XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Tripleta Crvene zvezde!

13.06.2021 mojacrvenazvezda.net

Slavlje igrača Crvene zvezde - foto: facebook.com/kkcrvenazvezda

Premorena i izranjavana povredama Crvena zvezda je nošena sjajnim Lengstonom Holom pokazala još jednom šampionski DNK i postala šampion svoje zemlje po 21. put, čime se izjednačila po broju šampionskih naslova sa drugim, manje popularnim beogradskim klubom.

 

I večeras je Dejan Radonjić imao velikih problema sa povredama. Od ranije se znalo da je za Voldena završena sezona a pod velikim upitnikom bio je i nastup Lojda i Uskokovića. Ipak, zvezdino dete je stislo zube i smoglo snage da pomogne u majstorici. Ipak, Neverovatnu utakmicu odigrao je Lengston Hol. Plejmejker Crvene zvezde posle dobre partije u drugoj utakmici finalne serije bio je večeras još goropadniji. Pogađao je za tri, odlično je koristio prostor i prodirao do samog obruča, krao lopte, realizovao bacanja. Nosio je junački naš tim do 21.titule. Veliku pomoć Hol je imao u liku Davidovca i Dobrića. Dejan i Ognjen su još jednom bili tu kada je bilo najpotrebnije, pogodili su večeras neke veoma bitne šuteve, posebno u poslednjoj četvrtini kada se Mega vratila iz dvocifrenog minusa. Veteran Simonović je još jednom imao dobru minijaturu kada je bilo potrebno povući dok su Noko i , pre svega, Kuzmić dali bitan doprinos na skoku.

Zvezdi je u prvom poluvremenu velike probleme pravio Petrušev. Pogađao je sve. Dok je Simonović pravio velike probleme na skoku. Ipak, pomenuti Hol je svojom MVP partijom držao Zvezdi glavu iznad vode. U trećoj četvrtini viđena je rapsodija Zvezde.Išlo se i do +17 ali je sa vidnim umorom Hola, Mega počela da kruni osetan zaostatak. Milosavljević je na tri minuta pre kraja uspeo da vrati Megu trojkom na samo -5 ali Dobrić trojkom, pa Noko zakucavanjem preko Petruševa uz faul i naposletku Hol trojkom, ubili su svaku nadu Mege da može ozbiljnije da ugrozi večeras Zvezdu.

Ognjen Dobrić je proglašen za MVP serije.

Velike zasluge, zapravo najveće zasluge za triplu krunu i još jednu, hteli da priznamo ili ne, istorijsku sezonu pripadaju Dejanu Radonjiću. Došao je u veoma teškom trenutku ali je svojom sistematičnošću i predanim radom uspeo da pokupi sve trofeje koje smo realno mogli da osvojimo.

Zvezdu sada čekaju novi izazovi. Neka za početak selekcija ekipe ovog leta bude pametnija.

Košarka Košarka Superliga - Play Off Crvena zvezda MTS Mega Soccerbet
Nema rezultata