XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Partizan

Foto: Igokea

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. U petom kolu ABA lige, Igokea dočekuje Partizan.

Igokea iza sebe ima jako dobru sezonu. U ABA ligi Igokea je na skoru 3-1 i u seriji su od tri vezane pobjede. Iza Igokee je naporno gostovanje u Limožu i težak put do Francuske i nazad. Iako je Igokea izgubila u Francuskoj, trener Bajić je imao čime biti zadovoljan jer je Igokea odigrala jako konkurentan meč.

Sa druge srane, Partizan dolazi u potpunom kontraritmu. Loš ulazak u sezonu koštao je Vladu Šćepanovića te on više nije trener Partizana. Još se ne zna ko će biti novi trener. Trenutno je Aleksandar Džikić najbliži tome ali u Laktašima ekipu će voditi Milivoje Lazić. Lazić je prije sedam godina vodio Zvezdu, izgubio prva dva meča u sezoni i dobio je otkaz.

Što se tiče utakmice u Laktašima, biće to izuzetno bitan meč. Igokea pobjedom ističe i definitivno kandidaturu za plej of a pobjegli bi i Partizanu na dvije pobjede. Jeste rana faza sezone ali to nije nebitno uopšte. Naravno i samopouzdanje ekipe bi poraslo a to samopouzdanje je bitno jer je Igokea u seriji teških i bitnih mečeva.

Sa druge strane, Partizan se ovde mora ''vaditi''. Dosta loša sezona za sada i ne bi smjeli imati novi kiks. Svakako je očekivati nekakvu reakciju igrača jer promjena trenera obično donese nekakvu reakciju u vidu šok terapije. Tome se svakako nadaju i u Partizanu.

Veoma bitno jeste ko će se nametnuti pod košem u ovom ssuretu. Igokea je dosta poena davala redovno pod košem ali je imala i defanzivnih problema pod košem, pogotovo kada Karmajkl nije na terenu. Partizanu fali Mozli a ostali defanzivno nisu na njegovom nivou. Biće isto zanimljivo vidjeti kako će igokea na niskom postu braniti Rašona Tomasa koji kada uđe u seriju, može rivalu stvoriti velike probleme.

Sam ritam meča će isto biti važan. Partizan je poušavao nametati brži ritam u nekim mečevima i utisak je da su obično tada dobro prolazili. Igokea bi svakako više voljela neki sporiji ritam i meč na manji broj poena jer je tu Igokea u šansi da napravi dobre stvari. Takođe, šut za tri poena će biti važan. Partizan ima veći šuterski potencijal od Igokee ali vidjećemo i da li će to opravdati.

Igokea će sigurno dati sve od sebe da dođe do nove pobjede a Partizan će pokušati da dođe do pobjede koja će ga vratiti na pravi put. Sigurno nas čeka zanimljiv meč a ko će slaviti, saznaćemo u subotu od 20h.