XS
SM
MD
LG

Metalac za prvu pobedu, Kraljvčani za prvi bod, derbi se igra u Požegi, lider pamti goleadu i poslednji remi u Zablaću

Na Zapadu stvari polako dolaze na svoje mesto. Ekipe koje su prošle sezone bile u vrhu ponovo se pozicioniraju visoko, još se čeka da proigra Loznica i opravda ulogu jednog od favorita. FAP je dobio Slogu iz Požege i vratio im za poraz od prošle sezone, koji ih je koštao višeg ranga. Pored Pribojčana, isti broj bodova uzelo je Takovo, kao i Real, ali zbog kazne još se nalaze u minus fazi. Metalac je odneo bod iz Valjeva, Zlatibor sa Lagatora, Omladinac je načinio iznenađenje i iz Užica se vratio sa celim plenom. Nakon dva remija sa mladenovačkim ekipama, OFK Napredak je upisao prvu pobedu nad Kraljevčanima. Domaćini su bili uspešniji (četri pobede), gosti su slavili na dva meča, postignuto je 17 golova.

U subotu je na programu šest utakmica, igra se u Milanovcu, Požegi, Zablaću, na Zlatiboru, u Podunavcima i u Valjevu.

Metalac sa dva remija sve je dalje od gornjeg doma. Uzeli su prvi bod na gostovanju i izborili su ga na Krušikovom stadionu. Dobro su počeli, ali kako je utakmica odmicala domaćin je preuzimao iniijativu. Sastvu trenera Otaševića pruža se prilika da protiv neprepoznatljivih Kraljevčana upišu prva tri boda, jer će biti jači za petoricu novih I nešto iskusnijih igrača. Sloga je u Markovac došla da se isključivo brani i tom cilju sve je podredila, ali su u finišu meča matirani. Milanovčani su favoriti, ali neće lako probiti čvrst defanzivni blok gostiju.

Požežani su izgubili minimalcem u derbiju pored Lima, gde su prošle sezone uzeli presudne bodove domaćinu u trci za naslov. Bili su blizu cilja da se vrate neporaženi i sa dve pobede nalaze se uz bok vodećima. Meč sa Takovom je derbi kola gledajući razultate na startu prvenstva. Milanovčani su teže nego što se očekivalo došli do tri boda u susretu sa Lipolistom, teško je bilo probiti defanzivni blok gostiju. Gosti imaju određenih kadrovskih problema i u defanzivi neće biti kompletni.

Omladinac i FAP su protekle sezone odigrali jednu ludu utakmicu, začinjenu sa brojnim preokretima i osam golova. Domaćin se vratio iz Užica sa tri boda i dobro će im doći u smanjenju bodovnog deficita. Pustili su Putare da se izduvaju, dali gol, imali još 2-3 prilike i držali konce igre u svojim rukama, mada je domaćin znao u par navrata da pripreti. Moćni i silno pojačani Pribojčani su tek u finišu slomili otpor Požežana za prvo mesto, kojeg se neće lako odreći.

Zlatibor i Jošanica su bili uspešni u prethodnom kolu. Beli su iznenadili na Lagatoru sa sedmoricom igrača, mlađih od 20 godina. U prvom delu Loznica je bila bolja, da bi u nastavku gosti izmenama dobili na kvalitetu u napadu, vodili 2:1 i na kraju uzeli bod. Jošanica je iznenadila Polet i došla do važna tri boda. Na Zlatibor dolaze da se brane i uzdaju se u iskusne defanzivce i mladost domaćina biće pred velikim rebusom, kako srušiti čvrstu građevinu ekipe iz Pazarske banje.

Real na krilima pobede u Požarevcu i sa sedam osvojenih bodova (koliko i vodeći), uveliko je istopio bodovni minus. Disciplinovanom i napadačkom igrom, uspešnim prekidima, u skoku, naneli su ubedljiv poraz Mladom radniku. Dočekaće Loznicu, jednog od kandidata za naslov, koja nije, bar na početku, opravdala očekivanja i još su bez pobede. U prvom poluvremenu su dominirali, nisu realizovali nekoliko prilika i u nastavku su dozvolili da gost povede i u finišu iz penala stigli do boda. U Podunavcima rivali najčešće igraju nerešeno, bar je tako bilo u prošloj sezoni.

Budućnost Krušik 2014 nije uspela da savlada mlad sastav Metalca, naročito su imali više od igre i šanse u drugom delu utakmice. Ugostiće Požarevljane, koji su vezali dva poraza, posebno je bio bolan debakl protiv mladog sastava Reala. Dva takmaca uvek igraju tvrdo, disciplinovano, sa malo golova. Trener Marjan Marković će morati nešto da menja u postavi, jer pojedini igrači nisu bili dorasli postavljenim zadacima.

U nedelju se igra u Lipolistu i Čačku.

Lipolist je bio na pragu da iznenadi Takovo i uzme bod, tako da se domaćin namučio kako bi probio nisku i čvrstu zonu protivnika. Znaju da odigraju na rezultat i to su pokazali u sudaru sa liderom iz Priboja. Ugostiće OFK Napredak, prijatno iznenađenje na startu prvenstva (pet bodova, bez poraza). Nadigrali su Kraljevčane, koji su svu pažnju usmerili ka svome golu i tek su u finišu popustili i bili matirani od strane iskusnog Đurđevića i Tomića.

Polet je podbacio na startu i jedan bod je malo za tako kvalitetan i pojačan sastav trenera Žunića. Biće pod pritiskom i pobeda protiv Jedinstvo Puteva se nameće kao imperativ. Užičani su pokvarili utisak neočekivanim porazom od Omladinca. Gosti su iznenadili domaćina postavkom igre, visokim presingom i posle vođstva bili u prilici da dupliraju prednost. Putari nemaju šta da izgube i u Čačku vide priliku da rasterećeni iznenade stegnutog domaćina.


Mladi radnik 1926 0 : 1 Metalac
Loznica 1 : 0 Budućnost Krušik 2014
Jošanica 2 : 2 Real
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Zlatibor
FAP 1 : 0 Polet (Lj)
Takovo 1 : 3 Omladinac
OFK Napredak 0 : 1 Sloga (P)
Sloga (K) 1 : 0 Lipolist
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 5 4 1 0 13
2 Sloga (P) 5 4 0 1 12
3 Zlatibor 5 2 2 1 8
4 Takovo 5 2 1 2 7
5 Loznica 5 1 3 1 6
6 Jošanica 5 1 3 1 6
7 Budućnost Krušik 2014 5 1 3 1 6
8 Sloga (K) 5 2 0 3 6
9 Metalac 5 1 2 2 5
10 OFK Napredak 5 1 2 2 5
11 Jedinstvo Putevi 5 1 1 3 4
12 Lipolist 5 1 1 3 4
13 Mladi radnik 1926 5 1 1 3 4
14 Real (-9) 5 3 2 0 2
15 Polet (Lj) 5 0 2 3 2
16 Omladinac (-9) 5 2 2 1 -1