XS
SM
MD
LG
06.01.2022 V. Jankov

Deveti dan Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Let Bratislava Jelića pri šutu, ali bez pogotka - foto: V. Jankov

Ko radi, taj i greši. Nedovoljna sinhronizovanost sa Organizacionim odborom učinila je da se potkrala nenamerna greška. U minulom izveštaju sa Božićno-novogodišnjeg turnira napisao sam, vodeći se takmičarskim rezonom, da su prve dve ekipe iz obe grupe u konkurenciji veterana izborile pravo nastavka takmičenja u polufinalu, a poslednje dve da su završile takmičenje. Međutim, Organizacioni odbor je doneo odluku da sve četiri ekipe nastavljaju takmičenje u četvtfinalu!? Ispada da je takmičenje po grupama (ne)važno. Ustvari, važno je samo da bi se dobili brojevi ko sa kim igra u četvrtfinalu. Sada može da se desi da ekipa koja u grupnoj fazi nije osvojili nijedan bod, dopiše par kvalitetnih igrača i na kraju bude pobednik turira. Kažemo može, mada je to malo verovatno.

- Ovakva odluka je da bi veterani odigrali, bar, još jednu utakmicu više, lakonski pojašnjava u ime Organizacionog odnora Oto Barta.

Prema tome, u četvrtfinalu će se sastati Gradina (Temerin) – Laser Wash (Srbobran), Gladijator Maksimus – Kafe Fabrika, NK Automobili (Bačko Petrovo Selo) – Fortuna i FK Vojvodina (Bačko Gradište) – Ful Feel (Subotica).

Devetog dana turnira odigrano je, umesto najavljenih šest, sedam utakmica. Opet zbog nesinhronizovanosti sa Organizacionim odborom. Jedna od njih, poslednja u grupnoj fazi takmičenja veterana, bila je Fortuna - Kafe Fabrika, koja je odlučivala kome će pripasti drugo, a kome treće mestou grupi B. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1 (0:0) i Fortuna je druga. Saša Gujanica je već u prvom minutu nastavka doveo Fortunu u vođstvo, a izjednačio je u 22. minutu Bojan Lovre.

Deveti dan je počeo ranije nenajavljenom utakmicom Auto servis Kudrić (Bačko Gradište) – Bombata Fast Fud (Bačko Petrovo Selo). Petrovoselci su poveli golom Akoša Mesaroša u 24. minutu, a Gradištaci su izjedačili u posednjim trenucima utakmice pogotko Bojana Vuletića. Igrao je Autoservis Kudrić još jednu utakmicu iste večeri i opet je bilo nerešeno. Ovoga puta su igrali 2:2 (1:1) sa suseljanima, mladom ekipom Knjigovodstvena agencija Enter. Mlađi Gradištanci su poveli golom Davora Saboa (3.), Ivan Crnjin (7.) je izjednačio, Vukašin Kobiljski (22.) doveo Autoservis Kudrić u vođstvo (2:1), a u poslednjim trenucima igre golman Agencije Enter Mladen Bošnjak je od svog gola uspeo da zatrese mrežu rivala i postavi konačnih 2:2.

Subotička ekipa Gringosije, takođe, odigrala dve utakmice i osvojila četiri boda. Prvo je pobedila bečejsku ekipu Baron restoran i bar sa 4:1 (1:1), gde je briljiao četvorostruki strelac Nemanja Bursać (11, 21, 22. i 26.), a jedini gol za poražene postigao je Marko Džigurski (11.). U drugoj utakmici sastali su se sa novosadskom ekipom RTV i kako je sve završeno bez golova, nema šta da se piše.

Novosađani su odmah odigrali još jednu utakmicu i pobedili Bačko Gradište sa 3:1 (2:1). Dvostruki strelac bio je Nemanja Bošković (12. i 28.), a prvi gol za RTV postigao je Dragan Savin (7.), dok je čast Gradištanaca spasio Vukašin Stanojević (14.).

U poslednejm okršaju večeri, koja sa samo 21 postignutim golom nije obilovala efikasnošću, viđeno je najviše, ukupno šest, pogodaka. Temerinska ekipa Papa Pub savladala je Baron restoran i bar sa 6:0 (3:0). Centralne ličnosti utakmice bili su četvorostruki strelac Robert Ileš (10, 15, 29. i 30.) i golman Temerinaca Endre Fisteš. Seriju golova otvorio je Lehel Đuraki (3.), a jedan gol za Temerince bio je autogol Marka Džigusrkog (18.).

Na kraju dodajmo da se turnir nastavlja u subotu, 8. januara, jer je dvodnevna pauza zbog Badnje večeri i Božića.