XS
SM
MD
LG

Petrovoselci za veću zimnicu

Zadovoljstvo u redovima Petrovoselaca - foto: V. Jankov

Pretposlednje kolo jesenje polusezone Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran igra se u nedelju. Iako su već osvojili titulu jesenjeg prvaka, jer imaju osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slobodu iz Stare Moravice, fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela obećavaju novu radost pred svojim navijačima protiv poslednjeplasiranog Eđšega iz Malog Iđoša.

- Pokušaćemo da uknjižimo nove dve pobede do kraja polusezone, kako bi nastavak prvenstvene trke dočekali sa zavidnom bodovnom zimnicom. Neće nam biti lako u nedelju, bez obzira što je rival „fenjerdžija“, jer su to potvrdili u minulom kolu, kada su savladali vrlo dobru Mladost iz Radičevića, čak, sa 6:1. Međutim, imamo svoj cilj i trudićemo se da ga ostvarimo. Dodatno samopouzadanje nam je stiglo iz FSS i lokalne samouprave, jer su nam između dva kola u gostima bili predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Santrač, predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević i član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić i poklonili nam sportsku opremu za mlađe kategorije, kojima se u našem klubu poklanja dužna pažnja. Zahvalni smo im na poklonu i interesovnju za rad našeg kluba u godini kada obeležavamo 110 godina igranja fudbala u selu, veli predsednik Jedinstva Tibor Ereg.

U devetom kolu Mladost iz Radičevića dočekuje Slaviju iz Novog Orahova i u klubu veruju da će prekinuti niz od dva uzastopna poraza. Treća utakmica igra se u Pačiru, gde Bačka dočekuje Proleter it Njegoševa, a slobodna je Sloboda.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4