XS
SM
MD
LG

Na’Vi konačno odlučio da zameni Edwarda

Izvor: RUR Esports

Samo par dana nakon što je Na’Vi doživeo katastrofu tokom kvalifikacija za završnicu ESL Pro lige, krenule se spekulacije o izmenama u sastavu. Danas, HLTV saopštava da će organizacija ovih dana probati da dovede Kirilia ”Boombl4” Mihailova, koji trenutno nastupa za Winstrike.

Iako Natus Vincere ne pravi tako loše rezultate ove godine, očigledno je da je za sve to zaslužan S1mple, kome su nakon novog neuspeha očigledno neophodni bolji saigrači. Zeus je još prošle godien najavio da će verovatno negde u 2019. godini završiti karijeru, ali kako stoje stvari, ovoga puta će Edward prvi napustiti sastav. Tridesetjednogodišnji Ukrajinac je član ove organizacije od njenog osnivanja, što je bilo davne 2009. godine. Prvo je predstavljao žuto-crne igrajući CS 1.6, da bi kasnije prešao na CS:GO. Osim 3 meseca, koja je u 2013. godini proveo igrajući za Astana Dragons, poslednjih 10 godina posvetio je ovoj organizaciji.

Za Na’Vi osvajao je brojne titule, poput ESL One u Kelnu 2018. godine, Esl One u Njujorku 2016. godine, StarSeries i-league 2019. godine i mnoge druge. Ipak, još uvek nije uspeo da zabeleži Major trofej, iako je bio blizu par puta.

Boombl4 se na profesionalnoj sceni pojavio 2017. godine, kada je nastupao za Elements Pro Gaming. Nakon toga prešao je u redove Quantom Bellator Fire-a, sa kojima je zabeležio veliko iznenađenje tokom Eleague Majora u Bostonu, 2018. godine. Trenutno predstavlja Winstrike, koji je preuzeo ekipu od QBF-a sredinom prošle godine.

S obzirom na partije koje pruža u poslednje vreme, ovo bi mogao da bude odličan potez za NaVi, pošto Edward već neko vreme ne igra na nivou. Navijači, a pre svega S1mple je željan uspeha, pa su neke promene bile neophodne. Na nama je sada da sačekamo par dana i da vidimo da li će ukrajinska organizacija i zvanično potvrditi ovaj transfer. Ukoliko se ovaj transfer ostvari, oni će imati mesec dana da se pripreme za ESL One u Kelnu, gde će braniti titulu, koju su osvojili prošle godine.