XS
SM
MD
LG

Pobeda jedina opcija u subotu

Sada je jedina opcija u igri pobeda - foto: V. Jankov

Futsaleri Bečeja su prošli mnogo bolje nego u ligaškom delu prvenstva na gostovanju Konjarniku, kada su izgubili rezultatom 0:6, ali ni 4:5 od srede uveče ne zadovoljava u aktuelnom odmeravanju snaga četvrtfinala plej ofa šampionata Srbije. Sada je neophodna pobeda u subotu, kada će Bečejci od 19 sati ugostiti Konjarnik, kako bi se izborila „majstorica“.

Uraganski je počela utakmice u SC „Šumice“. Domaćin je poveo već u drugom minutu golom Ljujića, a već u prvom sledećem napadu, tridesetak sekundi kasnije, Bečejci su preko Andrije Stankovića izjednačili. U četvrtom minutu bilo je 2:1, a strelac je bio Arsić. Nije to obeshrabrilo mladiće sa Tise, te su dva minuta kasnije golom Srđana Goluba izjednačili na 2:2, a u sedmom minutu su drugim pogotkom Stankovića poveli sa 3:2. Nastavljena je bespoštedna borba ukojoj su Bečejci nagomilavali prekršaje. U 17. minutudomaćin nije materijalizovao kazneni udarac sa 10 metara, ali jeste dva minuta kasnije, kada jeprecizan bio Milosavljević, pa se na odmor otišlo rezultatom 3:3.

I nastavak je počeo uraganski, ali na strani domaćina. Već u 16. sekundi Ljujić postiže svoj drugi gol na utakmici, a nepun minut kasnije isti igrač povećava rezultat na 5:3. Punih deset minuta je trebaloBečeju da ponovo dođe dogola, a strelacje bio Boris Bodonji. Fajterski su nastavili rivali, ali je ponestalo koncentracije pred oba gola, pa je utakmica završena rezultatom 5:4 u korist Konjarnika.

Trener Bečejaca Igor Šošo ukazao je šansu sledećem sastavu: VADASKI, JOVANOVIĆ, NOVAKOVIĆ, STANOJEVIĆ, STANKOVIĆ, Jorgić, Živkucin, Živić, Mitić, Korać, Bodonji, Mandić, Golub, Stanić.

- Sve vreme se lomio rezultat tokom utakmice u kojoj smo imali realne šanse da pobedimo, ali su nam se ponavljale stndardne greške. Mnogo smo promašivali pred golom rivala, a lako smo primali golove. Sada nam preostaje da sve snage uložimo u subotnju utakmicu, kako bismo obezbedili „majstoricu“ u kojoj će, imajući u vidu šta se sve dešavalo u sredu uveče, biti izuzetno teško, jasan je trener Bečejaca Igor Šošo.

Kad je trener Šošo pomenuo reč „teško“, nije mislio samo na rivale na parketu, nego i navijače sa tribina. U sredu su pravili izgrede, zbog kojih je utakmica morala da se prekine, pa je i to, možda, uticalo da konačan rezultat.

- Navijači Konjarnika su priča za sebe i ne osvrćemo se previše na to. Rival na terenu je kio korektan, igralo se muški i mi smo propustili priliku da pobedimo. Možda nas je saseklo to što su nam u finišu prvog dela prestrogo dosuđeni prekršaji, pa je domaćin u dva navrata dobio priliku za izvođenje kaznenog utarca sa 10 metara i iz jednog od njih je došlo do izjednačenja. Sada je pobeda imperativ, a dobro bi nam došla podrška, ali korektna, sa tribina, pa ćemo tek tada kovati plan kako u „majstorici“, velikapiten Bečejaca Stefan Korać.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici plej – ofa FON je pobedio Novi Pazar sa 3:2. Eventualne „majstorice“ igraju se 4. maja u Beogradu.