XS
SM
MD
LG

Železničar "tankuje" Naftaše, prvi put rumljanski srpskoligaški derbi, mogu li Banovčani nastaviti seriju protiv Kuljana?

U Srpskoj ligi, Vojvodina, ponovo je došlo do rotacije na vrhu. Neočekivani poraz Slovena od Radničkog iskoristio je Železničar da remijem u Kuli zasedne na čelu karavana. OFK Kikinda je visoko porazila fenjeraša iz Palanke, Omladinac trijumfom u Pazovi nastavlja pobednički niz, Borac je povezao dve pobede, Podunavac je Tisi naneo četvrti poraz u nizu, Naftaši su minimalcem savladali prvomjce, bez golova je bilo u Pančevu. Gledajući dosadašnje rezultate i položaj na tabeli da se zaključiti da je liga izjednačena. Prvih šest ekipa razdvajaju dve pobede(šest bodova), slično je na dnu, gde je razlika između 10. Tise i poslednje OFK Bačke, takođe, šest bodova.

U okviru 13. kola u subotu se igra pet utakmica, u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Rumi i Bečeju.

Palančani su ponovo potonuli, dva poraza, poslednji u Kikindi izneli su na videlo brojne slabosti u organizaciji rada i igračkom kadru. U prvom poluvremenu su bili konkurentni da bi se u nastavku raspali i bilo je pitanje koliko će golova primiti. Podunavcu će se suprostaviti bez kapitena Anđelkovića i defanzivca Veselinovića. Gosti su četiri remija začinili pobedom u duelu sa Tisom. Palančani su neuspešni na Vavi (tri boda), imaju problem sa realizacijom, za razliku od protivnika koji bolje partije pruža na gostovanjima.

Radnički na krilima pobede u Rumi dočekuje odličan sastav OFK Kikinde. Lideru su skinuli skalp zahvaljujući preciznosti pred golom i mirnoći u defanzivi. Sa novim trenerom Milanom Stojanovskim pokušaće da materijalizuju prethodni trijumf i načine novi skok na tabeli. Kikinđani su vezali dve pobede i na prethodnih šest utakmica upisali četiri pobede. Protiv Palančana su u drugom poluvremenu dodali gas, zamenili bonuse i napunili mrežu nejakih gostiju.

Rumljanski srpskoligaši, 1. maj i Sloven, do sada nisu bili u prilici da odmere snage i utoliko lokalni derbi donosi više draži, mada će izostati neizvesnost, s obzirom na snagu rivala I položaj na tabeli. Prvomajci tonu sve niže i bilans iz pet kola je poražavajući (jedan bod). Dobro su se držali u Elemiru i poraženi su minimalcem. Sloven poseduje neosporni kvalitet, imaju dobru organizaciju i ponestalo im je više umešnosti i sprtske sreće u meču sa Zrenjanincima. Poraz ih neće obeshrabriti, jer su na strani podjednako uspešni.

Železničar je do utakmice sa Hajdukom 1912 na deset utakmica bio bez primljenog gola. Loše su otvorili meč u Kuli i na poluvremenu bili u minusu za dva gola. Stigli su prednost domaćina I na kraju su mogli da načine potpun preokret. Loš teren u Inđiji i defanzivno orjentisani rivali uticali su da ne budu tako uspešni kao na gostovanjima. Ugostiće iskusan tim iz Elemira, koji su bili uspešni na dva prethodna duela. Pre su važili za domaćinsku ekipu, sada sa podjednakim uspehom igraju na oba fronta.

Bečej 1918 se nalazi u negativnoj seriji (tri poraza) i pobeda u kupu u Bajmoku vraća veru u mogućnosti ekipe. i dalje će biti lišeni usluga reprezentativaca u futsalu Tomića i Tomčića. Pored Tise dolazi uzdrmano Jedinstvo, moraju podignuti nivo igre i osvajati bodove ako žele da budu konkurentni u borbi za opstanak. Novi trener Dragan Ogrizović pokušava da stabilizuje ekipu, ali vremena je malo, sve mora da radi u hodu i da improvizuje.

Tri duela igraju se u nedelju u Novom Sadu, Adorjanu i Novim Banovcima.

Kabel ima najviše ambicije, bar su se tako izjasnili, i u obavezi su da osvajaju bodove, naročito na Štrandu. Zaređali su sa nerešenim rezultatima i zaostaju za vodećem pet bodova. Pored Dunava su uspešni i moraju protiv Borca opravdati epitet favorita. Rival iz Šajkaša je dobio Bečej 1918 i načinio pomak na tabeli. Osvojili su šest bodova iz dve utakmice i kada budu rešili problem realizacije ličiće na nekadašnji Borac. U Novi Sad putuju oslabljeni, bez Gojkovića i nekolicine suspendovanih igrača.

Tisa je u problemu i proteklih mesec dana su neuspešni (četiri poraza). Odavno se nisu radovali pobedi i relativno se dobro kotiraju zahvaljujući dobrim rezultatima sa starta prvenstva. Gostovanje uzdrmanih Pančevaca je prilika da zaustave negativan trend. Dinamo1945 se nalazi u padu forme i rezultata (pet utakmica - dva boda). Na sve to se nadovezao visoki poraz od strane superligaša Voždovca u kupu. Pitanje je da li mogu emotivno i fizički ispražnjeni resetovati se i odigrati na željenom nivou u Adorjanu.

Omladinac je vezao tri pobede i u nezadrživom je naletu ka vrhu tabele. Poslednji trijumf u Pazovi rezultat je usklađenog ritma, bolje igre, tako da su se za razvoj situacije na terenu oni pitali. Pisali smo u više navrata o problemima sa kojima se suočavaju u Kuli, koji tokom prvenstva uzimaju danak. Trener Dušan Kljajić uvažava rivala i tvrdi da po imenima imaju najbolje pojedince u ligi. Reče da su projektovani za vrh tabele, ali nisu rezultatski ispraćeni.


Omladinac : Borac (Š)
Železničar (I) : Bečej 1918
1. Maj Ruma : Jedinstvo (SP)
Radnički (Z) : Hajduk 1912
OFK Bačka : Naftagas
Tisa : GFK Sloven
Kabel : OFK Kikinda
Dinamo 1945 : Podunavac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 24 15 6 3 51
2 GFK Sloven 24 15 3 6 48
3 OFK Kikinda 24 10 8 6 38
4 Radnički (Z) 24 10 7 7 37
5 Kabel 24 9 9 6 36
6 Naftagas 24 11 3 10 36
7 Dinamo 1945 24 10 5 9 35
8 Omladinac 24 10 5 9 35
9 Podunavac 24 7 11 6 32
10 Borac (Š) 24 9 4 11 31
11 Bečej 1918 24 9 2 13 29
12 Tisa 24 9 1 14 28
13 Hajduk 1912 24 6 8 10 26
14 Jedinstvo (SP) 24 6 8 10 26
15 1. Maj Ruma 24 6 7 11 25
16 OFK Bačka 24 4 5 15 17