XS
SM
MD
LG
08.03.2022 V. Jankov

Obavljen žreb četvrtfinala futsal kupa Srbije, Bečejci u Vranju

Podsećanje na jedini trofej: Sadašnji predsednik Miloš Radanović, trener Dejan Stanojev, ondašnji predsednik Aleksandar Jovanović, golman Sava Vadaski i kapiten Mita Kobiljski - foto: V. Jankov

Žreb četvrtfinala futsal kupa Srbije bio je nemilosrdan za Bečejce. Igraće protiv Vranja kao gosti. Doda li se tome da je grad Bore Stankovića ranije određen da bude domaćin finala 21. aprila, onda se nekako nameće da će rival biti favorizovan.

Da sve bude zanimljivije, uvertira pomenute utakmice igra se u subotu (19 sati) kraj Tise, gde Bečej 2003 u okviru 14. kola šampionata dočekuje Vranje. Znači, za četiri dana Bečejci i Vranjanci će se dva puta međusobno sastati. Doda li se svemu daova dva kluba imaju prijateljski odnos, što potvrđuje učešće Vranjanaca letos na prvom Memorijalnom turniru „Goran Stojisavljević Goga“, gde su se okitili epitetom pobednika, onda je razumljivo što će ovo biti jedan od najzanimljivijih, ako ne i najzanimljiviji, sudar četvrtfinala.

U preostalim utakmicama aktuelne faze najmasovnijeg futsal takmičenja sastaju se Ivanjica - Loznica Grad 2018, Novi Pazar - Konjarnik i Ekonomac - Novi Sad. Polufinalne utakmice igraće se 30. marta, a finale, ponovimo, 21. aprila u Vranju.

Kad smo već kod kup takmičenja, nije na odmet podsetiti da su Bečejci pre skoro sedam godina, tačnije 7. maja 2015, osvojili trofej kupa Srbije. U finalu, koje je igrano u Ubu, savladali su tadašnjeg šampiona Ekonomca iz Kragujevca, koji je važio za apsolutnog favorita. Međutim, ne pobeđuju, baš, uvek favoriti.

Predvođeni sa klupe trenerom Dejanom Stanojevim, na terenu je trijumfovao sledeći sastav Bečeja 2003: Josimović i Vadaski golmani, te igrači Živić, Jančevski, Kobiljski, Kopanja, Roknić, Stanojević Tepavčević, Tomić i Šošo. Utakmica je završena rezultatom 3:1 (1:1) za Bečej 2003, a golove su postigli Živić, Stanojević i Šošo. Prva dvojica su, posle izvesnog vremena, ponovo u sastavu Bečejaca, kao i golman Vadaski, a Šošo već par sezona predvodi ekipu sa klupe.Od nezaboravne majske noću u Ubu, gde je legenda našeg fudbala Dušan Savić predao trofejni pehar kapitenu Miti Kobiljskom, bečejski KMF Bečej 2003 se upisao u besmrtne srpskog  futsala.