XS
SM
MD
LG
22.08.2008 A. Daišević

Iskra (Odenicovo) - Ribnica 4:1

Vicešampion Rusije Iskra iz Odenicova, koju sa klupe vodi naš proslavljeni stručnjak Zoran Gajić uz pomoć „Paje“ Sretenovića i Nedžada Osmankača, već nekoliko dana se priprema na Kopaoniku. Tu situaciju iskoroistio je kraljevački superligaš Ribnica da odigra svoju prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za nastupajuću sezonu Viner Štediše lige. Izuzetno mlad sastav iz grada na Ibru namerio se na jednu od najboljih evropskih ekipa, a kako reče Zoran Gajić u ovom trenutku dok traju reprezentativne obaveze i mnogi timovi nisu kompletni, Iskra ima najbolji tim na Starom kontinentu. „Musketari“ su do juče na malim ekranima mogli da gledaju Jegorčeva, Abramova, Matkovskog, Astašenkova, a sada su bili u duelu sa njima na mreži. Dragan Đorđević, trener Ribnice počeo je meč sa postavom Bićanin-Gavrilović, Borovnjak-Kovačević, Radević-Mijalković i libero Jović.
 U prvom setu su se isprsili Kraljevčani, nadigrali velikog rivala i izgleda ga ozbiljno naljutili. Imponovala je dobra igra korektora Gavrilovića, sasvim solidna rola oba srednjaka, dok je sve iznenadio 15.-godišnji Uroš Kovačević na poziciji primača, koji je i protiv Rusa potvrdio da je ekstra talenat. Posle izgubljenog prvog seta „baćuške“ su dodale gas i potvrdile pravu razliku u kvalitetu dva tima, demonstrirale jako dobru odbojku i iz prikazanog imali su šta da nauče mladi kraljevački odbojkaši. Zanimljivo da se igralo paralelno na dva terena,a u duelu „drugopozivaca“ opet je slavila Iskra 4:1, ali je bilo malo tesnije po setovima.
- Jako nam je koristila ova provera jer mi smo u specifičnoj fazi rada, dosta se radi na kondiciji, pa dobro dođe da se malo razmrdamo. Ovde nam nedostaju četiri reprezentativca koji su sa svojim selekcijama na OI u Pekingu, ali opet imamo izuzetan tim. Pred nama su velike obaveze u izuzetno jakom prvenstvu Rusije, a dobili smo i vajld kard za Ligu šampiona gde ćemo igrati u „grupi smrti“ sa Panatinaikosom, Fridrihshafenom i SKA Belhatovom. Na Kopaoniku imamo sjajne uslove za rad, odavde smo kretali u mnoge uspešne pohode sa našom reprezentacijom, pa dobre stvari ne treba menjati – rekao je posle utakmice sa Ribnicom Zoran Gajić naglasivši da će im se uskoro na planini priključiti „A“ selekcija Slovenije,a na kraju priprema igraju i dve utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu.
- Vrlo sam zadovoljan što smo uopšte imali priliku da sparingujemo ovako jakom timu i veliko hvala Zoranu Gajiću što nam je izašao u susret da odigramo prijateljski meč. Za nas je, posle tri nedelje rada, ovo prva provera i odlično je što je protivnik bio najkvalitetniji mogući. Videli smo gde se trenutno nalazimo, šta još treba da uradimo, gde najviše škripi. Bilo je perioda u kome smo se dobro nosili sa izuzetnim rivalom, to raduje, jer u našem prvenstvu sigurno je da nećemo naići na rivala ovakve snage. Iskoristićemo priliku da ugostimo i „A“ selekciju Slovenije koja će se pripremati na Kopaoniku,a  početkom septembra imamo ugovorene i dve utakmice sa jednim rumunskim prvoligašem. Biće dovoljno provera i to jakih da iskistališemo tim za novu sezonu – naglasio je Dragan Đorđević trener Ribnice.

Iskra (Odenicovo) - Ribnica  4:1, po setovima: (19:25, 25:19, 25:16, 25:15, 25:20)
Iskra: Kalinin, Samsoničev, Zlobin, Kovirjaev (libero), Abramov, Misin, Matkovski, Koršunov, Butko, Jegorčev, Spiridonov, Astašenkov, Žiravljev
Ribnica: Gavrilović, Mijalković, Kovačević, Borovnjak, Bićanin, Radević, Jović (libero), Radivojević, Mrdak, Popadić, Lazarević, Milovanović, Konstantinović (libero), Palibrk