XS
SM
MD
LG
26.04.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja veruju u sebe pred start plej ofa

Ponovo jedni protiv drugih: Sa utakmice Bečej - Konjarnik jesanas kraj Tise (foto: V. Jankov)

Toliko čekani trenutak se primakao. Plej of futsal elite kraće sutra. Bečejci su kao osnovni cilj u aktuelnoj sezoni zacrtali plasman u plej of i ispunili su ga. Sada treba to nadograditi. Rival u četvrtfinalu je Konjarnik. Dužnik iz drugog dela trke za bodove, kada su u SC „Šumice“ pregazili mladiće sa Tise s neshvatljivih 6:0. Istina, u prvom delu prvenstva bilo je 5:0 za Bečejce, pa je iz tog razloga neizvesnost oko rezultata razumljiva.

- Šanse za polufinale su pola-pola. Inspiracija pojedinaca može da presudi, kao i sportska sreća. Očekujem tvrda oba okršaja, i možda padne odluka u „majstorici“, ostaje pomalo zakopčan u prognozi trener Bečejaca Igor Šošo.

Situacija oko igračkog kadra Bečejaca se polako popravlja. Srđan Golub, posle lekarskih ispitivanja, se uključio u rad. Trenira i Marko Živkucin, mada još uvek nije u potpunosti sanirao povredu. Veruje se da će biti spreman i Boris Bodonji, koji je doživeo povredu glave u poslednjem okršaju ligaškog dela protiv Loznice.

- Znamo koliko vredimo i koliko smo truda uložili tokom aktuelne sezone, pa je logično što to sada želimo da naplatimo. Bilo je utakmica gde smo izgubili naivno bodove i očekujemo da nam se sada to vrati. Sportska sreća je uvek potrebna. Znamo kolikoje rival moćan, jer smo na svojoj koži to osetili, ali ni oni neće moći to da ponove. Nismo kalkulisali tokom ligaškog dela, pa nećemo ni sada. Možda izgleda prepotentno, ali putujemo u Beograd da bismo već na startu plej ofa dokazali kvalitet i sve overili u subotu kraj Tise, a onda ćemo misliti na Loznicu, sa kojom smo dokazali da možemo ravnopravno da senosimo, nepopravljivi je optimista golman Bečejaca Sava Vadaski.

Sutrašnja  utakmica u SC „Šumice“ igra se od 21 sat, a revanš u Bečeju je na programu u subotu od 19 sati.