, a samo dva minuta kasnije Matija Gemeri je za malo ostao kratak i rezultat je ostao nepromenjen.

Do promene rezultata došlo je u 62. minutu kada je danas veoma nesigurnoj odbrani gostujuće ekipe pobegao već pomenuti Alen Marković i rutinski poslao loptu u mrežu Velimira Bašića za 2:0. Asistent kod ovog gola bio je Miloš Stevanović.

Od tog momenta usledio je pad u igri domaće ekipe. Nesvesno su se povukli, prepustivši inicijativu gostima. Ulaskom Popovića i Beljina ekipa Jedinstva je postala za nijansu konkretnija. Popović je preuzeo ulogu kreatora igre, i dugim loptama je pokušavao da pronađe brzonoga krila Jedinstva. To je dalo rezultata u 80. minutu kada je došlo do smanjenja razultata na 2:1. Iskusni Šević je centrirao a rezervista Ostojić je glavom sa nekih sedam metara matirao golmana domaćih Veljovića.

Do kraja utakmice rezultat se nije menjao, i Polet je zasluženo odneo pobedu u derbiju kola. Sigurnija igra domaće ekipe u odbrani je presudila. Gostujuća odbrana je na momente delovala poprilično nesigurno, pa se postavlja pitanje da li bi iskusniji štoperski tandem Marko Spasojević - Milenko Krstić bolje odigrao ovaj veoma tvrd meč. Ipak, to je sada sve u domenu teorije.

Ekipa Poleta sledeće nedelje gostuje u Maradiku ekipi Sloge, dok ekipa Jedinstva dočekuje ekipu Car Uroš iz Jaska.

STADION: Poleta. GLAVNI SUDIJA: Vladimir Blažon. POMIĆNIK: Andrija Hemun (Inđija). DELEGAT UTAKMCIE: Zdravko Martinac (Ruma). STRELCI: Miloš Stevanović u 2. (iz jedanaesterca) i Alen Marković u 62. minutu za Polet, a Nikola Ostojić u 80. minutu za Jedinstvo. ŽUTI KARTONI: Likić, Marić, Damjanović, Marković, Cvijanović (Polet), Vilotić, Kordolup, Šević (Jedinstvo).

POLET: Veljović, Petrović, Lozančić (od 90. Vidić), Likić, Damjanović, Marić, Jović (od 20. Gemeri), Miletić, Nešković (od 68. Cvijanović), Marković, Stevanović.

JEDINSTVO: Bašić, Vilotić (od 68. Beljin), Marko J. Lazarević, Spasojević, Kordolup, Šević, Tomić (od 46. Ostojić), Marko N. Lazarević, Vlajin, Devrnja (od 46. Cvetičanin), Stefan Lazarević (od 68. Popović).


Planinac 2 : 1 Car Uroš
Polet 2 : 1 Jedinstvo (K)
Sloga (K) 0 : 3 Sloga (S)
27. Oktobar 0 : 4 Borac (S)
Vojvodina 4 : 0 Graničar
Donji Petrovci 5 : 2 Borac (J)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (K) 15 11 2 2 35
2 Polet 15 10 2 3 32
3 Graničar 14 10 1 3 31
4 Vojvodina 15 8 5 2 29
5 Fruškogorac 14 9 1 4 28
6 Car Uroš 15 7 3 5 24
7 Donji Petrovci 15 7 3 5 24
8 Planinac 15 7 1 7 22
9 Sloga (S) 15 6 3 6 21
10 Sloga (K) 15 4 2 9 14
11 Borac (S) 14 2 0 12 6
12 27. Oktobar 15 2 0 13 6
13 Borac (J) 15 1 1 13 4