XS
SM
MD
LG

Overena titula jesenjeg prvaka

Jedinstvo već jesenji prvak - foto: FK Jedinstvo

Iako je ostalo da se odigraju još dva kola ove jeseni. fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela su već jesenji prvaci Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran. Mada su u subotu igrali bez, čak, petorice standardnih igrača, golmana Erega, golgetera Mihaleca, braće Stanojev i Zlatića, pobedili su u Staroj Moravici prvog pratioca Slobodu minimalnim rezultatm 1:0 i tako im odmakli osam bodova na tabeli.

- U godini smo jubileja, jer obeležavamo 110 godina igranja fudbala u selu, pa se ponosimo i tradicijom i rezultatima koje beležimo. Uz to, ekipa je sastavljena, uglavnom, od igrača iz sela, sa samo četvoricom iskusnijih ugrača iz Bečeja, a posebno je važno apostrofirati da je nekoliko igrača izraslo iz naše škole fudbala, koju je aktuelno rukovodstvo kluba oformilo preuzimanjem brige o klubu, naglašava predsednik kluba i golman Jedinstva Tibor Ereg.

Što se tiče subotnjeg derbija u Staroj Moravici, trener Boris Nađ, takođe Petrovoselac, izveo je sledeći sastav: Pastor, I. Kolompar, Kovačev, Vučković, Jovičić (od 50. Božić), Bojanić, Deak (od 80 Balog), L. Dabižljević, Hegediš, D.Kolompar, Drapšin (od 85. Varga).

- Derbi je opravdao očekivanja. Rival dobar, mi još bolji, mada smo igrali znatno hendikepirani. Međutim, pokazalo se da i ostali u ekipi igraju srcem, te uspeh nije izostao. Jedini gol postigao je devetnaestogodišnji Luka Bojanić u devetom minutu. Sada nam preostaje da u istom ritmu odigramo protiv Eđšega kod kuće u nedelju i u poslednjem jesenjem kolu protiv Slavije u Novom Orahovu i sa zavidnom bodovnom zimnicom odemo na zaslužen odmor, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

U preostale dve utakmice prvog kola drugog takmičarskog kruga desio se i jedan neočekivan rezultat. Poslednjeplasirani Eđšeg, do sada bez ijednog boda, pobedio je u Malom Iđošu Mladost iz Radičrvića, čak, sa 6:1 (4:0).

- Izgubili smo, jer je rival bio bolji. Počasni pogodak za nas postigao je Jovan Sadžakov. Sada nam predstoji okršaj kod kuće protiv Slavije iz Novog Orahova u kom moramo da pobedimo i kolikotoliko popravimo utisak od nedelje, jasan je predsednik Mladosti Miša Vojnović.

Bačka iz Pačira je opravdala epitet favorita i sa 4:0 pobedila Slaviju u Novom Orahovu. U prvom kolu drugog kruga takmičenja slobodan je bio Proleter z Njegoševa.       

V. Jankov                     


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4