XS
SM
MD
LG
05.05.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja završili sezonu

Ispunili cilj: Futsaleri, stručni štab i rukovodstvo KMF Bečej 2003 - foto: V. Jankov

Uzalud nada da će u majstorici uspeti da izbore polufinale plej - ofa aktuelnog šampionata, futsaleri Bečeja su završili sezonu. Bolji od njih bio je Konjarnik, koji je u majstorici pobedio rezultatom 8:5 (4:3) i zakazao je sudar sa Loznicom Grad 2018. Drugi polufinalni par je Vranje - FON.

- Polufinale smo izgubili u prvoj utakmici, kada smo bili bolji  na terenu, a rival je pobedio sa 5:4. U drugoj smo uspeli da izborimo treći susret, ali su se već videle određene slabosti. Uz to, povredili su se Bodonji i Novaković. Prvi nije ni igrao, a drugi je stegao zube i, kao i Živkucin, igrao povređen. To je za našu ekipu ogroman hendikep. Držali smo se do poluvremena, a onda je naišao pad. Ponavjali smo greške, koje je rival znalački koristio i došao do dragocene pobede. Određeni igrači ponavljaju iste greške, igraju sa oscilacijama i, očito, to je njihov maksimum. Čestiram rivalu, a nama ostaje da u pauzi sednemo i vidimo šta i kako dalje. Mnogo stvari mora da se popravi ako se želi uzlazna linija, jasan je trener Bečejaca Igor Šošo.

Boje Bečeja 2003 u majstorici branio je sledeći sastav: VADASKI, JOVANOVIĆ, STANOJEVIĆ, NOVAKOVIĆ, STANKOVIĆ, Jorgić, Živkucin, Mitić, Korać, Živić, Mandić, Golub, Stanić.

I u majstorici su Bečejci dobro otvorili utakmicu. Golom Jovanovića u četvrtom minutu su poveli, ubrzo jestiglo izjednačenje (Vićin u 8.), ali je Novaković postigao gol u devetom minutu sa 2:1. Onda se, u istom 12. minutu, dva puta zatresla mreša Vadaskog (Šljukić i Arsić) i domaćin je poveo sa 3:2. Minut kasnije Stanić je izjednačio na 3:3, ali već narednogminuta bilo je 4:3 za Beograđene (Arsić) i tim rezultatom se otišlo na odmor.

U prvom minutu nastavka, možda, problematična sudijska odluka, kada su dosudili najstrožu kaznu i domaćin nije propusti šansu da iz penala sa šest metara povede sa 5:3 (Vićić). Kako je utakmica odmicala, to je domaćin povećavao prednost.  Arsić je u 21. minutu povisio na 6:3, a Stanković u 28. minutu uspeo da smanji  na 6:4. Dva gola Ratkovića (32. i 39.) su zapečatili sudbinu Bečejaca, a gol sa konačnih 8:5 u korist Konjarnika postigao je Stanković u pretposlednjem minutu igre.

Šta reći na kraju? Bečejci su, po povratku u elitu, ispunili osnovni plan. Na vreme su obezbedili opstanak, jer su se, posle ligaškog dela takmičenja plasirali na peto mesto. To je povećalo ambicije svih u klubu i želeli su što dalje u plej ofu, ali su morali da se zadovolje ostvarenim. Isto važi i za kup. Stigli su do četvrtfinala, ali su u Vranju, i pored dobre igre, ispali zbog nekoliko katastrofalnih grešaka pojedinaca.

Dodajmo na kraju da je Bečejcima nedostajao gol da stignu do trocifrenog broja prvenstvenih golova u mreži rivala. Na 21 utakmici zabeležili su skor od 11 pobeda, dva nerešena rezultata i osam poraza,uz gol razliku 99:70. Međutim, ako se dodaju dve kup utakmice, uz pobedu i poraz, sa gol razlikom 9:7, onda su strelci Bečeja 2003 prešli „stotku“ (108 golova postigli) i zabeležilu ukupan skor od 23  12  2  9  108:77 u sezoni.

Prvi strelac Bečejaca je Marko Novaković sa 23 postignuta gola (22 u prvenstvu i 1 u kupu), a  zatim slede: Srđan Golub 14, Andrija Stanković 13 (11 ,2), Dejan Jovanović 12, Marko Živkucin 11 (8, 3), Boris Bodonji 10, Milan Živić 7 (6, 1), Stefan Korać 6, Stefan Stanojević 4, Srđan Stanić 4 (2, 2), Igor Mitić 2, Aleksandar Mandić 1, Sava Vadaski 1.