XS
SM
MD
LG

Stojmirovićeva Lokomotiva nadigrala šampiona

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Pre tri nedelje startovao je šampionat Uzbekistana. Povratnik u elitu, Lokomotiva iz Taškenta, imala je uspešan nastup i u prva tri kola osvojila sedam bodova. Uprkos solidnoj zalihi na početku, trener Aleksandar Stojmirović nije u potpunosti zadovoljan i tek su protiv šampiona Phtakora bili pravi.

- Formu smo tempirali za start prvenstva i u poslednje dve utakmice pripremnog dela igledali dosta ubedljivo. Protiv Metalurga i Olimpika, psihološka priprema nas je omela da pokažemo kvalitet, bogatiji sadržaj, taktičke zahteve, kao i automatizaciju iz trenažnog procesa. Kao da se malo uvukao strah u ekipu i briga da li ćemo uspeti u svemu što smo radili tokom priprema. U trećem kolu protiv šampiona Phtakora podigli smo nivo igre za lestvicu više i u tome udela je imala psihologija. Izgledali smo dosta agresivno i direktno, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane - objašnjava Stojmirović i dodaje da šampiona niko unazad četiri godine nije dobio tako ubedljivo (3:0).

U ekipu se nakon suspenzije vratio kapiten Tursunov, kao pravi lider i duša tima. Osetilo se njegovo prisustvo na terenu i igrači su dobili dodatno samopouzdanje. Kako nam je rekao mladi stručnjak, sada je u prvenstvu reprezentativna pauza, koju su delom iskoristili da se dobro odmore i od danas se vrše pripreme za sledeće gostovanje Kizilkumu, koji je dobro startovao (šest bodova) i ima iskusnu i kvalitetnu ekipu. Imaće dovoljno vremena da iznalaziraju protivnika i nastave niz pobeda.