XS
SM
MD
LG
04.03.2024 Stevan Davidović

Juniori Jedinstva treći u Srbiji

Na ekipnom prvenstvu Srbije za juniore, koje je održano 2. i 3. marta u beogradskoj kuglani "Banjica", u konkurenciji 14 ekipa Jedinstvo iz Novog Bečeja, sačuvalo je tradiciju pa se i ovog puta našla na pobedničkom postolju.

Ekipa Jedinstva, koju trenira Ivan Mesaroš, u sastavu Duško Vlaškalin (474), Uroš Papić  (614), Sebastian Bečei (525) i Sebastian Magda (562) je sa ukupnih 2.175 zauzela treće mesto iza Beograda (2.325) i Vojvodine iz Bačkog Gradišta (2.259).

Bronzana medalja veliki podstrek - Juniori Jedinstva: stoje Sebastian Magda, trener Ivan Mesaroš, Uroš Papić, dole: Duško Vlaškalin i Sebastian Bečei (foto: KK Jedinstvo)

Posebno raspoložen na ovom takmičenju bio je kadetski reprezentativac Uroš Papić, koji je sa izvanrednih 614, bio najuspešniji pojedinac ovog prvenstva, pored njega kotu „600“ prešli su i  kuglaši Beograda, Ilija Jevremović (607) i Miloš Rajić (606).

Trener Novobečejaca Ivan Mesaroš posle prvenstva je istakao: "Mogu samo reći da sam ponosan na ove mladiće i veoma zadovoljan što smo posle nekoliko godina ponovo u samom vrhu, kada su u pitanju mladi kuglaši. Rezultat koji su postavili moji igrači je prevazišao sva očekivanja, pogotovu što je u sastavu bio pionir Duško Vlaškalin (2009), koji trenira tek četiri meseca. Svima će ova medalja biti veliki podstrek, za sve nas ova bronza ima zlatni sjaj" - za ponosom ističe Ivan Mesaroš.

 Piše: Stevan Davidović