XS
SM
MD
LG

Futsaleri Bečeja znaju šta ih čeka u "majstorici"

Srđan Golub (plavi dres) je vratio golgetersku formu - foto: V. Jankov

Sudeći prema rezultatima prve dve četvrtfialne utakmice plej – ofa futsal šampionata, koje su završene identičnim rezultatima 5:4 za domaćine, sutrašnja "majstorica" između Konjarnika i Bečeja 2003 na parketu SC „Šumica“ bi trebalo da bude neizvesna. Beograđani imaju izvesnu prednost zbog domaćeg terena, ali...

- Čudan je bio naš dvomeč sa Konjarnikom. Mi smo bili daleko bolji rival u Beogradu, a pobedili su oni. U revanšu smo mi već u petom minutu imali prednost od 4:0, ali su oni dokazali da imaju kvalitet, jer su uspeli da se vrate, smanje na 4:3, i odigraju bolje od nas. Ispada da, što se igre tiče, domaći teren nije neka prednost. Međutim, treća utakmica će biti nešto sasvim novo. Zavisi ko će se bolje snaći. Lično, imam problema s povredom. Da se igra u subotu verovatno bi uspeo da se oporavim, a veliko jepitanjehoću li moći da pomognem sutra uveče, veli prvi strelac Bečejaca ove sezone sa 21 golom Marko Novaković.

Posle dvomeča, potvrdila se prognoza trenera Bečejaca Igora Šoša da su šanse za prolaz u polufinale 50:50.Znaju Bečejci da ih sutra čeka „pakao“ sa tribina, ali njih interesuje samo dešavanje na parketu. U oba okršaja rivali su bili izuzetno korektni i to je najvažnije.

- Znamo šta nas čeka u „majstorici“, neće niti lako, ali verujem da možemo do polufinala. Umor nas je stigao, ali nadam se da ni rival nije u boljem stanju. U poslednje tri odigrane utakmice postigao sam četiri gola, vratio mi se golgeterski instikt i bilo bi dobro da tako ostane, dodaje Srđan Golub.

Znajući da su momci sa Tise ekipa koja ima najmanji broj treninga u aktuenoj sezoni, jasno je da im ritam igranja, sreda – subota – sreda, ne odgovara. Ali, izazov je plasman u polufinale plej – ofa, pa je sigurno da će izvući iz sebe i poslednji atom snage u želji da stignu do pobede. Tokom ligaškog dela šampionata nisu bii miljenici sportske sreće, pa se uzdaju u to da će im se sada osmehnuti.